.

. Zdroj: profimedia.cz

5 módních trendů, které jsou letos out!

Zatímco zvířecí vzory budou podle světových módních odborníků v kurzu i v roce 2019, jiné trendy neměly takové štěstí a jejich "trvanlivost" byla mnohem kratší, než se možná předpokládalo. Co bude letos rozhodně out?

Volány i volánky

Romantické blůzy i vzdušné šaty s volánky budou letos, bohužel, pasé. Přestože volány i volánky se v posledních dvou letech objevovaly jako ozdoba výstřihu, rukávů nebo spodních lemů šatů a halenek, v tomto roce už tento prvek podtrhující ženskost v kurzu nebude. Nahradí je méně nápadné zvonové rukávy na halenkách, svetrech i bundičkách.

Trendy
Trendy | Zdroj: profimedia.cz

Článek pokračuje na další stránce!

Pokračování 2 / 5

Oversized saka

Trend oversized kousků pokračuje. I v roce 2019 budou velmi populární například džínové bundičky velkých střihů nebo třeba volné svetry s dlouhými širokými rukávy. Ovšem prodloužená a o několik velikostí větší saka s nápadnými vycpávkami se bohužel mezi trendy neprobojovaly. Mnohem lépe tak uděláte, když si pořídíte pěkně padnoucí vypasované černé sako, které nikdy z módy nevyjde.

Trendy
Trendy | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Odhalená ramena

Už na konci roku 2017 módní odborníci avizovali, že halenky a šaty s odhalenými rameny, které doslova pobláznily módní průmysl, budou out. Všechny pak překvapilo, že rafinovaný trend odhalených ramen se zuby nehty držel na výsluní i celý letošní rok. Teď už prý jejich popularita definitivně končí. Na jaře se podle návrhářů můžeme těšit na mnohem rafinovanější a propracovanější siluety.

Trendy
Trendy | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Vysoké kozačky a ostrá špička

Vysoké kozačky sahající až nad kolena můžete letos uložit do krabice. Tento výstřední kousek se zase na nějaký čas stahuje do ústraní. Stejně jako takzvané stiletto boots, tedy lodičky a kozačky s výraznou ostrou špičkou a vysokým úzkým podpatkem. V příštím roce je totiž na plné čáře převálcují praktické široké podpatky a pohodlné kulaté špičky.

Trendy
Trendy | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Sportovní oblečení

Sportovní značky jako Adidas, Nike nebo Fila byly v loňském roce na úplném vrcholu. Sportovní trend si zamiloval každý, kdo dává přednost pohodlí a mladistvé ležérnosti. Nebojte se, tenisky i stylové kalhoty s lampasy zůstávají, ale bombery s vyšitými čísly a šusťákové bundy (po rodičích) nahradí spíše blazery, topy se sportovními potisky zase jednobarevná basic trička.

.
. | Zdroj: profimedia.cz