Menopauza není pauza je název nové série podcastů, kterou připravila Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky za podpory Laboratoří Vichy.

Menopauza není pauza je název nové série podcastů, kterou připravila Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky za podpory Laboratoří Vichy. Zdroj: Vichy

Menopauza není pauza je název nové série podcastů, kterou připravila Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky za podpory Laboratoří Vichy.
2
Fotogalerie

Konec tabu: Herečka Eva Holubová se svou dcerou v novém podcastu boří mýty o menopauze

Menopauza – každá žena si jí musí projít, přesto zůstává tabuizovaná a opředená mnoha stereotypy. Herečka Eva Holubová se svojí dcerou Karolínou se to rozhodly změnit a okolo tématu prolomit ledy. Společně proto odstartovaly speciální podcast s názvem Menopauza není pauza.

Podcastovou sérii, která je založená především na zajímavých rozhovorech, připravila oblíbená česká herečka Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky ve spolupráci s Laboratořemi Vichy.

Pilotní díl je postavený jako důvěrný rozhovor mezi matkou a dcerou. Právě předávání poznatků o svém těle z generace na generaci hodnotí Holubová jako klíčový prvek v životě každé ženy. Ne každé z nás se ale takových znalostí dostalo, podcast má proto i edukační ráz, který v dalších dílech umocňují hosté z řad odborníků. S nimi dvojice bude rozebírat dílčí témata a vliv menopauzy na ně – od zdraví přes péči o pleť až po intimitu či výživu.

TIP NA VIDEO: Vyzkoušejte účinné cviky pro omlazení pleti

Video placeholde

„Každá z nás nemá štěstí na blízkou přítelkyni či na porozumění s dcerou nebo matkou. Vím, o čem mluvím, maminka mi zemřela, když jsem byla hodně mladá. Spoustu věcí jsem si musela zjistit sama. Nechceme, aby se ženy cítily se svými problémy osamělé. Díky projektu Menopauza není pauza jsme mohly vyzpovídat odborníky a pojmenovat nejcitlivější témata a otázky ohledně menopauzy,“ komentuje podstatu podcastu Eva Holubová.

Menopauza není pauza je název nové série podcastů, kterou připravila Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky za podpory Laboratoří Vichy.
Menopauza není pauza je název nové série podcastů, kterou připravila Eva Holubová společně se svou dcerou Karolínou a odborníky za podpory Laboratoří Vichy. | Zdroj: Vichy

„V naší rodině jsme nikdy nepodporovaly tabu. S mámou se dlouhodobě věnujeme ženským tématům, ať už společně, či každá zvlášť, a snažíme se je otevírat veřejnosti. Není nic horšího, než mít pocit, že je tohle něco, co se děje jenom mně, není nic horšího, než se bát vyhledat pomoc odborníka, není nic smutnějšího, než se bát zeptat,“ dodává Karolína Holubová.

V jednotlivých dílech dvojice postupně přivítá například gynekologa Doc. MUDr. Tomáše Faita, Ph.D., korektivní dermatoložku MUDr. Petru Trojanovou, PhD., MBA či docentku klinické psychologie, sexuoložku Doc. PhDr. Dr.phil. Lauru Janáčkovou, CSc.

„Menopauza je další etapou v životě ženy, která s sebou nese jisté biologické změny, a bohužel společností je vnímána negativně. V žádném případě ale neznamená konec světa. Proto jsem byl nadšen, že se tohle téma otevírá. Menopauza může být vnímána i pozitivně, jako začátek něčeho nového. Některé kultury dokonce menopauzu vítají, neboť jim tím ubývá mnoho starostí. Jsem rád, že tímto podcastem to můžeme ženám ukázat,“ říká další z hostů, psycholog Jiří Valášek, M.A., MBA.

První tři díly je již teď možné zhlédnout na webovém serveru www.vichy.cz a na YouTube. V audio podobě jsou dostupné také na Spotify, Apple Music a dalších oblíbených podcastových platformách. Následující díly budou vycházet vždy po dvou týdnech.