.

. Zdroj: Profimedia.cz

Tajný lifting Kendall Jenner a Belly Hadid: Jak budou vypadat za 15 let?

Před patnácti lety jsme objevovali botox, před pěti začaly být díky masivnímu rozšíření Instagramu v kurzu výplně rtů. A dnes? Trend vyumělkované krásy pokračuje liftingem obočí!

Bella Hadid a Kendall Jenner. Jedna byla na základě antického ideálu, tak zvaného zlatého řezu, minulý rok jmenována nejkrásnější ženou planety. Druhá okupuje vrchol žebříčku Forbes v kategorii nejlépe placených modelek. Obě spojuje prominentní rodinné zázemí, bez kterého by se možná v modelingu tak vysoko nedostaly.

Bella Hadid a Kendall Jenner na přehlídce Off-White v roce 2018
Bella Hadid a Kendall Jenner na přehlídce Off-White v roce 2018 | Zdroj: Profimedia.cz

A možná by se tak vysoko nedostaly ani bez zjevných estetických úprav obličeje. Obě byly už dříve pohledné, dostatečně vysoké, jen trochu ve stínu svých slavnějších sester. Bella (23) je o dva roky mladší sestrou Gigi Hadid, Kendall (24) má dohromady čtyři sestry, z nichž bezpochyby už každý dnes zná Kim Kardashian. Prosadit se nebylo zpočátku snadné, ale nakonec to obě, mimochodem v soukromí velké kamarádky, dokázaly. I za cenu, že jsou si dnes podobné jen vzdáleně.

Kendall Jenner v roce 2010
Kendall Jenner v roce 2010 | Zdroj: Profimedia.cz

Bella Hadid v roce 2014
Bella Hadid v roce 2014 | Zdroj: Profimedia.cz

Na fotkách z puberty mají totiž obě nejen jiné rty, respektive v případě Belly nos, ale také tvar očí i obočí. Kendall měla potřebu své zapadlé oči trochu „otevřít“, zatímco Bella se bůhví proč rozhodla svůj obličej vytahovat šikmo do stran – prý chce vypadat podobně jako Carla Bruni-Sarkozy, která byla v devadesátkách rovněž supermodelkou.

Bella Hadid v roce 2020
Bella Hadid v roce 2020 | Zdroj: Profimedia.cz

Carla Bruni v roce 1995
Carla Bruni v roce 1995 | Zdroj: Profimedia.cz

Je pravdou, že jemně pozvednuté oči dodávají tváři aristokraticky elegantní vzhled, na druhou stranu je pak velmi tenká hranice mezi princeznou a Disney princeznou.

Kendall Jenner
Kendall Jenner | Zdroj: Profimedia.cz

Zmíněné „vytahování obličeje šikmo do stran“ je ve skutečnosti lifting, jehož výhodou je, že je miniinvazivní. Provádí se bez skalpelu, jen za pomoci speciálních vstřebatelných nití. Dle výsledného tvaru očí se mu začalo přezdívat fox lift trend (liščí lifting). V nabídce estetických klinik ho však najdete pod názvem brow lift (lifting obočí). Pravdou je, že řada z nich brow lift nabízí i u nás, ale častěji se setkáte s dřívější metodou, která vyžaduje řez.

Pokles obočí se však dá řešit i klasickým botoxem (říká se mu browtox), který zrelaxuje svaly v okolí očí a tím dá prostor svalu, který pozvedá obočí. Je to rychlé, takřka bezbolestné a finančně nejméně náročné. Jen ten efekt není tak dlouhodobý, maximálně půl roku, jak je u botoxu obvyklé.

Na Instagramu existuje řada účtů, které se věnují úpravám obličeje celebrit, jejich před a po, retušemi versus realitou a podobně. Jeden z nich se například domnívá, že Kendall Jenner mezi léty 2011 až 2016 podstoupila také tak zvaný ponytail lift. Jak název napovídá, je to lifting, který váš obličej zvedne podobně, jako kdybyste si svázala vlasy do hodně pevného culíku. Je vhodný pro mladší klientky a efekt vydrží kolem pěti let. Řez se zde sice provádí, ale šikovně v krajině vlasů, které nijak nepoškozuje. Stačí k tomu jen lokální anestezie a za hodinu je hotovo.

Ariana Grande a její ponytail. Nebo ponytail lift?
Ariana Grande a její ponytail. Nebo ponytail lift? | Zdroj: Profimedia.cz

Brow lift nebo browtox jsou sice zatím procedury, o kterých se veřejně nemluví, zčásti i proto, že se na první pohled identifikují hůře než třeba vyplněné rty (tedy pokud nejdete do extrému jako Bella Hadid). Minimálně na Instagramu je to však velké téma, a ačkoli se slavné modelky a celebrity tváří, že se jich to netýká, ve skutečnosti zájem o tyto metody, které ještě donedávna nikdo neznal, roste (alespoň za oceánem).

Je velmi tenká hranice mezi princeznou a Disney princeznou.

Bohužel se tím však legitimizuje další, tak trochu nesmyslný trend, který zapříčinil nástup selfie fotografie. Selfie totiž ve skutečnosti tvář deformuje, při focení zpředu a zblízka zvětšuje nos a nutí nás natočit se trochu ze strany, vykulit oči, vtáhnout tváře, našpulit rty... Když si k tomu přičtete nejrůznější filtry, které vaši tvář ve vteřině promění v bezchybnou, je těžké odolávat podobnému kouzlu, které nabízí realita.