.

. Zdroj: Profimedia.cz

Rozumíte tomu? 7 módních trendů, které si zamilovala generace Z

Zatímco generace Y se opájí béžovo-černo-bílým minimalismem a pod pojmem vintage si představuje 70. léta, generace Z se nebojí barev, kýče a ani vlastních nedostatků. A vintage je pro ně jednoznačně to, co jsme kdysi nosili my. Podívejte se na sedm trendů, které probleskují mezi influencerkami, jejichž jména možná neznáte, ale které mají i víc followerů než Pernille Teisbaek s Jeanne Damas dohromady. Co u nich teď aktuálně letí?

Plastové šperky

Po látkových gumičkách a chokerech se vrací i devadesátkové šperky. A zatímco my po dvaceti letech objevujeme okázalou krásu žlutého zlata, generace současných teenagerů se zamilovala do barevných plastových prstenů a korálků. Vzpomínáte?

Pokračování 2 / 7

Batika

Zatímco pro nás z generace Y byla batika comebackem roku 2019, pro mladší generaci tento trend nikdy neskončil. Batikované mikiny, trika, ale i kalhoty jsou pro současné teenagery v podstatě uniformou. Jen si tyhle kousky, na rozdíl od nás kdysi, nemusejí vyrábět doma ve vaně.

Pokračování 3 / 7

Rybářské kloboučky

Další z trendů, který před dvěma lety prolétl street style módou, je klobouček zvaný bucket hat. Mohlo by se zdát, že se z módy zase rychle vytratil, ale není to tak docela pravda. Módní influencerky 25+ sice ve velkém přesedlaly na sportovnější kšiltovky, nicméně mladá generace si tento doplněk osvojila a hrdě se k němu hlásí.

Pokračování 4 / 7

Cropped trička

Cropped neboli zkrácené topy a trika budou velkým hitem roku 2021 a nutno říct, že v tomhle má generace Z bezesporu náskok. Nosí je v podstatě denně, bez uzardění a bez pochybností, jestli je to ok. Však také je. A my jim s radostí můžeme tento trend přenechat.

Pokračování 5 / 7

Džíny s dírami

Nic nového pod sluncem. V módě už od dob Kurta Cobaina neexistuje snad lepší vyjádření mladistvé rebelie, než jsou roztrhané džíny. Žádné skinny, ale boyfriend, protože unisex je další mantra, kterou tahle generace vyznává.

Pokračování 6 / 7

Second skin top

Další hit letošního roku, který my, pamětníci 90. let, známe z vlastní módní historie. Tak zvané second skin topy (podle toho, že přiléhají těsně na kůži) byly kdysi hitem v klubech, dneska si je přivlastňuje mládež, kterou přitahují hlavně výrazné barvy a psychedelické vzory.

Pokračování 7 / 7

Ultra dlouhé nehty

Nosí je jedna z nejvýraznějších představitelek této generace, Billie Eilish, čili se není čemu divit, že ji další influencerky napodobují. Nehty ve stylu „víc je víc“ jsou možná neslučitelné s celou řadou každodenních činností, ale když uvážíte, že tahle generace žije víc videem a hlasovými zprávami, pak se i tenhle fetiš dá celkem pochopit.