Jana Michalcová

Jana Michalcová Zdroj: osobní archiv

Veronika Tamchynová
Laura Marko
Margareta Křížová
Kamila Vodochodská
Eva Kulhánková
7
Fotogalerie

Úspěšné Češky: Jaká si dávají předsevzetí na začátku roku?

Začátek nového roku je jako začátek nových věcí ve svém životě, a tak sepisujeme, co změníme, vylepšíme a kam se posuneme. Někdo zas novoroční předsevzetí absolutně ignoruje a změny ve svém životě dělá, tak jak jsou potřeba v daný moment. Možná si říkáte, že být úspěšnou ženou, chce mít řadu předsevzetí a usilovat o jejich naplnění, jinak úspěch nepřijde. Je to opravdu tak? Mají vysoce postavené manažerky a podnikatelky své seznamy? Zeptaly jsme se jich.

Veronika Tamchynová, ředitelka marketingu a komunikace E! Entertainment v ČR a SR

Veronika Tamchynová
Veronika Tamchynová | Zdroj: osobní archiv

Novoroční předsevzetí si nedávám, vždy mám ale přání týkající se zdraví a spokojenosti rodiny a přátel. Jinak jsem plánovací typ, takže plánuji, čeho chci v daném roce dosáhnout i jaké přání chci splnit sobě nebo svým blízkým. Vždy se snažím být maximálně realistická a díky tomu se většina plánů uskuteční. Letos plánuji pokračovat ve studiu, které jsem zahájila loni na MIT v Bostonu. S rodinou chystáme několik cest za poznáním a určitě budeme i sportovat. Moc se také těším na další ročník konference Inspirativní Networking, kterou s Terezií Sverdlinovou již intenzivně připravujeme. Děláme to ve volném čase, baví nás to, a hlavně nás těší pozitivní ohlasy žen, protože se chtějí ve své práci i nadále rozvíjet. Navíc se seznámí s dalšími inspirativními ženami, které často řeší stejné otázky jako ony.

Pokračování 2 / 7

Laura Marko, marketingová manažerka Faber Moto

Laura Marko
Laura Marko | Zdroj: osobní archiv

Novoroční předsevzetí si nedávám. V roce 2019 chci prostě pokračovat tak, jak jsem loni skončila –plná nadšení do věcí, které mě baví, naplňují a jsou moje srdcová záležitost. A tím jsou italské motocykly. A co bych si přála? To je jasné! Chtěla bych zapálit srdce motorkářů pro naše italské stroje a strhnout na naši stranu i ty, co zatím motorkáři nejsou.

Pokračování 3 / 7

Eva Kulhánková, marketingová manažerka Costa Coffee pro ČR a SR

Eva Kulhánková
Eva Kulhánková | Zdroj: osobní archiv

Upřímně, já na předsevzetí na přelomu roku moc nejsem. Jakékoliv změny řeším spíš aktuálně a v daném období, když cítím, že jsou nutné. Zkrátka když se rozhodnu, že je potřeba něco změnit, zaměřit se na něco, tak si dám sama sobě vlastní metu kdykoliv během roku. Výzvy jsou něco, co v podstatě téměř potřebuji k životu. Jsou jakýmsi motorem, který vybočuje nad rámec běžného proudu, ať už profesně či v soukromí. Je to oživení a člověk má možnost si vyzkoušet další roli, posunout se dál a vidět věci z jiného úhlu než doposud.

Pokračování 4 / 7

Margareta Křížová, Business konzultantka a porotkyně podnikatelské soutěže T-Mobile Rozjezdy

Margareta Křížová
Margareta Křížová | Zdroj: osobní archiv

Moje novoroční předsevzetí jsou trochu jiného rázu než ta obvyklá. Neslibuju, že začnu chodit do posilovny, protože se mi tam nelíbí. Neslibuju, že budu držet diety, protože nejsem blázen, abych jedla nízkotučné škvarky, nedej bože pila kafe s nízkotučným mlékem. Neslibuju, že přestanu kouřit, protože už jsem s tím dávno praštila. Ale slibuju si, že i tenhle rok dodržím svoje denní rituály, každý den se nahlas zasměju, a když náhodou nebude čemu (což bych se dost divila), aspoň se na sebe usměju do zrcadla. Budu si i tenhle rok psát do svého deníku, dělám to už hodně let, a když je mi někdy těžko na duši, moje staré deníky mě dostanou ze splínu (a často se při tom čtení směju nahlas). Zjistím, že to, co vypadalo před pár lety jako kalamita, je z dnešního pohledu banalita. A ještě jedno předsevzetí, které se mi daří během roku střídavě plnit a porušovat. Učím se říkat „ne“, když nechci říct „ano“. Zní to jako maličkost, ale zkuste to, začnou se dít věci. Úspěšné, šťastné a pozitivní vykročení do 2019!

Pokračování 5 / 7

Kamila Vodochodská, návrhářka & stylistka a módní koučka

Kamila Vodochodská
Kamila Vodochodská | Zdroj: osobní archiv

Bude to možná dost proti trendu, proudu či zvykům. Myslím ale, že věk už na to mám a svou kupu zkušenostních chyb jsem už absolvovala v alespoň takové míře, abych to dovolit sama sobě mohla. Chtít tak trochu míň. V době efektivity, plánování, ideálu zero email boxů a online tlaku na sdílení instastories života je to bláhová až možná bláznivá představa. Ale realizovatelná. Až do takové míry, jaké hranice jí každý ve své vědomé svobodě nastavíme. Jít do hloubky a o to pomaleji. Nechvátat, nehltat, nepřehlížet. Nenechat osobní obtíže, aby nás sežraly a paralyzovaly hlubší smysl nás samotných či naší práce. Hrát si a tvořit všemi smysly. Rozdávat radost, klid a být laskaví jak sami k sobě, tak k druhým. Každý den. Chtít tak trochu míň, protože pak přichází ono víc.

Pokračování 6 / 7

Radka Palánová, Marketing Manager ASSA ABLOY Czech & Slovakia

Radka Palanová
Radka Palanová | Zdroj: osobní archiv

V uplynulém roce jsem se několikrát přesvědčila, jak důležitá je týmová práce a soudržnost i mezi kolegy napříč odděleními. I díky ní jde dosáhnout za relativně krátkou dobu dobrých obchodních výsledků, a ještě se člověk do práce může těšit. V profesní oblasti tedy chci dále pracovat na tom, abych s lidmi, které v práci každodenně potkávám, čas trávila ráda a společná práce nás bavila. V osobní oblasti si již několik let žádné plány a předsevzetí nedávám. Pracuji na sobě a snažím se zlepšovat průběžně. Takže jen navážu na rok 2018.

Pokračování 7 / 7

Jaroslava Michalcová, majitelka cukrárny a kavárny Dortletka v Roudnici nad Labem a celostátní vítězka T-Mobile Rozjezdů 2014

Jana Michalcová
Jana Michalcová | Zdroj: osobní archiv

Moje přání jsou celkem obyčejná, chtěla bych si udělat víc volného času jak pro sebe, tak i pro rodinu a nejbližší. Ráda bych si vyčlenila čas pro čtení knížek, přečíst alespoň jednu za měsíc, chtěla bych jezdit více na kole a mít čas i na další sportovní aktivity. V rámci podnikání chci navštívit cukrářský kurz a začít vyrábět nějakou sladkou novinku.