Odličovač voděodolného a výrazného líčení očí, Clarins, Sephora, 200 Kč/50 ml

Odličovač voděodolného a výrazného líčení očí, Clarins, Sephora, 200 Kč/50 ml Zdroj: archiv firem

Hydratační oční gel, C.Lavie, wonderful.cz, 1899 Kč/15 ml
Jemný odličovač očí a rtů, Sisley, Sephora, 1590 Kč/125 ml
Oční krém My Secret Exclusive Eye Cream, For Life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 890 Kč/15 ml
Oční gel Euphrasia, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 164 Kč/15ml
Sérum na prodloužení řas, Di Angelo Cosmetics No1 Lash, 1950 Kč/6 ml
15
Fotogalerie

Silnější a delší řasy? Zkuste domácí přírodní kúru nebo tyto produkty

Řasy dokážou ovlivnit naši celkovou vizáž mnohem více, než myslíme. Mohou vykouzlit svůdný i sympatický pohled a narozdíl od líčení, tady se trendy nemění: Svůdné a přitažlivé řasy jsou vždycky husté a dlouhé. Pokud máte pocit, že vám řasy padají více, než byste chtěla, nebo že jsou tenké a řídké, zkuste v první řadě změnit řasenku. A následně vsaďte na domácí přírodní posilovací kúru. Co řasám pomůže k dokonalosti a jaké jsou naše oblíbené produkty?

Pokud vám začaly řasy zničehonic padat ve zvýšené míře, může za tím stát hned několik důvodů: Nejčastěji to bude nevyhovující dekorativní kosmetika nebo odličovací přípravky, ale i třeba to, že v okolí očí na kůži zbytečně moc tlačíte. Zkuste se tedy v první řadě zaměřit na tyto věci. Najít ten správný produkt může chvíli trvat, inspirovat se můžete našimi tipy, které najdete na konci článku.

K silnějším a hustším řasám si můžete pomoci i přírodní cestou. Co pomůže?

Ricinový olej

Nejprve si omyjte řasy čistou vodou a otřete jemným čisticím mlékem. Nechte řasy oschnout. Na bavlněný tampon kápněte ricinový olej lisovaný za studena a naneste jej podél horních a dolních linií řas. Pozor na oči, olej se do nich nesmí dostat. Nechte působit přes noc. Ráno oční partie opláchněte.

Tento experiment můžete opakovat každý večer. Kyselina ricinolejová, která je hlavní složkou tohoto oleje, pomáhá s vypadáváním vlasů a může být i vhodnou volbou pro vaše řasy.

Kokosový olej

Kokosový olej se v péči o řasy a vlasy používá po staletí. Na očištěné a suché řasy naneste na navlhčeném vatovém tamponu přibližně jednu čajovou lžičku kokosového oleje lisovaného za studena. Naneste jej podél horní a dolní linie řas a dejte si pozor, aby se nedostal do očí. Nechte olej působit přes noc a ráno oční partie opláchněte.

Vitamín E

Užívejte vitamín E denně jako doplněk stravy. Vitamin E je silný antioxidant a pomáhá při obnově tkání. Jeho užívání se projeví nejen na řasách, ale i na vlasech a kůži. Přirozeně ho najdete v mandlích, oříšcích a slunečnicových semínkách, jeho zdrojem jsou také vejce, játra, mrkev a hrášek.

Zelený čaj nejen na pití

Zelený čaj je bohatým zdrojem polyfenolu, který je znám svým účinkem podporujícím růst vlasů. Toho můžete využít i pro své řasy. Zelený čaj můžete pomalu popíjet nebo ho použít na obklad. Jak? Vychlazeným čajem navlhčete vatový tampon a nechte působit kolem očí. Stačí jednou denně na přibližně deset minut.

Jemná masáž

Masáž pomáhá zlepšit cirkulaci v těle, takže masírováním očních víček vašim řasám prospějete. Jen dejte pozor, abyste prsty přes řasy nepřejížděla a tím jejich padání naopak nepodpořila.

Olej s citronovou kůrou

Oloupejte jeden citron a slupky vložte do malé nádoby. Přidejte pár lžiček (použijte raději keramickou než kovovou) olivového nebo kokosového oleje. Pomocí lžičky přitlačte slupky proti stěně nádobky. Nechte směs přes noc uležet. Po té naneste na bavlněný tampon a přiložte na horní i dolní linii řas. Pochopitelně dejte pozor, aby se směs nedostala do očí. Po deseti minutách opláchněte vodou. Tyto obklady můžete aplikovat i dvakrát denně.

Směs vám vydrží do druhého dne. Citronový olej může pomoci proti některým zánětům očních víček a pomáhá při opětovném růstu poškozených řas.

A jaké jsou naše nejoblíbenější produkty, které jsme v redakci vyzkoušely a nedáme na ně dopustit? Inspirujte se v galerii: