Street style z Paříže 2022.

Street style z Paříže 2022. Zdroj: Profimedia.cz

Tenisky Stan Smith Bonega, Adidas, 2899 Kč, adidas.cz
Šátek, Zara, 299 Kč, zara.com
Šátek z biohedvábí, Silky Gang, 4990 Kč, silkygang.cz
Šátek, Zara, 299 Kč, zara.com
Halenka, Cras, 3100 Kč, zalando.cz
34
Fotogalerie

Nuda v šatníku? Těchto 9 nápaditých kousků vylepší každý outfit!

Ráno stojíte bezradně před skříní a nakonec stejně zvolíte klasiku v podobě trička a džínů? Nemusíte denně vymýšlet komplikované módní kombinace, mnohdy postačí, když sáhnete po několika prvcích, které nakonec dodají šťávu i těm nejohranějším outfitům. Které to jsou?

Vzorovaný šátek

Loňský letní fashion week v Kodani potvrdil, že šátky jsou zpět a že je rozhodně nelze brát na lehkou váhu. Tyto doplňky se totiž během poslední doby naplno vymanily ze svých dosavadních stylingových mantinelů, které přikazovaly, že se nosí výhradně na krku. Do módy se vrátilo třeba zavazování šátku pod vlasy tak, jak si to mileniálové pamatují ze svého dětství a dospívání z přelomu devadesátých a nultých let. Stejně tak se trendy záležitostí stalo vázání „na babičku“, které si perfektně rozumí zejména s oversize saky a retro brýlemi. Šátek se tak postupně mění v klíčový prvek, který barevně dokáže nakopnout jednoduchý i monochromatický look. A pokud nevíte, jak ho začít nosit, zkuste si jej nejprve uvázat do vlasů kolem culíku.

TIP NA VIDEO: Které kousky by vám nikdy neměly v šatníku chybět?

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 9

Roztomilý límeček

Rozverná hravost a nádech starých časů je důležitým zdrojem módní inspirace už delší dobu a ani letos tomu nebude jinak. Teď s nástupem jara se o slovo opět hlásí halenky s velkými límečky odkazující jak k vesnické estetice cottagecore, tak k trendu granny chic, jehož prvky se od velkého comebacku v roce 2017 v módě stále ozývají v podobě různých mikrotrendů. Letos takové halenky noste hlavně v kombinaci s barevnými saky a vždy si pohlídejte, aby byl límeček vidět. A pokud nechcete nosit halenku, sáhněte po samostatném odepínacím límečku, který snadno zkombinujete třeba s tenkým svetříkem či kardiganem.

Pokračování 3 / 9

Barevná kabelka

Říká se, že sázkou na jistotu je za jakýchkoliv okolností nadčasová kabelka v barvě, jež se hodí k jakémukoliv outfitu. Mnozí si pod tím automaticky představí černý nebo hnědý model. Jenže stejně dobře se dají nosit i kousky ve výrazných barvách. Bez ohledu na trendy se vám rozhodně doma neztratí kousek v červené, žluté nebo zelené barvě, který můžete klidně nosit i k minimalistické kombinaci bílé košile a černých kalhot.

Pokračování 4 / 9

Lemy z umělé kožešiny

Kabáty Penny Lane byly základem hippie šatníku v 60. letech. Lidé je ale milovali i o dekádu později a mladší generace je zase mají v živé paměti coby cool kousek z přelomu tisíciletí. A tuto zimu se modely s výrazným kožešinovým lemováním naplno – zejména díky kolekci Saks Potts – vrátily. Na jaře sice jejich obliba bude vlivem teplejšího počasí klesat, vhodnou alternativou se ale stanou propínací svetry s kožešinovým límcem a lemy rukávů. Když je zkombinujete s rovnými nebo klidně i širokými džíny, vznikne nápaditý outfit, který již nepotřebuje žádné další okrasy.

Pokračování 5 / 9

Dobře vyžehlená košile

Jednoduchá košile je rozhodně jedním ze základních pilířů ženského i pánského šatníku. Kousek ovšem může být sebekvalitnější, ale pokud není důkladně vyžehlený, nikdy nebude vypadat dobře. Chcete-li tedy, aby i jednoduchá kombinace s džíny či kostýmovými kalhotami fungovala na jedničku, věnujte těch pár ranních minut důkladné přípravě. Z módního hlediska jde rozhodně o časovou investici, která se vyplatí. Košili pak noste u krku rozhalenou, aby vynikly zlaté šperky, a s příchodem jara nezapomeňte ani na sofistikovaně vyhrnuté rukávy.

Pokračování 6 / 9

Kvalitní basic triko

S basic tričky je to v mnoha směrech dost podobné jako s košilemi. I u tohoto základního kousku platí, že se jeho kvalita i péče o něj odrazí v tom, jak bude v celém outfitu fungovat. Ideálně proto zapomeňte na zmuchlané topy, které vypadají, jako byste v nich právě strávili celou noc. Stejně tak při koupi nových klaďte důraz na kvalitu zpracování. Jak na to? Existují dva jednoduché triky. Nejprve tričko trochu roztáhněte. Pokud se vrátí do svého původního tvaru, jděte do něj. Pokud se vytahá, běžte raději o dům dál. Top také trochu napněte v oblasti švů. Pokud se zkroutí, nekupujte jej. Pokud zůstanou v jedné rovné linii, berte ho, neboť takové triko se po pár vypráních rozhodně nerozpadne.

Pokračování 7 / 9

Vlněný svetr

A ne ledajaký: vlněný nebo kašmírový, který vás v zimě zahřeje a během jara a podzimu jej můžete ledabyle přehodit přes ramena a obléknout ho během chladnějších večerů na zahrádce nebo pikniku. I tady velmi záleží na zpracování a kvalitě materiálu, který zajistí, že svetr bude vypadat skvěle a bude držet tvar i po několika letech.

Pokračování 8 / 9

Kožený pásek

Že jde o praktický doplněk, který není potřeba detailně rozebírat? Omyl! Pásek dokáže zvýraznit siluetu a umí zázraky, které se vám při stylingu budou hodit. Noste jej nejen v kalhotách, v nichž vám pomůže vydefinovat pas a zajistí, že vám perfektně padnou, ale i v kombinaci s šaty. Barvu volte dle převažujících odstínů ve vašem šatníku. Sázkou na jistotu je samozřejmě černá nebo hnědá. V takovém případě ale dbejte alespoň na barvu přezky, kterou volte podle převažujících kovových odstínů na vašich dalších doplňcích (zejména na kabelce a špercích).

Pokračování 9 / 9

Boty na platformě

Pár centimetrů navíc není nikdy na škodu. A týká se to jak tenisek, tak třeba kotníčkových boots. I nepatrná platforma nebo masivnější podrážka vám dokáže změnit postoj, zvýšit módní sebevědomí a zároveň zajistit stejný komfort jako v jakýchkoliv jiných rovných botách. A pokud chcete jít trendům naproti, pořiďte si tento rok sandálky na vysoké platformě. V létě budou skvěle vypadat na jakékoliv akci, v zimě je zase unosíte na vánoční večírky.