Reformation, 5450 Kř, thereformation.com

Reformation, 5450 Kř, thereformation.com Zdroj: Archiv firem

Mango, 1299 Kč, mango.com
.
Mango, 2299 Kč, mango.com
Rouje, 150 eur, rouje.com
Zara, 799 Kč, zara.com
32
Fotogalerie

Podzimní kalhoty: 4 trendy styly, které se teď nosí místo džín

Džíny jsou láska, nicméně letos jim na paty (anebo na nohavice?) šlapou i jiné kalhoty. Obecně se dá říct, že je spojuje letošní trendy střih, kterým jsou rozšířené nohavice neboli flares. O jakých typech konkrétně se bavíme?

Oblekové kalhoty

Obleková móda je v kurzu už nějaký ten pátek. Nosí se oversize saka, kalhotové kostýmy a v poslední době se pozornost upírá zejména k samotným kalhotám. Ty mohou mít vysoký pas, široké nohavice a korporátní odstíny, nicméně se postupně prosazují i nové siluety – užší nohavice, které se u kotníků rozšiřují. Do módy se také vracejí různé vzory, jako jsou preppy kostky nebo proužky.

TIP NA VIDEO: Jaké barvy vládnou letošnímu podzimu?

Video placeholde

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Street style v Miláně
Street style v Miláně | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Manšestráky

Tak, jako ptáci na podzim odlétají, se zase manšestráky s železnou pravidelností vracejí zpět. Mohou za to nejspíš jejich zemité barvy, které do tohoto období perfektně zapadají. Také jejich střihy jsou předvídatelné. Stále letí vysoký pas, a to buď ve spojení s rovnými, nebo rozšířenými nohavicemi. Jestli se obáváte, že budete vypadat moc retro, zkuste zkřížit módní dekády a zkombinujte manšestráky třeba s černým koženým sakem.

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Street style v paříži
Street style v paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Úpletové zvony

Trend generace Z, který se zrodil z pohodlí karantény, se prodral i do každodenní módy. Úpletové kalhoty mívají přiléhavý střih s rozšířenými boot cut nohavicemi a buď přiznávají, že jsou z pleteniny, nebo mají nějaký neotřelý, často i psychedelický vzor. Příbuznou kategorií jsou flare legíny, které bývají černé, mívají u kotníků rozparek a poslouží jako perfektní základ šatníku.

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Kožené kalhoty

Další sezónní stálicí jsou kožené kalhoty, které vypadají perfektně i s naprosto jednoduchými svetry a roláky. Opět podléhají zejména střihovým trendům. Stále se nosí široké rovné nohavice, popřípadě zkrácené a zakončené manžetou. Novinkou jsou ovšem kožené kalhoty, které kopírují zmíněné flare legíny. Pokud vás tento střih baví, mohou se stát luxusním základem vašeho šatníku.

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

.
. | Zdroj: Profimedia.cz