...

... Zdroj: iStock.com

Největší prokrastinátoři: Tahle znamení mají problém dokončit práci včas!

Jsou lidé, kteří úkoly řeší ihned a všem problémům se postaví čelem. Druhá skupina lidí by nejraději každou činnost odkládala na další den, za týden či za měsíc. Existuje řada důvodů, proč lidé prokrastinují – například nejsou dostatečně motivovaní a mají fyzické či psychické bloky. Řada lidí se také bojí, že úkol nezvládne podle svých představ. A jak to vidí astrologie? Do které skupiny patří vaše znamení?

Vodnář

Toto znamení zvěrokruhu je zastáncem svobody a naplněného života bez ohledu na to, co o nich ostatní říkají. Lidé patřící k tomuto znamení nemají rádi, když jsou spoutáni odpovědností, a často nějakou dobu trvá, než nějakou práci skutečně dokončí. Kromě svých svobodomyslných nálad však toto znamení zvěrokruhu může trpět také záchvaty nízkého sebevědomí (které samozřejmě nikdy nepřipouští) a to stojí v cestě dokončení jakéhokoli přiděleného úkolu.

Pokračování 2 / 6

Býk

Býk je doslova šampiónem otálení! Když je typickému Býkovi přidělen jakýkoli úkol, přemýšlení nad ním může trvat několik dní a může dokonce vymýšlet důvody, proč by to vůbec neměl dělat. Samozřejmě Býk chodí poctivě do práce, ale tráví hodně času pokusy o rozhodování nad tím, co má udělat a co nemusí. Než se tedy rozhodne k akčnímu plánu, většinou čas, který mu byl přidělen ke splnění, uplyne a může dojít k problému. Je však také důležité si uvědomit, že jakmile se Býk zaváže k rozhodnutí, neexistuje, aby to ve finále nakonec nesplnil.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 6

Ryby

Toto vodní znamení tráví ve svém vysněném světě příliš mnoho času místo toho, aby čelilo realitě. To je taky jeden z největších důvodů, proč lidé narození v tomto znamení nedělají nic včas. Pokud jste někdy potkali Rybu, můžete si hned všimnout, že jsou to lidé velmi kreativní a nápadití. Prostě je nebaví pracovat jen podle plánu a rádi dělají věci svým vlastním jedinečným způsobem a taky tempem. Dobrá zpráva ale je, že bez ohledu na jejich otálení práci nakonec dokončí díky své kreativní a nápadité mysli!

Pokračování 4 / 6

Panna

Tohle je tak trochu na hlavu. Takové perfekcionistky, jako jsou Panny, by měly být prokrastinátorky? Ale je to tak, protože Panny chtějí dělat všechno perfektně, a když vnitřně tuší, že to nepůjde, raději úkoly odloží. Lidé, kteří patří k tomuto znamení zvěrokruhu, často tráví příliš mnoho času přemýšlením o drobných detailech ve snaze být dokonalí. Tvrdě pracovat a dělat věci perfektně nemusí být špatná věc, ale někdy to už trochu přehání a snaží se být opravdu naprosto dokonalí. Takže i když směřují všechny kroky k uskutečnění svých snů, mohou uvíznout v přeludu dokonalosti, což jim může bránit úkol dokončit.

Pokračování 5 / 6

Střelec

Buďme upřímní. Střelec myslí na všechno možné naráz, takže je jasné, že mu občas může uniknout, že by měl splnit nějaký úkol. Střelci mají obvykle tolik skvělých nápadů a tolik skvělých věcí, aby toho dosáhli, že často zapomenou cokoli vůbec začít. Neradi si nechávají ujít žádnou příležitost, kterou život nabízí, a okamžitě je přitahuje vše, co zní zábavně, dobrodružně a bezstarostně. Jakkoli v tomto životě touží po svobodě, dobrodružství a všem dobrém, měl by si Střelec uvědomit, že existují i povinnosti.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 6

Váhy

Plaché a klidné Váhy žijí svou vlastní filozofií a nejraději dělají věci samy pro sebe, ne pro svět kolem. Žijí ve své vlastní malé bublině, a pokud je něco, o čem se domnívají, že jde mimo ně, jednoduše to přesunou dolů na svůj seznam úkolů. Váhy úkoly tedy neodkládají kvůli lenosti, ale kvůli tomu, že se nerady obtěžují zbytečným tlakem.