...

... Zdroj: Profimedia.cz

Začíná pražský fashion week. Na co se těšíme nejvíc?

Po Londýně, Miláně, Paříži a dalších evropských metropolích došla řada i na Prahu, která od soboty pořádá Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Co přinese zajímavého?

Pražský fashion week, to jsou tři dny přehlídek a týden zajímavých módních eventů. My se hodně těšíme na naši oblíbenkyni Zdeňku Imreczeovou, která je známá svým citem pro tvorbu nadčasových, splývavých a přitom žensky lichotivých šatů, které pokaždé okoření nějakým osobitým detailem. Její šaty se zubatými lemy v kolekci pro jaro a léto neměly chybu.

Tradičně nás také zajímá, co si pro nadcházející podzim a zimu připravila Iva Burkertová se svou značkou ODIVI. Ta je známá kloubením minimalismu, originálních střihů a neotřelých potisků, které nechávají vyniknout osobnost a přitom umožňují pohodlí.

Gettin ready for our show at @mbpfw - SAVE THE DATE: Monday, March 19, 6pm 🖤 we & @tish_seabrook just can’t wait!

Příspěvek sdílený ODIVI (@odivi),Bře 13, 2018 v 7:06 PDT

Do třetice všeho minimalistického si rozhodně nenecháme ujít prezentaci značky Nehera. Tato značka má zajímavou historii, už ve 30. letech minulého století ji založil československý podnikatel Jan Nehera, který s ní expandoval do celého světa. Nová éra Nehery začala před čtyřmi lety a opět ve velkém stylu. Pravidelně totiž prezentuje nejen v rámci pražského, ale také pařížského fashion weeku. A letos nás už stihla nadchnout kampaní pro jaro a léto, kterou nafotil mimořádně talentovaný slovenský fotograf Michal Pudelka. Ten si ke svým úspěchům na konci loňského roku připsal i titulku časopisu Time s Reese Witherspoon a Oprah Winfrey.

Spring Summer 18 Campaign by @michal_pudelka

Příspěvek sdílený NEHERA (@neheraofficial),Led 20, 2018 v 3:26 PST

A na závěr přehlídkové části se rádi necháme rozptýlit prezentací kolekce, kterou spolu „upekly“ známý obchod s teniskami Footshop a LAFORMELA, značka, jež vyniká hravým a barevným urban stylem, který si nezadá s aktuální estetikou módních značek jako Balenciaga nebo Off-White.

Look at me! LAFORMELA runway total look @mbpfw Printed tank top with chain straps and mini skirt Shot by @itsfilipkartous for @czechfashioncouncil #laformelaprague#holdtight

Příspěvek sdílený L A F O R M E L A (@laformela),Led 5, 2018 v 8:38 PST

Ale přehlídkami to nekončí. Pokud je nestihnete nebo tohle srocení módních osobností není váš šálek čaje, můžete fashion week zažít komorněji, v rámci doprovodných programů.

Už v sobotu v podvečer můžete zajít do concept storu The Room by Basmatee, kde se koná křest knihy příznačně nazvané This is Not a F*cking Street Style Book. Je shrnutím práce známého amerického módního a street style fotografa jménem Adam Katz Sinding, který se svým fotoaparátem rád zavítá i do Prahy či na Slovensko. Jeho snímky v sobě mají zvláštní dokumentární náboj a poznáte je mimo jiné podle typických ořezů hlavy.

10 PHOTOS shot during @parisfashionweek FW18 in Paris, 🇫🇷 for @wmag @ellegermany @lofficielparis • SEE MORE on Le21eme.com • #NoFreePhotos • #Paris #FW18 #FashionWeek #PFW #StreetStyle #Fashion #Mode #Moda #Model #Models #Le21eme #AdamKatzSinding #KaiaGerber

Příspěvek sdílený Adam Katz Sinding (@le21eme),Bře 8, 2018 v 5:27 PST

Na kolekci Footshop x LAFORMELA se klidně můžete zajít podívat i v úterý po přehlídkách, kdy se tato prezentace přesouvá do holešovického Vnitroblocku. Půjde v podstatě o party, kde nebudou chybět skvělé koktejly a o hudbu se budou starat DJs.

Velkou radost nám udělala také zpráva, že skvělá Zuzana Kubíčková, známá pro své nádherné haute couture kousky, vstupuje s novou sezonou i do sekce ready-to-wear. Její podlinie se jmenuje POP by Zuzana Kubíčková a první kousky si můžete prohlédnout a koupit ve středu v podvečer na prezentaci v karlínské Hauch Gallery.

Shooting time... 📸 Packshots of Pop line getting ready for Wednesday >>> 21/03 launch @hauch_gallery #pop #popbyzuzanakubickova #launch #mbpfw #new #brand #timeless #feminine #wardrobe #bw #blackandwhite #classics

Příspěvek sdílený zuzanakubickova (@zuzanakubickova),Bře 15, 2018 v 7:51 PDT

Celý program a konkrétní časy i adresy konání přehlídek a eventů naleznete zde.