Skinny džíny s vysokým pasem, HM, 899 Kč

Skinny džíny s vysokým pasem, HM, 899 Kč Zdroj: archiv firem

Džíny s páskem, Reserved, 699 Kč
Džíny mom slim, Reserved, 699 Kč
Bílé úzké džíny, Reserved, 699 Kč
Džíny s široými nohavicemi, HM, 799 Kč
Džíny s vysokým pasem, Levi's, info o ceně v obchodě
20
Fotogalerie

Bílé džíny jako symbol léta! Vyberte si střih, který vám padne

Bílého denimu obecně se spousta z nás bojí. Ale zbytečně! Když si vyberete padnoucí kousky a sladíte je tak, abyste se cítila pohodlně, úspěch je zaručen! Tak seberte odvahu a jako první si pořiďte bílé džíny. Uvidíte, že se stanou jedním z vašich nejoblíbenějších letních kousků. 

Když se řekne bílé džíny, vybavíte si dost pravděpodobně těsné skinny, které neodpustí žádný, byť jen drobný nedostatek. Úzké kalhoty z bílého denimu si mohou dovolit opravdu jen superštíhlé ženy. Ale naštěstí se oblíbenost bílé džínoviny zvyšuje a tvůrci rychle reagují. V obchodech tak pořídíte bílé džíny všemožných střihů, a tak si snadno vyberete ty, které vám dokonale padnou.

Můžete sáhnout třeba po džínách s vysokým pasem a zkrácenými rovnými nohavicemi (to je mimochodem střih letošního léta), džínách ve stylu culottes, které mají široké a ještě více zkrácené nohavice, po uvolněných boyfriendech a klidně i po zvonáčích, pokud si troufnete.

Rozhodně se nenechte zviklat tím, že světlé džíny jsou náročné na údržbu. Je to sice pravda, ale zároveň jsou také super trendy, ideální na letní dny a lehce kombinovatelné s jinými barvami i kousky oblečení. A to rozhodně jejich lehkou nepraktičnost převažuje.

Co se týče spojování s ostatními barvami, máte v podstatě volnou ruku. Jsou tu však tři způsoby, které vždy zaručeně fungují. První z nich je kombinování s bílou, které vytvoří pohádkový monochromatický outfit hodný skandinávského street stylu. Chybu rozhodně neuděláte, ani když k bílým džínám přidáte pastelové odstíny (top je pistáciová a nebesky modrá), a stejně tak dobře funguje spojení se safari tóny, jako jsou khaki, béžová nebo cihlová.