Vánoční LEMARKET

Vánoční LEMARKET Zdroj: Archiv LEMARKET

Kulturní tip: Dvě pražské akce, které vám vynahradí vánoční trhy

Tradiční vánoční trhy byly sice zrušeny, naštěstí to ale neplatí pro prodejní akce. Chceme vás pozvat rovnou na dvě! Už máte program třeba na sobotu?

Vánoční LEMARKET

Začátek prosince je ideálním časem nejen na pečení lineckého cukroví, ale také na vyřešení vánočních dárků. Ať už patříte do kategorie, co se teprve rozkoukává, nebo už sháníte jen nějaké drobnosti, rozhodně nebude na škodu provést pár impulsivních nákupů na vánočním LEMARKETU. Koná se během nadcházejícího víkendu v Pražské tržnici v nově zrekonstruované hale 13.

TIP NA VIDEO: Jak si doma vyrobit adventní kalendář?

Video placeholde

Kdo tento prodejní event zná, musí uznat, že skutečně vládne příjemnou a poklidnou atmosférou. Navíc se zde setkáte s tím nejstylovějším, co můžete v rámci udržitelné malovýroby na českém trhu najít – od módy a bytových doplňků přes přírodní kosmetiku až po výbavu pro děti nebo jídlo (celkem tu bude přes sto prodejců a značek). Jediným problém tak může být, že nejvíc inspirace nasbíráte na dárky pro sebe, ale s tím se počítá. K tomu kávička od OneSip Coffee, croissanty z pekařství La Forme nebo dobroty od Jani upekla.

Tip: Vstupenky doporučujeme koupit online, vyhnete se frontě a navíc získáte 1+1 zdarma. Děti do 15 let mají vstup rovněž zdarma a můžete s nimi navštívit workshopy, které pořádá časopis Maminka.

Kdy: 4. – 5. 12. od 10:00 do 20:00 Kde: Hala 13, Pražská tržnice, Bubenské nábřeží 306, Praha 7 Více info a vstupenky:www.lemarket.cz

Má vlast EDIT 03

Ode čtvrtka do soboty se koná také adventně laděný pop up Má vlast EDIT 03. Tentokrát v komornějších v unikátních prostorách kadeřnického salónu RED, který částečně funguje i jako concept store pro lokální designéry. Nachází se jen pár kroků od Staroměstského náměstí, takže jestli vyrazíte obhlédnout vánoční strom, víte, kam mohou vést vaše další kroky. Z velkých jmen se představí Klára Nademlýnská se svou novou unisex / pánskou značkou Mat Mars, Dara Rollins s kolekcí Denim, Natalie Dufková se značkou Naniche nebo Tereza Rosalie Kladošová.

Pop up se však tentokrát zaměřuje na drobnou tvorbu, především na šperky – omrknout můžete třeba práci Ondřeje Stáry, Evy Brzobohaté, Hanuše Lamra, Nikol Hanzelové nebo Barbory Hanke. Dále si můžete prohlédnout a koupit kabelky Loro Oro, aromalampy a přírodní olejové parfémy 27ASCENT, drobné objekty studia KAKAO, keramiku Karolíny Kučerové a módní kousky Venduly Šulanové. Vstup je zdarma!

Kdy: ČT 18:00 – 21:00 (se slavnostním přípitkem Mumm) PÁ 9:00 – 21:00 SO 10:00 – 21:00 Kde: Red Salon Concept Store, Vězeňská 3, Praha 1 Více informací: Instagram @mavlast_edit