...

... Zdroj: iStock.com

5 znamení zvěrokruhu, která jsou mistry manipulace. Jste to i vy?

Určitě jste se ve svém životě již setkali s někým, kdo s druhými lidmi manipuluje. A to i v případě blízkých přátel na úrovni intimních vztahů. Většina z nás to dělá taky, a ani si to možná neuvědomuje, že to dělá. Prostě se to stane. Každý z nás má v sobě manipulativní stránku, někdo víc, někdo méně.

Štír

I když se zdá, že je Štír velmi vynalézavý, je taky nedůvěřivý a tajuplný. Například je vaším nejlepším přítelem po celou střední školu, a pak si najednou najde důvod, aby vám začal nedůvěřovat. Tajně se začne scházet s jinými lidmi a ani se nenadějete a bude mít vedle sebe nového nejlepšího přítele. Má tendenci být extrémně žárlivý, když vidí, že není úplně na prvním místě. Bude se tvářit, že o nic nejde, a pak bude vinit vás. Je vynikající vůdce, protože umí extrémně dobře přesvědčovat. A to i díky tomu, že dokáže skvěle manipulovat s lidmi. Je doslova expertem na manipulaci a moc dobře to ví.

Štír
Štír | Zdroj: iStock

Pokračování 2 / 5

Rak

Rak je hluboce intuitivní, což může být samozřejmě požehnáním. V některých případech to však může být vaše nejhorší noční můra. Rak je velmi nápaditý a bude vás vinit ze scénářů, které se nikdy nestaly. Raci jsou manipulativní, protože vědí, jak nastavit svou náladu tak, aby dosáhli toho, co chtějí. Někdy dost předstírají, aby dostali to, po čem touží. Dokážou snadno manipulovat s lidmi také proto, že jsou velmi intuitivní.

Rak
Rak | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 5

Blíženci

Blíženec je vážně přemýšlivý, ale taky extrémně nerozhodný. Proto maskuje svou nerozhodnost tím, že dělá na první pohled sebevědomá rozhodnutí. Avšak v okamžiku, kdy se otočíte, pravděpodobně vás bude nenávidět kvůli rozhodnutí, které udělal, a začne s vámi manipulovat. Jsou to lidé dvou tváří a budou vždy nosit obličej, který nejlépe vyhovuje jejich prostředí. Díky své přizpůsobivosti mohou přetvářet kohokoli, komu komunita důvěřuje. Jádrem všeho je touha dělat vše zajímavým způsobem. Jejich manipulace jsou obvykle spíše slova než skutečné nebezpečí. Mají potřebu zanechat po sobě svou stopu na světě, proto se snaží hledat jakýkoli způsob, aby toho dosáhli.

Pokračování 4 / 5

Ryby

Ryby jsou známé tím, že jsou intuitivní, a to platí zejména pokud jde o vztahy. Mají silný smysl pro to, co ostatní potřebují. Často mohou chtít převzít odpovědnost za to, co dělají ostatní. Ryby proto mohou snadno ovládat svého partnera nebo jím manipulovat, aby dělal to, co považují za nejlepší, zřídka s ohledem na jeho potřeby. Ryby na sobě můžou pracovat tak, že budou ochotné umožnit svému partnerovi, aby byl otevřený ohledně svých potřeb a pocitů.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 5

Lev

Podobně jako v případě Blíženců je Lev schopen využít slova k tomu, aby změnil celý příběh. Když se cítí ohrožený nebo nejistý, může svým řevem změnit příběh a pomocí slabostí druhých dosáhnout svých vlastních cílů. Jakmile však Lev vstoupí do nějakého vztahu, možná se bude muset naučit, jak vytvořit také prostor pro potřeby a hlas svého partnera. Naštěstí je Lev velkorysý a laskavý.

.
. | Zdroj: iStock