...

... Zdroj: iStock.com

Čtyři maličkosti, díky kterým zhubnete bez diety

Možná patříte k těm, které by rády měly o pár kilo méně. Je vám jasné, že bez změny jídelníčku to nepůjde, ale moc dobře také víte, že složité počítání kalorií a vážení jídla není nic pro vás? Pak pro vás máme jeden tip – přesněji řečeno čtyři. Zkuste z nich udělat své pravidelné každodenní návyky a vsadíme se, že za pár dnů či týdnů výsledky uvidíte na váze nebo volnějším oblečení.

Obklopte se zeleninou

Ke každému jídlu během dne si dejte jednu až dvě porce čerstvé zeleniny. Jedna porce je velká asi jako tenisový míček. Zelenina má dvě výhody: Obsahuje vlákninu, což pro vás znamená, že nebudete mít brzy hlad. Ve výsledku toho sníte za den méně. Druhá výhoda je, že obsahuje málo kalorií, takže se jí dát sníst docela dost.

Tip: Nakrájejte si ráno mrkev nebo kedlubnu a vezměte si ji s sebou do práce.

Pijte, pijte, pijte

Jestliže nejste schopna začít den bez šálku kávy, zůstaňte u toho. Během dne už ale pijte hlavně vodu, případně minerálky a neslazené čaje. Názory na to, kolik má člověk vypít, se liší. Určitě byste ale neměla zůstat pod litrem a půl. Pokud máte chuť na něco trochu lepšího, ozvláštněte si vodu bylinkami – mátou nebo meduňkou, ovocem, nakrájenou salátovou okurkou nebo zázvorem.

Úplně ale vynechte jakékoliv nápoje, které obsahují sladidla a od šesti večer zapomeňte i na kofein nebo thein, které by mohly přispívat k nekvalitnímu spánku, který je pro hubnutí velmi důležitý. Ze stejného důvodu nepijte těsně před spaním, aby vás pak v noci nebudila potřeba jít na toaletu.

Tip: Úplně vynechejte nápoje s cukrem nebo umělými sladidly.

Zaveďte si svačinky

Svačit mezi hlavními jídly byste měla ze dvou důvodů. Za prvé: tělo nebude hladovět a nebude si ukládat zásoby. Za druhé – svačina udržuje metabolismus v chodu. Hladina cukru se v krvi nebude bouřlivě vychylovat nahoru ani dolů a vy nebudete mít záchvaty hladu. Ke svačině přitom stačí hrst ořechů, jogurt, ovoce nebo salát.

Tipy na zdravé svačinky najdete zde.

Zamilujte se do hořké čokolády

Klidně si udělejte z hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa) svůj povolený hřích. Těšte se na něj celý den. K dopolední svačině nebo po obědě si dejte jeden až dva čtverečky. Všechno je v hlavě: Neberte to tedy jako dietní chybu, ale jako potěšení. Proč byste měla o čokoládě uvažovat? Pomůže vám od touhy mlsat jiné a nezdravější věci a zlepší náladu. A to už za to stojí, ne?

Tip: Podívejte se, jak vypadá zdravý jídelníček, který vám pomůže zhubnout.

A pokud vás zdravý životní styl zajímá víc, začtěte se do časopisu Dieta. Čeká vás rozhovor se Simonou Krainovou a také velký materiál o tom, jak zůstat na podzim fit. K dostání právě teď!

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz.

...
... | Zdroj: red