Influencerka a podnikatelka Chiara Ferragni v šatech Giambattista Valli

Influencerka a podnikatelka Chiara Ferragni v šatech Giambattista Valli Zdroj: Profimedia.cz

5 večerních outfitů, které si podmanily Cannes. Inspirují se Vary?

Po pařížském týdnu haute couture se oči módních fanoušků přesouvají do Cannes. Právě zde na červeném koberci lze totiž názorně vidět vysokou krejčovinu v praxi. A nejen ji, ale i tvorbu dalších návrhářů. Cannes také udává styl, co se týče festivalové módy. Kterými trendy by se podle nás mohly inspirovat letošní Vary?

Něžné plisé

Plisé není klišé. Miluje ho třeba italská návrhářka módního domu Dior Maria Grazia Chiuri, takže jen díky ní se plisované šaty v letošním Cannes objevily několikrát – oblékla je třeba britská modelka Iris Law (dcera Judea Lawa), francouzská herečka Virginie Efira, italská herečka Alba Rohrwacher nebo čínská herečka Miyi Huang. Doslova ale také zazářila německá influencerka Leonie Hanne, která předvedla hologramovou kreaci návrháře Tonyho Warda.

Tip na video: Jak vypadal zahajovací večer v Cannes?

Video placeholde

Leonie Hanne
Leonie Hanne | Zdroj: Profimedia.cz

Didi Stone Olomide v šatech Philosophy di Lorenzo Serafini
Didi Stone Olomide v šatech Philosophy di Lorenzo Serafini | Zdroj: Profimedia.cz

Huang Miyi v šatech Dior
Huang Miyi v šatech Dior | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Odvážné výstřihy

Bella Hadid se do módní historie Cannes zapisuje pravidelně, už v roce 2016 zde oslnila rudou róbou Alexandera Vauthiera s ultra vysokým rozparkem. Letos vsadila na umění módního domu Schiaparelli a její dramatické černé šaty s masivním zlatým náhrdelníkem na hrudi, který připomíná rozvětvený strom, ale také plíce, ovládly sociální sítě i média. Nebyla však sama, kdo se rozhodl pro „smrtící“ kombinaci jednoduchých černých šatů a rafinovaného výstřihu.

Bella Hadid v šatech Schiaparelli
Bella Hadid v šatech Schiaparelli | Zdroj: Profimedia.cz

Jeanne Damas v šatech Dior
Jeanne Damas v šatech Dior | Zdroj: Profimedia.cz

Marina Ruy Barbosa v šatech Valentino
Marina Ruy Barbosa v šatech Valentino | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Disco kalhoty

Šaty nejsou jedinou volbou na červený koberec a platí to čím dál častěji. Některé dámy, zejména z řad modelek, letos zvolily zcela srovnatelnou variantu nohavic zdobených flitry. Zazářila zejména Eva Herzigová v modelu Alberta Ferretti s hluboce vykrojeným halter topem, zdobeným organzovými volány. Svůj „Cher moment“ zažily i Izabel Goulart nebo Candice Swanepoel, které obě vsadily na modely Etro inspirované disco estetikou 70. let.

Eva Herzigová v modelu Alberta Ferretti
Eva Herzigová v modelu Alberta Ferretti | Zdroj: Profimedia.cz

Izabel Goulart v modelu Etro
Izabel Goulart v modelu Etro | Zdroj: Profimedia.cz

Candice Swanepoel
Candice Swanepoel | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Bílé košile

Návrháři i v oblasti haute couture čím dál častěji koketují s ležérními materiály, jako je třeba denim, anebo střihy. Zdánlivě obyčejný komplet herečky Maggie Gyllenhaal je tak ve skutečnosti Chanel haute couture z jarně-letní kolekce. Na bílou košili vsadila i čerstvě zasnoubená modelka Taylor Hill – zkrácený top s vázačkou pod prsty vyvažuje asymetrická brokátová sukně s kanýry. Set bílé košile a skládané sukně v Cannes oblékla Helen Mirren na méně formální akci, její outfit CH by Carolina Herrera je skvělou inspirací na semi-formal dress code.

Maggie Gyllenhaal v modelu Chanel
Maggie Gyllenhaal v modelu Chanel | Zdroj: Profimedia.cz

Taylor Hill v modelu Etro
Taylor Hill v modelu Etro | Zdroj: Profimedia.cz

Helen Mirren
Helen Mirren | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Barvy citrusů

Nejen v konfekční módě, ale i na červeném koberci letos vládnou výrazné barvy exotického ovoce – výhodou je, že krásně vyniknou na fotografiích. Italská influencerka Chiara Ferragni zazářila v limetkové róbě Giambattista Valli, která je zajímavá i tím, že stříbrné květy jsou vytvořené z recyklovaného hliníku. Helen Mirren vsadila na jasně žluté šaty Dolce & Gabbana a francouzská herečka Lena Mahfouf šla do risku, který se vyplatí. Jedna z nejméně oblíbených barev, oranžová, je totiž současně královnou letošního léta.

Chiara Ferragni
Chiara Ferragni | Zdroj: Profimedia.cz

Helen Mirren
Helen Mirren | Zdroj: Profimedia.cz

Lena Mahfouf
Lena Mahfouf | Zdroj: Profimedia.cz