...

... Zdroj: istock.com

Přátelství na síti: Může být stejně hluboké jako to reálné? Odpovídá Honza Vojtko

Znáte ten pocit: Někoho si chcete přidat do přátel, ale nechcete být ten, kdo si o to požádá. Pak si vás přidá ten druhý a vaše radost je nezměřitelná. A vzápětí přijdou otázky: Co tím vlastně myslí? Má o mě zájem? Přidal si mě jen tak? Mám ho někam pozvat? Znamená to pro něj něco? Dá se po sítích opravdu kamarádit?

Vztahy, a nejenom ty partnerské, se odehrávají u většiny z nás i na sociálních sítích. Fotíme se s partnerem, bavíme se s přáteli, sledujeme, co dělají. Instagramový feed je mnohdy zábavnější než poslední zprávy. Jenže člověk se čas od času nevyhne otázkám: Kolik z těch 300 přátel na Facebooku mám považovat za opravdové? Co to znamená, když se moje kamarádka a můj přítel stali přáteli i na Facebooku? Když s někým nevinně flirtuji přes sociální sítě, je to už nevěra?

Odpověď přináší párový terapeut, lektor a kouč Honza Vojtko. Postupně probereme nevěru, seznamování, jak poznat opravdový vztah nebo proč se váš partner bojí závazků. A spoustu dalšího. Honza tu bude každý všední den následující dva měsíce. Začínáme právě dnes!

Má přátelství na Facebooku stejnou váhu jako přátelství naživo?

Máte někdy pocit, že vztahy jsou tak složité, že je lepší žádné nemít? Nebaví vás hrát seznamovací hry, ale máte pocit, že to bez nich nejde? Sledujte naši poradnu Vztahy Honzy Vojtka – každý všední den najdete odpověď na to, co vás nejvíce zajímá. Zítra na téma: Partner se nechce se mnou ukazovat na sítích. Je něco špatně?

Terapie sdílením jako seriál

Esemesky a vztahy jsou také hlavním námětem seriálu Terapie sdílením. Osm zpráv, osm epizod a osm příběhů. Příběhů, které inspirovali reální odesilatelé a příjemci krátkých vzkazů a objevily se na Instagramu Terapie sdílením. Zdánlivě úsměvné a prosté, ve skutečnosti ale ukazují realitu současných vztahů, které se z velké části odehrávají na displejích chytrých telefonů.