.

. Zdroj: Profimedia.cz

Na lovu módních pokladů: 3 insta second-handy, které by vám neměly unikat

Jestli jste rovněž podlehli kouzlu hledání módních pokladů s přívlastkem vintage, máme pro vás další várku inspirace, koho sledovat a potažmo kde nakupovat na Instagramu. Tentokrát jsme pro vás našli 3 nedávno spuštěné vintage obchůdky, o kterých jste možná zatím neslyšeli. 

Komorebi

Krásná a pečlivá selekce kousků, které souzní se současnými trendy. To je insta second-hand Komorebi, který své virtuální brány otevřel v prosinci 2019 (stojí za ním Natalia Romanová). Komorebi je japonské slovo, které označuje záblesky paprsků prosvítajících například skrze listy stromů, ale také skrze přírodní materiály, jako jsou len, hedvábí nebo kašmír – právě na tyto materiály klade důraz i Komorebi Vintage. Každý kousek je pečlivě nafocený a popsaný, platit se dá skrze PayPal nebo převodem a možné je i osobní předání v Praze.

Pokračování 2 / 3

Vintage Bea

Čerstvý přírůstek mezi insta obchůdky je Vintage Bea, který spustil prodej v květnu. Zázemí má v Bratislavě a stojí za ním stylistka Beáta, která s citem vybírá unikátní a přitom stále trendy kousky s nadčasovým potenciálem. Nechybí důkladný popis jednotlivých kousků včetně velikosti a složení. Ceny jsou v eurech, ale Bea Vintage zasílá i do České republiky. Mimochodem, krásně zabalený balíček s osobním poděkováním je součást zážitku.

Pokračování 3 / 3

Le Lucie

A do třetice další přírůstek z konce roku 2019. Insta obchůdek Le Lucie si založila Lucie Švábová, která se při svém výběru inspiruje současným street stylem a outfity známých módních influencerek – Le Lucie vybírá podobné kousky, jako mají na sobě, čímž jim dodává aktuální kontext (podobně funguje i známější Lula Vintage Prague, o které jsme psaly zde). Kromě toho jsou její oblíbenou inspirací devadesátky a věčné ikony jako Marilyn, Audrey nebo princezna Diana. Popisy jednotlivých kousků jsou dostatečné, na cokoli se můžete doptat ve zprávách. Balíčky od Lucie jsou opět krásně zabalené, osobní vzkaz je samozřejmostí.