Video placeholde

Styl Lady Kitty Spencer, která okouzlila svatebními šaty Dolce & Gabbana

Lady Kitty Spencer, neteř princezny Diany (dcera jejiho mladšího bratra Charlese Spencera a jeho první ženy, modelky Victorie Aitken) okouzlila před pár dny skvostnou svatební róbou Dolce & Gabbana (a dalšími čtyřmi šaty, které během svatebního víkendu vystřídala). Pohádku ale její život připomíná skrze outfity zcela běžně. Přesvědčit se o tom můžete v naší fotogalerii.

Lady Kitty Spencer, třicetiletá britská aristokratka, sestřenice princů Williama a Harryho, ambasadorka módního domu Dolce & Gabbana a klenotnického domu Bvlgari, filantropka, příležitostná modelka a nově také paní Lewis – o víkendu se totiž po třech letech vztahu provdala za Michaela Lewise, o dvaatřicet let staršího miliardáře a módního magnáta. Spojuje je nejen zájem o módu, Londýn, ale i Jihoafrická republika, odkud novopečený manžel pochází a kde Lady Kitty od pěti let vyrůstala, aby se s rodinou ukryla před zájmem novinářů po rozvodu Diany s Charlesem.

Lady Kitty Spencer
Lady Kitty Spencer | Zdroj: Profimedia.cz

Tip na video: Letní styl princezen a vévodkyň

Video placeholde

Obřad probíhal ve šlechtickém paláci Villa Aldobrandini, kterému se říká také Belvedere. Honosna renesanční vila nedaleko Říma perfektně podtrhla charakter svatby, ve které se snoubila britská elegance nejvyšších vrstev s italským přístupem la dolce vita. Krajkové svatební šaty Lady Kitty Spencer byly navrženy v cudném viktoriánském (a nutno říct že v poslední dekádě velmi populárním) stylu a rovněž nezapřely inspiraci ikonickou nevěstou Grace Kelly. Lady Katherine Eleanor Lewis, jak zní nyní její celé jméno, poté vystřídala další přichystané róby – tři z dílny návrhářského dua Dolce & Gabbana, mezi jejichž charakteristické vzory patří výrazné, často ručně vyšívané růže.

Ale není to jen o svatebním dni, kdy Lady Kitty působí jako princezna z pohádky. Jako ambasadorka Dolce & Gabbana obléká květinami poseté šaty takřka na každý event, kterého se zúčastní, její civilnější outfity jsou pro změnu moderní verzí legendárního stylu Jackie Kennedyse špetkou Upper East Side, tedy stylu americké smetánky, který v roce 2007 proslavil seriál Gossip Girl. Projmuté kabáty, ladilike kabelky a úzké džíny jsou možná v určité opozici se současnými trendy, Lady Kitty Spencer to ale může být jedno. A pak je tu ještě britská verze Lady Kitty, to když zazáří na královské svatbě nebo na dostizích v Ascotu – v předepsaném dress code, ale s noblesou a půvabem, díky němuž vždy vyčnívá.

Lady Kitty Spencer
Lady Kitty Spencer | Zdroj: Profimedia.cz

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Fotogalerie: Styl Lady Kitty Spencer, neteře princezny Diany