Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Časopis ABC

Rodinný festival s Ábíčkem už o tomto víkendu

Víkend plný zážitků, technologií a herna čekají na všechny návštěvníky festivalu Páni kluci. Na své si přijdou nejen oni, ale samozřejmě i holky a rodiče!

Z témat časopisu za poslední roky pro něj redakce časopisu ABC vybrala ty nejzajímavější české osobnosti a společnosti a sezvala je na jedno místo, abyste se s nimi i vy mohli setkat naživo. Dvoudenní rodinný festival se odehraje v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze.

S dronem za superhrdiny

Na pódiu ABC se vystřídají dobrodruzi, herní vývojáři, konstruktéři 3D tiskáren, vědci, piloti dronů a mnozí další. Na stáncích si vyzkoušíte všechny dostupné brýle virtuální reality, dozvíte se, jak nejlépe „vytunit“ počítač, jak postavit robota či jak se řídí dakarský speciál.

Čeká na vás také komiksový workshop s uznávaným kreslířem Petrem Koplem a komiksovým scenáristou Petrem Mackem, tedy tvůrci populárního dětského komiksu o prvním českém superhrdinovi Dechberoucí Zázrak, a jako první se setkáte s jejich připravovaným novým komiksem o legendárním Pérákovi.

Zkusíte si i odlévání trilobita s paleontology, archeologický výzkum, tradiční lukostřelbu, dabingové studio nebo pokusy s youtuberem Martinem Rotou. Ať už vás zajímá pravěk nebo technologie budoucnosti, přijdete si na své!

Video placeholde

Festival pro všechny

Programje opravdu nabitý, a přestože má akce název Páni kluci, určitě nepřijdou zkrátka ani holky a matky. A nezapomíná se ani na nejmenší, pro které bude připraveno patro se skákacími hrady, soutěžními úkoly pro nejmenší a koutek s časopisy Sluníčko, Mateřídouška a Maminka.

Páteří programu festivalu bude pódium ABC, kde se vystřídají zajímaví hosté s krátkými přednáškami. Zároveň se s nimi budete moct setkat na jejich stáncích ve vnitřních prostorách muzea i před muzeem. Na akci budou také stánky s občerstvením. Děti se mohou zapojit do soutěže o ceny, v níž proběhnou každičký kout muzea. A kromě toho se třikrát denně bude losovat tombola. Vzhledem k tomu, že děti mají vstup zdarma a dospělí zaplatí jen snížené vstupné do muzea za 50 Kč, můžete si svou návštěvu naplánovat na oba dva víkendové dny.

Všechny potřebné informace najdete ZDE.

Kam a kdy?

  • Národní zemědělské muzeum (Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Holešovice)

  • Víkend 26. a 27. května 2018

  • Oba dny v čase od 10.00 do 17.00

  • Vstup pro děti zdarma, pro dospělé zvýhodněné vstupné 50 Kč

Z programu

*Objevte svět virtuální reality *Postavte si robota nebo počítač *Proleťte se s nejmodernějšími drony *Změřte své síly se závodními simulátory *Ovládněte 3D tiskárny *Staňte se dabérem oblíbených pohádek *Zajezděte si s elektromobilem *Staňte se archeologem *Vyrobte si tužku jeskynního pračlověka *Zastřílejte si s lukostřelci *Vyzkoušejte vědecké experimenty se zvědátorem Martinem Rotou *Hledejte dinosaury a odlijte si trilobita s paleontology *Zažijte pokusy v chemické laboratoři *Objevte obrazy starých mistrů *Naučte se kreslit komiksové hrdiny *Prozkoumejte závodní auto z Rallye Dakar *Vyzkoušejte si horolezeckou výbavu *Poznejte adrenalin z letu balónem *Zajezděte si traktorem *Zjistěte, jaké to je objet svět stopem *Seznamte se s pilotem Red Bull Air Race *Chyťte si svou rybu

Video placeholde