Rouje, 75 eur, rouje.com

Rouje, 75 eur, rouje.com Zdroj: Archiv firem

Tady je máte! Nejlepší basic topy a trička pod sako a k džínám

I když ještě chodíme ve svetrech a kabátech, ve vzduchu už je cítit jaro. Jestli už číháte, co byste si pořídila nového na sebe, začněte chytře tím, co opravdu unosíte. Jedním z takových kousků je bezesporu basic top nebo tričko, které se na rozdíl od huňatého svetru vejde pohodlně pod jakékoli sako. Už brzy bude potřeba.

Zatímco před deseti lety jsme jako basic tričko jednoznačně vnímali to klasické bílé, nyní je tento pojem mnohem širší. Devadesátkové trendy totiž obohatily i naše základy šatníku. Přibyly přiléhavé žebrované topy z úpletu, které se častěji objevují v provedení s dlouhým rukávem. To z nich činí ideální přechodový kousek mezi končící zimou a jarem. Úpletové topy mají navíc výhodu, že mohou mít různě řešený výstřih – od tenkého roláku přes srdíčkový výstřih až po bardot top. Na jednoduchosti jim neubírá ani asymetrický střih nebo aktuálně tolik oblíbené prostřihy – naopak jsou vítaným ozvláštněním.

TIP NA VIDEO: Které trendy z devadesátek se vracejí letos?

Video placeholde

Basic topy také nutně nemusejí být jen v základních barvách. Už z dřívějších let víme, jak dobře funguje třeba zelená, k níž se letos přidává neméně výrazná oranžová. Stejně dobře jako béžová zase fungují pastelové barvy. A samozřejmě nelze pominout ani klasická pruhovaná trička, která si mezi základními kousky drží zvláštní místo – díky dlouhé historii a ještě delšímu seznamu cool osobností, které se do tohoto dříve bohémského kousku zamilovaly. Jestli už máte doma obligátní modro-bílou kombinaci, můžete letos zkusit třeba červené nebo zelené pruhy.

Nejlepší basic topy a trička z aktuálních kolekcí si vyberte ve fotogalerii: