...

... Zdroj: iStock.com

...
...
...
Nebojte se říct svému partnerovi, co se vám líbí.
...
9
Fotogalerie

Deset nejčastějších snů a co znamenají

Během jednoho spaní se u většiny lidí vystřídá asi tak pět snů. Většina z nich trvá 15 minut. Přesto se nám některé vryjí do mysli tak, jako bychom je prožili na vlastní kůži. Některé se opakují, u některých stačí, aby se nám zdály jednou. Sny odrážejí stav naší mysli, našeho podvědomí, a protože v tu chvíli odpočívá mozek a rozum, mohou nám říci leccos o našich emocích, obavách a touhách. Opakují se vám některé z těchto snů? Víte, co vám mohou říct?

Padáte

Padáte, ale nikdy nedopadnete na zem? Pak zřejmě nemáte kontrolu nad nějakou oblastí svého života a zoufale po ní toužíte. Možná se vám něco vymklo z rukou a vy netušíte, kam se to ubírá a jak začít být zase pánem situace. Nechte se inspirovat pádem a nechte věci plavat i v životě. Mnoho z nich se vyvine samo a vy budete mít najednou úplně jasno, jaký by měl být váš další krok.

Padají vám zuby

Význam padajících zubů může být dvojí: U některých lidí symbolizují strach ze stárnutí a také nespokojenost s tím, jak vypadají. Pro jiné mohou být znakem určité nespokojenosti s životní situací, kterou nemůžou ovlivnit. Zkrátka – připadáte si prostě bezzubí, bezmocní a je pro vás těžké to přijmout. Nakonec vám ale nic jiného nezbude.

Jste nazí na veřejnosti

Možná si každý z nás – naštěstí ve snu – zažil, jaké to je být nahý uprostřed zástupu lidí. Tento sen je o ztrátě sebevědomí. Zdá se, že se nemůžete prosadit nebo si nevěříte. Možná vás někdo nespravedlivě obvinil a vy nevíte, jak se mu bránit. Pokud je tím naháčem někdo jiný a vy ho vidíte a je vám to nepříjemné, pak to znamená, že v reálném životě máte z této osoby respekt – až skoro strach – a nechcete s ní mít nic co do činění.

Utíkáte, a nehnete se z místa

Někdo vás honí, ale vaše nohy jsou jako zpomalený film. Boří se do měkkého podkladu, schody se roztékají, nemůžete pořádně zabrat a odrazit se. Pro většinu lidí má tento sen jasný vzkaz: Ve svém reálném životě se něčemu nebo někomu vyhýbáte. Máte něco vyřešit a nechce se vám do toho. Raději od situace utíkáte, i když víte, že vás stejně jednou dostihne a budete jí muset čelit. Nebylo by lepší zbavit se toho už teď?

Smrt

Smrt, ať již vlastní nebo někoho blízkého, patří k těm snům, na které se jen tak nedá zapomenout. Ve skutečnosti má smrt ve snu poměrně pozitivní význam: Vaše mysl vám vzkazuje, že jste připraveni opustit něco starého, co vám třeba komplikuje život nebo se stalo nepodstatným, a začít něco nového. Tak s chutí do toho!

Těžká zkouška

Znova maturita, znova přijímací pohovor, znova těžký test ve škole! Proč se nám to zdá i v padesáti, když už jsme ze školních lavic dost podstatnou dobu pryč? To možná ano, ale možná jste také perfekcionisté, kteří mají na sebe a na své okolí značné nároky. Zkuste trochu slevit, i tak budete oproti ostatním téměř dokonalí!

Létání

Létání je vždycky dobré znamení. Zřejmě jste se v životě od něčeho osvobodili nebo jste na nejlepší cestě k tomu se své zátěže zbavit. Pokud máte letět a bojíte se (například letadlem), může to znamenat, že jste si dali v životě nereálný cíl.

Jdete pozdě

Máte důležitou schůzku a nestíháte. Jdete pozdě a jste strašně nervózní. Tento sen pro vás může znamenat, že se bojíte změny. Něco by ve vašem životě mělo vystoupit ze zaběhnutých kolejí, a to je něco, co nemáte rádi. Změny jsou součástí života, pokud se jim budete bránit, zjistíte možná po nějaké době, že to bylo jen mrhání časem a energií.

Sex

Sen o sexu s jistou osobou nemusí nutně znamenat, že po ní toužíte. Spíš přemýšlejte o tom, jaký byl. Byl tvrdý a plný vášně? Možná ji potřebujete, abyste se v životě mohli s něčím poprat. Byl něžný a plný pochopení? Pak ho nejspíš potřebujete od svých bližních, tak si o něj řekněte. Byl pořádně žhavý a zažila jste ve snu orgasmus? Možná si aktuálně potřebujete v životě prožít velmi silnou emoci.

Nemůžete najít záchod

Nemůžete najít ve snu toaletu? V reálném životě to pro vás znamená, že jen těžko dáváte najevo své potřeby. Možná partnerovi, možná v práci, možná i svým přátelům je vám zatěžko říct, co vlastně doopravdy chcete. Pokud to víte, můžete být šťastni, někdo není schopen uvědomit si ani to. Zkuste se zamyslet, jak to dát ostatním také najevo. Nečekejte, že na to přijdou sami.

VIDEO: Podívejte se na výklad snů. Co opravdu znamenají?