.

. Zdroj: iStock.com

14 věcí, které ženy milují, ale stydí se za ně

Nemusí každý vědět, že ujíždíte na čokoládových bonbonech, milujete romantické novely a zpíváte ve sprše. Jak vám to ale dělá radost a cítíte se při tom šťastná a uvolněná. Ale přiznat to nahlas, to ne. Každá z nás má své „guilty pleasure“. Porušíme pravidla a užíváme si své malé hříchy. A tyhle máme společné. Souhlasíte?

Každý si někdy rád zahřeší, spí až do oběda, zblajzne celou tabulku čokolády na posezení, sleduje jedno zvířecí zábavné video za druhým..., každá si najdeme ty své a bez nich se necítíme úplné. Čas od času si je potřebujeme dopřát. Sigmund Freud šel dokonce tak daleko a říká, že lidské bytosti jsou motivovány a ovládány jednou věcí, svým "id", čistým libidem, které usiluje o uspokojení tužeb. A ty se u každého liší, ale pro pohlaví bývají podobná. Magazín The Talko provedl výzkum mezi svými čtenářkami a na těchto čtrnácti se všechny shodly. My můžeme jen souhlasit. A co vy, najdete si mezi nimi to své nevinné potěšení?

14. Opalování (bez koupání)

Slunce poskytuje velké množství vitaminu D, které přispívá k vašemu štěstí. Studie ukazují, že ti, kteří mají nedostatek slunce, jsou chronicky unavení a nešťastní. Ženy mají rády opalování; na terase, na plážích, na balkonech, zkrátka kdekoliv. A nejraději bez plavek. A že nás může někdo vidět nahé, to nám je v tuto chvíli jedno. Chceme být dokonale opálené.

13. Sledování TV reality show

O nic tam pořádně nejde, žádný posun nám to v životě nepřinese, a stejně sledujeme další a další díl. Potřebujeme si totiž potvrdit, že ten náš život není zas až tak špatný. Na jaké ujíždíte vy? Sledujete klan Kardashianek, Robinsonův ostrov, vaříte podle celebrit, stavíte domy pro chudé...?

12. Spánek

V týdnu vzorně pracujete od devíti do pěti, zvládáte posilovnu, nákupy, telefonní hovory s mámou a když přijde víkend, chcete využít každou minutu. Přesto vstáváte v 11:30 a je vám božsky, prospané dopoledne, válení v posteli. Jen si spánek užijte, je dobrý pro zdraví, náladu a pleť.

11. Sledování YouTube videí – těch šílených

Všichni mají momenty slabosti. Každodenní stresy, hrozné dny, boje se svými přáteli, spolupracovníky. Chceme to vidět, chceme se díky nim cítit lépe, krásněji, inteligentněji. Tolik šílených videí. Jak rozkliknete jedno, už nejde přestat. YouTube poskytuje svůj vlastní typ terapie, což je pro masy extrémně oblíbené.

Pokračování 2 / 3

10. Tanec, když se nikdo nedívá

Stejně jako zpěv ve sprše, kde si hrajete na superstar, stejně tak i tančíte, když se nikdo nedívá. Pózy z Hříšného tance, divoké piruety v kuchyni, vlnění v bocích při míchání polévky. Je to tak úžasné, osvobozující, najednou jste tou kráskou z filmu Flashdance. Jen si to užijte, než někdo přijde.

9. Zbožňování selfie

Možná si myslíte, že ty dívky, které plní stránky Instagramu svými selfíčky, jsou osamocené a zvláštní. No moc se nemýlíte. Neustálé focení sebe sama poskytuje veřejnosti o vás velmi zvláštní obraz. Ale to není náš případ. My se rády fotíme, když nám to sluší, ano chceme ukázat ty nové šaty, vlasy, nehty, chceme obdiv a visíme na každém lajku. U mužů tolik selfíček nenajdete.

8. Nedodržování diet

Držíte dietu, nakupujete super potraviny, do práce nosíte dietní krabičky a kolegyně vám závidí, jak jste dobrá. Ale kdyby věděly, jak božsky chutnal ten večerní hamburger, když jste se vracela z fitka, nebo ten salát, který jste zapila sedmičkou vína. To ale nikdo nemusí vědět. Všechny tajně podvádíme, a u diet zejména.

7. Vymačkávání pupínků

Nemá se to dělat, nelíbí se vám to, a stejně když projdete kolem zrcadla, zkontrolujete stav vaší pleti a nedejbože, že se objeví pupínek. Zkoumáte, zkoumáte a už ho mačkáte. Potěšení, že jste ho vymáčkla a ozdravila svou pokožku nás zasáhne všechny. Pozor, jen aby z toho nebyly jizvy.

6. Bezhlavé flirtování

Není to žádné tajemství, že flirtování je zábavné. Ženy používají sexualitu k manipulaci s muži už léta. Líbí se vám pozornost, potřebujete si potvrdit, že jste stále hezké. Kdo si nezaflirtoval s kolegou, prodavačem na benzínce, automechanikem, co vám opravuje auto, kurýrem... Cítíte se úžasně! A technicky vzato, flirtování není podvádění vašeho přítele doma tak dlouho, dokud zůstane neškodné, takže nic za co se musíte cítit provinile.

Pokračování 3 / 3

5. Hromadění oblečení

Každá máme svůj kousek, na kterém ujíždíme. Nemáme ho ve dvou provedeních, ale v pěti, deseti. Je jedno, že vám to kolikrát není, že je to nepraktické, ale když my ty kabelky, podpatky, šály, džíny, krajkové kalhotky tolik milujeme a potřebujeme.

4. Snění a fantazie

Některé z nás si představují, že jsou bohaté a slavné, jiné sní o své snové práci nebo o svém superhrdinovi s tělem a očima Ryana Goslinga. Bez ohledu na stav vašeho života, zaměstnání nebo vztah všechny ženy fantazírují. Kromě toho sexuální terapeuti říkají, že bez ohledu na to, jak dobrý je sex s vaším partnerem, polovina boje s dosažením orgasmu je ve vaší mysli, takže je to v pořádku mít v hlavě jiného pomocníka.

3. Stížnosti

Nezáleží na tom, na co si stěžujete, zda je to práce, partner, sousedka, zdraví. Lidé si stěžují, protože chtějí být politováni a cítí se pak lépe. Ale pozor, aby toho nebylo moc, abyste si do života nepřivolala moc negativ. Čas od času si na něco zastěžovat nevadí, ale aby toho nebylo moc. My ženy jsme v tom expertky.

2. Sjíždění Facebooku

Je kolem nás tolik lidí a my chceme slídit, vědět co dělají, vědět o lidech, které tajně milujeme, o ex přítelkyních našeho drahého, že tloustnou, nejsou tak hezké... je to normální, ale jen pokud na něm netrávíte 90 % svého času. Porovnávat se s jinými a vyhrávat tuto fiktivní bitvu nás zkrátka těší.

1. Čtení nerealistických fantazy románů... o lásce

Ok, veřejně to nepřiznáte, ale 50 odstínů jste zhltla tajně za jednu noc a Twilight ságu si pustíte vždy, když jste doma sama. Ten milostný trojúhelník je tak intenzivní. Ty upíři. Vy to ale přece musíte přečíst, abyste znala předlohu filmu, ne? Určitě nemusíte každému ospravedlňovat své volby knih. Čtení je považováno za příjemnou aktivitu, tak si z něj načerpejte tolik potěšení, kolik si vaše srdce žádá. Takže klidně si tu erotickou ságu přečtěte.