Street style v Miláně

Street style v Miláně Zdroj: Profimedia.cz

3 české insta second-handy, kde ulovíte ty nejlepší vintage kousky!

Rok 2020 je definitivně rokem, který vzkřísil nakupování z druhé ruky. Nemusíte ale vždy nutně do kamenné prodejny, stejně dobře kvetou vintage obchůdky i na Instagramu. Tohle jsou podle nás tři, které stojí za to sledovat. A jsou české!

Lula Vintage Prague

Sháníte trendy kožené sako nebo kvalitní vlněný kabát? Než si ho pořídíte za stovky eur nebo tisíce korun, zavítejte do Lula Vintage Prague. Stylový obchůdek s pečlivě vybraným sortimentem otevřel na adrese Řipská 11, Praha 3 teprve v lednu, do té doby fungoval jen na Instagramu. Už po dvou měsících je ale oblíbeným cílem všech stylových insta girls. Jeho majitelka Lucie Kratochvílová má totiž speciální cit najít přesně takové kousky, které obdivujeme u módních influencerek, jako jsou Pernille Teisbaek, Lucia Cuesta nebo Freja Wewer. Současně se zaměřuje na kvalitu a materiály, jako jsou vlna, kašmír nebo kůže, a často přitom nachází i skvosty české nebo slovenské výroby. Jestli milujete minimalismus, béžovou, Bottegu Venetu, Céline a trička s potiskem ve stylu slunné Kalifornie, budete v Lule jako ryba ve vodě.

Mimochodem, každou sobotu si zde můžete dát k nákupům i mimosu. A jestli nestíháte navštívit kamennou prodejnu, sledujte Lulu na Instagramu. Ty nej kousky přidává Lucka každý den do Stories.

Pokračování 2 / 3

Slow Bazar

Ani Slow Bazar, který najdete v Praze v Řeznické ulici 12, není vysloveně insta second handem. Ale i pro něj je prezentace na sociálních sítích klíčová. Jeho majitelka Veronika Švádová na Facebooku a na Instagramu pravidelně zveřejňuje jednotlivé kousky i celé outfity, kterými láká k návštěvě, současně si ale přes komentáře můžete daný kousek zarezervovat. Na sociálních sítích se rovněž dozvíte aktuální otvírací dobu a informace o tom, kdy se koná tak zvaný Slow blešák, tedy bazárek, kdy Veronika připraví speciální štendry či krabice s vybranými kousky za přátelské ceny.

A co můžete ve Slow Bazaru najít za poklady? Designérské kabelky a jiné doplňky od Céline po Pradu, unikátní šaty od českých návrhářů, ale i pěkné kousky nejrůznějších highstreet značek.

Pokračování 3 / 3

Revamped

Revamped znamená v angličtině předělat nebo oprášit a právě to je myšlenka, která vedla při založení insta second handu Janu Mašínovou, která po dvaceti letech v reklamě došla k závěru, že toho doma máme všichni až až a je na čase přistoupit k nákupům zodpovědněji. Jana je milovnicí klasické a nadčasové ženské elegance, ale klidně u ní najdete i nějaké ty módní úlety. Jednotlivé kousky vystavuje na Instagramu na figuríně a vždy k nim napíše i velikost, míry a cenu, takže zájemkyně mohou rovnou rezervovat v komentářích. Na velké značky se tady příliš nehraje, to ale neznamená, že zde nenajdete trendy svetr ve vintage stylu nebo kožené sako à la Rachel z Přátel.

Revamped ještě nemá kamennou prodejnu, ale už se bude objevovat ve formě pop-up store – ten nejbližší se koná 20.–21. března na adrese Podskalská 14, Praha 2.