Vyživující maska pro vlasy namáhané sluncem,  L´Oréal, notino.cz, 277 Kč

Vyživující maska pro vlasy namáhané sluncem, L´Oréal, notino.cz, 277 Kč Zdroj: archiv firem

Bezoplachový kondicionér ve spreji, Biosophy, biosophy.cz, 830 Kč
Vlasové mléko Růže a Meruňka, Biosophy, biosophy.cz, 730 Kč
Sérum proti lámání vlasů, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 129 Kč
Vyživující olej pro všechny typy vlasů, L´Oréal, notino.cz, 233 Kč
After Sun Shampoo, Alcina, 240 Kč
26
Fotogalerie

Nenechte svoje vlasy v létě trpět! Víme, jak o ně pečovat

Vlasy jsou koruna krásy! Na to musíte myslet i během léta. Sluneční paprsky navíc v kombinaci se slanou vodou nebo chlórem vlasy oslabují a vysušují. Když o ně budete správně pečovat, vaše hříva vám na podzim poděkuje. 

Pokračování 2 / 6

Vyměňte přípravky a hydratujte

Vlas se skládá zhruba z 15 procent vody, která se v létě pod nepřetržitou palbou slunečních paprsků vypařuje. A tak je vaším hlavním úkolem vlasy během léta dostatečně hydratovat. Nestačí však klasický šampon ani běžná výživná maska. Některá vlasová kosmetika vám v létě může spíše uškodit než pomoci. Naprosto ideální jsou vlasové spreje, které hravě nahradí kondicionéry nebo masky a můžete je používat denně. Klasické kondicionéry nebo masky, na které jste zvyklá během roku, omezte zhruba na jednou týdně. Při nákupu nových vlasových přípravků na léto hledejte na lahvičkách speciální označení „sun“. Tyto přípravky vám povětšinou zaručí potřebnou ochranu.

Vyživující maska pro vlasy namáhané sluncem,  L´Oréal, notino.cz, 277 Kč
Vyživující maska pro vlasy namáhané sluncem, L´Oréal, notino.cz, 277 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 6

Sledujte složení

V létě je důležité také složení přípravků. "Pokud jste dosud nestudovala etikety přípravků, udělejte před létem výjimku a dejte si pozor na silikony, nikl nebo ropné oleje. Při dlouhodobém používání kosmetiky s jejich obsahem dochází k obalení vlasů tenkou neproniknutelnou vrstvou a ony nejsou následně schopny přijímat výživu, což může vlasy i pokožku hlavy ještě více poškodit," radí tricholožka Lenka Kašpaříková.

Vlasové tonikum s adiantem a labdanem, Bioaroma, bioaromakosmetika.cz, 247 Kč
Vlasové tonikum s adiantem a labdanem, Bioaroma, bioaromakosmetika.cz, 247 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 6

Vsaďte na oleje

Každé vlasy reagují na UV záření jinak. Například odbarvené i barvené vlasy jsou mnohem citlivější na slanou i sladkou vodu než ty nebarvené. Blondýnky se zase v létě častěji potýkají se zacuchanými vlasy a brunetky s výrazným šisováním. Nejlepší ochranou jsou vlasové oleje i jiné bezoplachové přípravky, které unaveným a vysušeným vlasům dodají potřebnou dávku keratinu a kolagenu. Vlasy tak znovu získají objem, lesk a pevnost. Při aplikaci oleje myslete na to, že když to přeženete, budou vlasy vypadat jako neumyté. Pokud nemáte s dávkováním konkrétního produktu žádné zkušenosti, raději si olej vyzkoušejte aplikovat, když víte, že se zrovna nikam nechystáte.

Univerzální zkrášlující olej pro všechny typy vlasů, Kérastese, notino.cz, 713 Kč
Univerzální zkrášlující olej pro všechny typy vlasů, Kérastese, notino.cz, 713 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 6

Zařaďte peeling

Používání peelingů na tělo i obličej se v letních měsících příliš nedoporučuje, protože riskujete, že spolu s odumřelou kůží si odstraníte i opálení, na kterém jste poctivě pracovala. Klasické peelingy na chvilku schovejte a začněte používat ty, které jsou určené na pokožku hlavy. "Odumřelé buňky se nacházejí nejen na těle, ale i na pokožce hlavy, kde brání příjmu výživných látek z vlasové kosmetiky," varuje Lenka Kašpaříková. Zařaďte do vlasové péče speciální peelingy určené pouze na vlasovou pokožku. Stačí je používat zhruba jednou za týden.

Rakytníkový peeling pro vlasovou pokožku, Biooo, biooo.cz, 169 Kč
Rakytníkový peeling pro vlasovou pokožku, Biooo, biooo.cz, 169 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 6

Češte šetrně

V létě mnohem více než jindy nosíme stažené vlasy v culíku. Zejména pohodlné je stáhnout mokré vlasy na dovolené nebo na koupališti do pevného drdolu. Když je potom rozpustíte, dosáhnete sice dokonalého plážového looku, ale v drdolu i culíku jsou vlasy v létě mnohem náchylnější k lámání a oslabování. Důležité je i šetrné rozčesávání. Samozřejmě, opatrná byste měla být neustále, ale v létě dvojnásob. Začínejte u konečků a postupně rozčesávaje vlasy směrem ke kořínkům. Po koupání v moři nebo bazénu bývají vlasy často zacuchané a nejdou rozčesat. V tom vám pomůže vlasový krém, který by v horkých letních dnech neměl chybět ve vaší kosmetické výbavě.

Vlasový krém, Havlíkova přírodní apotéka, vemzu.cz, 179 Kč
Vlasový krém, Havlíkova přírodní apotéka, vemzu.cz, 179 Kč | Zdroj: archiv firem