...

... Zdroj: iStock

Přátelé podle horoskopu: Které znamení vás nenechá ve štychu a s kým zažijete dobrodružství?

Rodina, práce a přátelé, to jsou nejdůležitější pilíře našeho života. A protože rodinu si nevybíráme a s prací to zas není tak jednoduché, jsou to právě přátelé, kteří mohou výrazně ovlivnit náš život. Přátelé mohou inspirovat, podpořit a je s nimi zábava. Mohou se ale také objevit jen, když se to hodí jim, a na vaše potřeby kašlat. Pokud věříte, že hvězdy mají vliv na naše jednání i povahu, pak jistě ovlivňují i přátelské vztahy. Jaké typy přátelství preferují jednotlivá znamení? A jací jste jako přátelé vy? Mají vás ostatní rádi, nebo byste se nad sebou měli zamyslet?

Beran

Berani jsou živí a impulzivní, takže lidé si dost často myslí, že kvůli tomu nejsou dobří kamarádi. Ale to je omyl, Berani jsou jako přátelé věrní a starostliví. Máte pozitivní pohled na svět, Berani, a rádi zkoušíte dobrodružné věci, takže vás ostatní mají rádi i kvůli tomu. Jste vášniví a přátelství si velmi ceníte. Pokud jde o organizaci nějakého jubilejního večírku, hlásíte se dobrovolně jako první.

Pokračování 2 / 12

Býk

O Býcích se ví, že jsou spolehliví a že před svými přáteli nic neskrývají. Ovšem málo se už ví, že Býci jsou taky velmi kouzelní a dokážou pořádně rozjet párty s kamarády. Na jedné straně jsou neuvěřitelně spolehliví a trpěliví, na druhé straně dokážou přivádět přátele k životu jen díky své přítomnosti. Je to víc než hvězdná kvalita, je to prostě báječný dar.

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Blíženci mají rádi zábavu a taky se s nimi dá mluvit úplně o všem. Vaši přátelé tedy moc dobře vědí, že kromě zábavy jste taky dobří pozorovatelé, takže si k vám často chodí pro radu. Jste taky vtipní a hodně věcí řešíte (a vyřešíte) díky smyslu pro humor. Možná nejste tak docela spolehliví, Blíženci, zejména pokud jde o dochvilnost, ale když přijde na věc, vždy kamarádům pomůžete.

Pokračování 4 / 12

Rak

Všichni potřebují přátele, kterým mohou sdělovat všechny své emoce. Ano, Raci jsou ti, kterým to nebude vadit. Vy dáváte, Raci, všem spoustu lásky a empatie a trojnásobně se vám to jednou vrátí. Jste osobou, s níž chtějí lidé mluvit, když mají pocit, že už dál nemohou, nebo když se chtějí svěřit s novou láskou. Raci pomáhají ostatním, aby se cítili lépe, nebo je povzbuzují, aby si svou radost pořádně vychutnali.

Pokračování 5 / 12

Lev

Lvi jsou taková přátelská směsice všeho možného. Jste, Lvi, živí, zábavní a úžasní, pokud jsou kolem vás lidé. Jste přátelští i k lidem, které neznáte, ale skutečný přítel pro vás znamená hodně. Nikdy byste nenechali kamaráda na holičkách, protože v tomto směru jste věrní. Lvi jsou totiž ke svým přátelům velkorysí a rádi je obdarovávají.

Pokračování 6 / 12

Panna

Kdo by nechtěl přítele, který dokáže opravit cokoli a vyřešit jakýkoli problém? Panna možná na první pohled vypadá trochu nudně, ale ve skutečnosti je spolehlivý a důvěryhodný přítel. Každý, kdo ji má za kamaráda, se může radovat, že ji má. Všímá si všeho a někdy její posedlost detaily může působit problémy, ale jinak jsou Panny přáteli s velkým P.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Posláním Vah je stát se skvělým přítelem. Jste, Váhy, spravedlivé a schopné vidět věci z různých úhlů. Vždy dokážete příteli pomoct a dělat mu advokáta. Jste věrné, zábavné a kreativní, což se kamarádům líbí. Mezi vašimi přáteli jsou nejen kamarádi z dětství, ale i noví třeba z práce. Pokud máte pocit, že je přátelství toxické, skončíte ho a jste vděčné za to, co jste se v něm naučily.

Pokračování 8 / 12

Štír

Neexistuje snad žádný člověk na Zemi, který by byl stejně vášnivý v přátelství jako Štír. Pokud vám kamarád něco udělá, Štíři, vášnivě ho necháte jít, stejně tak budete vášnivě vyhledávat přátelství nová. Nemáte problém řešit nespravedlnost, pokud se dozvíte, že někdo za zády pomlouvá vašeho přítele, vyřídíte si to s ním okamžitě.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Vždy děláte zábavné věci a chodíte na neobvyklá místa. Za přátele si vybíráte nejraději lidi, kteří jsou zvídaví a plní energie. Nudní a příliš opatrní lidi totiž Střelce nezajímají. Střelci jsou ideálními parťáky pro cestování, s nimi zažijete nejvíc vzrušení. Milují svobodu a potřebují přátele, kteří s nimi dokážou držet krok.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozorozi jen těžko skryjí, jak moc jim na přátelích záleží. S vámi jsou kamarádi jako v peřince, Kozorozi. Jste spolehliví a dynamičtí, takže kamarády máte všude, kam přijdete. Pro ostatní jste úžasná osobnost, a navíc je odměníte tím, že jste také ohromnými přáteli. Ke svým přátelům se chováte dobře, proto jich máte spoustu.

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Jako přítel je Vodnář pro řadu lidí ideální – nechává je totiž, aby byli sami sebou. Jaká úleva, když nikoho nesoudíte, ale naopak povzbuzujete, aby byl tím, kým chce být, že, Vodnáři? Jste velmi nezávislí a netolerujete zlomyslnost nebo šikanu. V tom případě začnete bojovat, zejména pokud je zášť namířená proti vašim přátelům.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Ryby v sobě mají něco, kvůli čemu je druzí vyhledávají. Možná to je soucit nebo kreativita, možná umění být s nimi naplno. Nesnášíte konflikty ani boje, Ryby, takže se v přátelství snažíte, aby byli všichni šťastní. Když nemusíte, raději se nehádáte a vždy se snažíte druhým poskytnout druhou šanci. I kdyby tedy hrozilo, že vašemu přátelství hrozí konec, neznamená to, že nemůže být oživeno.