...

... Zdroj: iStock.com

Jaká jste máma podle horoskopu? Kdo umí děti podpořit a kdo je naopak dusí?

Každý rodič má svůj styl. Ten vychází z jeho výchovy, zkušeností, ale také z jeho temperamentu a toho, co mu bylo dáno do vínku. Pokud věříte, že váš osud a částečně i povahu ovlivňuje datum narození, pak vás určitě bude zajímat, co vám hvězdy nachystaly na poli rodičovství. Jaký je váš styl výchovy, jaké jsou vaše silné stránky jako rodiče a na co si dát pozor?

Beran

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Berani jsou ambiciózní, nezávislí a silní a přesně tak působí maminka narozená v tomto znamení. Většinou zvládá spoustu věcí, může mít sklony k workoholismu, avšak nikdy ne na úkor potomků. Pro své děti je tak skvělým vzorem a motivací, někdy ovšem až trochu nenapodobitelnou. A pozor – ačkoliv matka – Beran své děti podporuje, může mít někdy pocit, že jen ona ví, co je pro ně nejlepší. Nerada je nechá dělat chyby a raději udělá spoustu věcí za ně, hlavně, aby působily také perfektně. A to se někdy nevyplácí.

Pokračování 2 / 12

Býk

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Matky narozené ve znamení Býka jsou šťastné, když mají vše pod kontrolou. Pro rodinu a děti udělají vše, jsou ale rády, když je všechno naplánované a podle plánu se také odehrává. Jak je něco jinak nebo musí improvizovat, začnou se trochu hroutit. Jenže improvizace rozvíjí kreativitu. Dětem matek-Býků by určitě prospělo, kdyby jim rodiče trochu popustili uzdu a nechali je, aby stáli na vlastních nohou.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Matky Blíženkyně se vždy zajímají o svět kolem sebe. Lákají je nové věci, nové trendy, nové technologie, milují zábavu a tohle vše se snaží dopřát i svým vlastním dětem. A ty se s takovými matkami rozhodně nenudí. Někdy je té hravosti trochu příliš a děti se v tom začínají tak trochu ztrácet. Děti potřebují hranice a pravidla a to jim Blíženkyně dopřávají pomálu.

Pokračování 4 / 12

Rak

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Rodina a děti jsou typické priority pro každého narozeného ve znamení Raka. Raci jsou milující, pečující, mají velmi silný mateřský instinkt a s láskou se starají o ostatní. Tyto matky milují vaření, rády pomáhají dětem s domácími úkoly a jsou vždy připravené své děti poslouchat a být pro ně vrbou. Problémem je, že někdy jsou až moc „přilnavé” a příliš zapojené do života svého dítěte, takže když nastane čas, aby opustilo hnízdo, budou mít potíže nechat je odejít.

Pokračování 5 / 12

Lev

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Lvice rády děti kazí a rozmazlují. Zároveň jsou ale velmi hrdé na jejich úspěchy. Všechny trofeje, stuhy a medaile pečlivě schraňují a rády se jimi pochlubí. Potom ovšem mají tendence děti rozmazlovat nebo chtít po dětech ještě víc bez ohledu na jejich možnosti. Jelikož o sobě Lvice mívají často vysoké mínění, dokáží mít na děti dost nepřiměřené nároky. Občas by neškodilo trochu přibrzdit a snažit se více myslet na to, co udělá dobře dětem a ne matčiným ambicím.

Pokračování 6 / 12

Panna

.
. | Zdroj: iStock.com

Matky narozené ve znamení Panny jsou extrémně dobré organizátorky a řešitelky problémů. Na každou variantu nebo alternativu mají plán a máloco je zaskočí. Tyhle ženy mají své plány a představy, dokáží dát dětem akorát zábavy, ale i hranice a pravidla a děti se s nimi cítí bezpečně. Občas by jim neuškodilo nechat věcem víc volný průběh a a trochu méně svým dětem plánovat jejich čas a životní cestu. Nechte je více být samy sebou.

Pokračování 7 / 12

Váhy

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Váhy dávají dětem velké množství prostoru, aby se realizovaly a učily se od nich. Rády chodí s potomky do muzeí, na koncerty a do divadel. Problém je, že někdy jsou matky ve znamení Vah poněkud labilní – v jednu chvíli svým dětem projevují spoustu lásky, v druhou je tak trochu ignorují.

Pokračování 8 / 12

Štír

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pozor, matky Štírky můžou být velmi divoké. Bývají autoritativní a dominantní a je jim jedno, co si ostatní lidé myslí o jejich rodičovských schopnostech. Někdy mají tendenci chovat se až moc jako kontrolor, což bývá pro děti náročné. Je dobré kontrolovat, ale někdy je nutné povolit a nechat všechny v domě dýchat.

Pokračování 9 / 12

Střelec

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Střelci milují cestování a mají vrozenou schopnost riskovat, takže děti matky-Střelkyně budou přizpůsobivé a budou chtít neustále poznávat nové lidi, místa a věci. Jsou velmi chytré a vždy připravené učit se novým věcem bez ohledu na to, kolik jim je let. Někdy mohou být netrpělivé, takže je zapotřebí pracovat na tom, aby lépe snášely změny.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Matky ve znamení Kozoroha jsou pevné skály. Budou dělat cokoli, aby svou rodinu udržely pohromadě, a budou vždy bojovat za své dítě, kdykoli to bude možné. Jsou silným obhájcem a děti těchto matek mají štěstí, že v nich mají tak skvělý vzor. Tyto matky jsou neuvěřitelně tvrdě pracující, odolné a kreativní v řešení všech problémů. Někdy však mohou zapomenout na to, že je zapotřebí se i někdy bavit a nebrat se tak vážně.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Vodnářské matky jsou známé svým nezávislým duchem. Dělají všechno tak, jak chtějí ony, a je jim jedno, když to ostatní považují za podivné. Vodnářky mají tendenci dávat dětem přehnanou volnost bez pravidel a hranic, takže bývají nejlepšími kamarádkami svých dětí. Péče o děti je jejich hlavní prioritou a podle toho se tak chovají.

Pokračování 12 / 12

Ryby

.
. | Zdroj: iStock.com

Matky-Ryby se narodily pro bezpodmínečnou mateřskou lásku. Rodinu milují a jsou jí věrné za všech okolností. Jsou neuvěřitelně kreativní a pomáhají svým dětem rozvíjet umělecké nadání. Jsou také velice citlivé a emocionální, takže mohou být agresivní nebo mít manipulativní tendence ve výchově.