.

. Zdroj: Profimedia.cz

Úpletový twinset se vrací! A ještě nikdy nebyl tak sexy!

Supermodelka a módní ikona Kate Moss jednou prohlásila, že by si na sebe nikdy nevzala twinset – tedy set kardiganu a barevně sladěného úpletového topu, který si spojovala s usedlým stylem postarších Britek. Letos možná bude muset svůj názor přehodnotit, protože twinset ještě nikdy nebyl tak sexy!

Pleteniny a úplety v posledních dvou letech letos slaví velký comeback. Ne že by snad svetry někdy byly out, ale letos si podmaňují i jiné kousky – berou na sebe podobu třeba praktických vest, dostávají puritánské krajkové límce a také nás rozněžňují kytičkovými výšivkami či volány.

Jedním z novějších trendů je kombinace kardiganu a úpletového topu, které můžete nosit dohromady i zvlášť. Tím topem je nejčastěji klasické tílko, ale může mít i podobu roláku. Anebo braletky, jako v případě dnes již legendárního outfitu Katie Holmes, která mávala na taxi v kašmírovém kardiganu a podprsence značky Khaite.

Mimochodem, právě s těmito úpletovými vrstvami si vyhrajete i v zimě. Úpletové tílko nebo braletku lze obléci i přes bílou nebo jinou elegantní košili. Anebo ve stylu devadesátek přes jednoduché přiléhavé triko. Na jaře zase půjde o skvělý základ pod blazer.

A klasický twinset? Ten je samozřejmě opět závanem retra a nostalgie, které hýbou současnou módou. Kdysi ho na trh uvedly návrhářky Coco Chanel (ta prorazila dokonce s trojdílným oblekem z úpletu, kde nechyběla ani sukně) nebo Elsa Schiaparelli a v 50. letech ho nosily hollywoodské hvězdy jako Grace Kelly či Audrey Hepburn. Jeho současná podoba je ovšem přece jen víc sexy – úpletový top není ke až krku, takže s kardiganem vytváří letos tolik žádoucí hranatý výstřih.

Kde koupíte v setu i zvlášť kardigan s tílkem? Tady jsou naše tipy!

Kardigan, 66 eur, top, 40 eur, obojí Diane Kari, www.dianekari.com
Kardigan, 66 eur, top, 40 eur, obojí Diane Kari, www.dianekari.com | Zdroj: Archiv firem

Cardigan, 66 eur, top, 40 eur, obojí Diane Kari, www.dianekari.com
Cardigan, 66 eur, top, 40 eur, obojí Diane Kari, www.dianekari.com | Zdroj: Archiv firem

Svetr 899 Kč, top 699 Kč, obojí Mango, www.mango.com
Svetr 899 Kč, top 699 Kč, obojí Mango, www.mango.com | Zdroj: Archiv firem

Kardigan 1299 Kč, top, 599 Kč, obojí Zara, www.zara.com
Kardigan 1299 Kč, top, 599 Kč, obojí Zara, www.zara.com | Zdroj: Archiv firem