Street style v Miláně

Street style v Miláně Zdroj: Profimedia.cz

Okázalost i praktická elegance: 4 trendy, které diktují luxusní kabelky

Italská značka Bottega Veneta naprosto ovládla trh s kabelkami, minimálně co se týče diktování nových trendů. Její psaníčko The Pouch se stalo králem Instagramu i street style módy a nastolilo trend rozkošnicky nabíraných kabelek z kůže, které se záhy začaly objevovat i v kolekcích jiných značek. Bottega, respektive její kreativní ředitel Daniel Lee, však už tahá z rukávu nové trumfy, které určitě nezůstanou bez odezvy. A znovu se ozývá i značka Gucci, která vrací do hry svou vintage ikonu. Podívejte se s námi, jaké trendy nastolují aktuální luxusní kabelky.

Okázalé řetězy

Kdo se dříve mohl na Instagramu blýsknout psaníčkem The Pouch, už ho pomalu odkládá a bere si na rameno praktičtější verzi s výrazným zlatým řetězem místo madla. Bottega Veneta totiž nepotřebuje klasická loga, za ní promlouvá unikátní design. Kožená část kabelky najednou není tím nejdůležitějším, že nesete novou Bottegu za vás jednoduše prozradí řetěz. Zlatý nebo stříbrný, každopádně masivní a paradoxně perfektně zapadající do současného minimalistického stylu.

Bottega Veneta
Bottega Veneta | Zdroj: Profimedia.cz

JW Anderson
JW Anderson | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 4

Třásně

A zase ta Bottega! V kolekci pro tento podzim a zimu vypustil Daniel Lee na molo další nepřehlédnutelný model, tentokrát psaníčko z ikonické proplétané kůže, kterému chtěl nejspíš dodat nějaký twist. A tak skutečně vznikl Twist, překroucený model, který se nosí v podpaží. Ale ani zde nechybí výraznější identifikátor značky. Tím jsou tentokrát předlouhé třásně, které budou při chůzi vlát za vámi. Praktické? Nikoli! Fotogenické! Na 100 %.

Bottega Veneta
Bottega Veneta | Zdroj: Profimedia.cz

Mango, 1599 Kč, www.mango.com
Mango, 1599 Kč, www.mango.com | Zdroj: Archiv firem

Pokračování 3 / 4

Praktická elegance

Devadesátkové „bagetky“ postupně vystřídá na výsluní jednoduchá klopová kabelka s delším řemínkem, který se nosí přes rameno. Přesně takovou teď najdete v kolekcích Dior (model Bobby), Celine (model Triomphe), Prada (model Ensemble) nebo třeba Saint Laurent (model Solferino). Svůj otisk na letošních trendech bezesporu zanechá i módní dům Gucci, který pro tuto sezonu vzkřísil kabelku Jackie z roku 1961.

Prada
Prada | Zdroj: Profimedia.cz

Gucci
Gucci | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Nová mini

Trend mini kabelek, který v módě reprezentuje především francouzský návrhář Jacquemus, už se nejspíš nemá kam posouvat. Leda že by byly určené pro panenky, které si do nich strčí bonbon. Nová mini kabelka Chiquito long tak přichází s elegantním protáhlejším tvarem, kam člověk při troše vůle schová aspoň mobil. Pokud potřebujete ještě víc místa, mrkněte na podobný model Bambino – elegantní obdélník z broušené kůže na dlouhém řemínku bude bezesporu hitem sezony.

Jacquemus
Jacquemus | Zdroj: Profimedia.cz

Mango, 799 Kč, www.mango.com
Mango, 799 Kč, www.mango.com | Zdroj: Archiv firem