Street style v Paříži

Street style v Paříži Zdroj: Profimedia.cz

Základy šatníku 2021: 5 kousků, které můžete začít shánět už teď

I když jako základy šatníku označujeme nadčasové kousky, které můžeme nosit po mnoho let, pojďme si upřímně říct, že ani jim se nevyhýbá působení aktuálních trendů. Co by tedy nemělo chybět ve vaší „startovací výbavě“ pro rok 2021?

Dlouhé džíny

Džíny jsou nezpochybnitelnou součástí šatníku už po mnoho let, mění se jen jejich střih. A tak zatímco před deseti lety jsme za základ šatníku považovaly skinny a před pěti boyfriend džíny, s letošním rokem se vracejí rovné nohavice s boot-cut zakončením. Jinými slovy, comeback slaví plná délka a e-shopy se postupně naplňují džínami, u jejichž popisu můžete najít slůvko long.

Pokračování 2 / 5

Nové malé černé

„Faceliftem“ projdou i malé černé šaty. Letošním hitem budou totiž nejrůznější prostřihy na bocích, popřípadě hluboký výstřih na zádech, který drží pohromadě díky sexy tenkému šněrování. Na přehlídkách Jacquemus, Gabriela Hearst nebo v jarní kolekci Khaite se rovněž opakovaly dlouhé černé šaty s rafinovanými ramínky, které se rozmanitě kříží v oblasti dekoltu.

Pokračování 3 / 5

Klasické balerínky

O balerínkách už se nějakou tu sezonu mluví, nicméně loni je na trůně předběhly spíše mokasíny. Letos jdou ale najisto, k vidění byly třeba na přehlídkách Celine nebo Khaite. Kromě klasických „piškotů“ budou trendovat i boty, které jsou křížencem balerínek a mary janes. Jestli vás tedy neoslovují klasické „placky“, vsaďte na verzi s nízkým podpatkem a elegantním páskem přes nárt.

Pokračování 4 / 5

Přiléhavý top

Že klasické tričko nemůže nic nahradit? No, uvidíme. Letošním hitem budou totiž tak zvané second skin tops, tedy přiléhavé topy z polotransparentních materiálů, které doprovází kulatý výstřih nebo stojáček. Takové, co vám možná připomenou klubovou módu v devadesátkách. Kromě vzorovaných budou k mání i jednobarevné, které poslouží jako skvělý základ k nejrůznějšímu vrstvení.

Pokračování 5 / 5

Kabelka tote

Máte dost miniaturních kabelek, kam nenarvete ani peněženku? Pak se v klidu začněte rozhlížet po takzvané tote kabelce neboli velké tašce s popruhy přes rameno. Ano, to je ta, do které se vám vejde notebook, věci na cvičení i nákup, když na to přijde. Vedle kabelek na krk nebo velkých psaníček do ruky je to jeden z mála letošních „kabelkových“ trendů, který se dá aplikovat i v reálném životě.