...

... Zdroj: iStock.com

Znamení zvěrokruhu, která se nenechají nikým omezovat. Jsou to vaši blízcí?

Každý z nás chce být nějakým způsobem nezávislý, ovšem jsou znamení, pro která je to životně důležité a nenechají se omezit naprosto nikým. Mají svou vlastní hlavu a věci dělají hlavně podle sebe, nerada si nechávají poradit od druhých a jejich zájmy jsou vždy na prvním místě.

Vodnář

Vodnář je snad nejvíc nezávislé znamení celého zvěrokruhu. Ve všem, zejména ale ve svých myšlenkách, se Vodnář rád odděluje od davu, přičemž je jeho progresivní myšlení zároveň jednou z jeho nejlepších vlastností. Na jedné straně tráví čas rád s ostatními, ale na druhou stranu potřebuje velmi intenzivně dostatek prostoru sám pro sebe.

Pokračování 2 / 6

Střelec

Potřeba nezávislosti Střelce je nekontrolovatelná. Symbolem Střelce je kentaur, takže by nemělo být žádné překvapení, že pro Střelce jen naprosto nejcennější svoboda. Velmi často jsou zdrženliví, pokud musí někoho žádat o svolení, a to vede nezřídka k negativním reakcím. Jsou volní a svobodomyslní, a jakmile se cítí pod tlakem nebo kontrolou, vypnou.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 6

Panna

Panna je nejefektivnější, když pracuje samostatně. Svůj vlastní prostor na rozdíl od Vodnářů nepotřebují, ale protože obecně patří k těm, kteří se řídí příslovím „příliš moc kuchařů zkazí vývar“, raději pracují nezávisle na ostatních. Protože vidí život analytičtěji než většina ostatních znamení, rychle najdou nejúčinnější způsob, jak udělat to, co mají, a názory druhých považují za zátěž.

Pokračování 4 / 6

Blíženci

Blíženci jsou spíše nezávislí solitéři, pracovat v týmu jim sice nevadí, ale nikdy neodvedou skvělé výkony. Když se podíváme blíže na jejich osobnost, můžeme ji přirovnat k psychice dítěte. To ale neznamená, že jsou nutně nezralí, spíše nejednají podle společenských konvencí či pravidel a svět vidí jako místo plné možností. Společným jmenovatelem v sociálních situacích jsou téměř vždy oni sami.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 6

Beran

Beran je příliš impulzivní na to, aby ochotně spolupracoval s ostatními. Proto je přirozeně nezávislý, a i díky tomu jedná skoro vždy na nějaký impulz či popud. Berani jsou obvykle neustále v pohybu, takže jsou vždy napřed před ostatními, kteří s velkým zpožděním zareagují. A nikdy se neohlížejí zpět, jsou jako lokomotiva, která jede na plný plyn.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 6

Kozoroh

Kozoroh miluje, když je sám. Od přírody jsou Kozorozi velmi ambiciózní a disciplinovaní a jsou v pohodě a klidu, když jednají sami za sebe. Ostatní lidi k tomu nepotřebují. Často jsou nemilosrdní, zejména vůči těm, kteří jim nestačí a oni je nechají na holičkách.

.
. | Zdroj: iStock