Trendy manikúra se v roce 2022 nebude omezovat jen na ženské publikum.

Trendy manikúra se v roce 2022 nebude omezovat jen na ženské publikum. Zdroj: Instagram / @thehangedit @pleasing

Jak si upravit gelové nehty doma
2
Fotogalerie

Připravte se! Těchto 7 typů manikúry ovládne rok 2022

Barvy, výrazné vzory a experimenty. Posledních dvanáct měsíců se naše nehty staly jedním z nejdůležitějších prvků beauty péče a zkrášlování. A nejinak tomu bude v novém roce. Jaký design ovládne první měsíce 2022? A zůstane francouzská manikúra stále trendy záležitostí?

Nehtoví experti po celém světě se již teď shodují, že následující měsíce se opět povezou na vlně hravosti a barevnosti. Zatímco dříve jsme se často omezovali jen na různé barvy laků, případně si jen lehce pohráli s matnou a lesklou texturou, poslední rok jsme zcela – i díky vlivu Instagramu a TikToku – propadli chuti experimentovat a povýšit své domácí nehtové dovednosti často až na úroveň umění.

TIP NA VIDEO: Jak si doma upravit gelové nehty?

Video placeholde

Odkaz pestrobarevného roku 2021 proto znatelně ucítíme i poté, co 31. prosince odbije půlnoc. A abyste na novou éru byla dostatečně připravená, přinášíme vám sedm nehtových trendů, se kterými během prvních měsíců 2022 uděláte spoustu parády.

Které nehtové trendy ovládnou příští rok, se dozvíte na další straně. >>>

Pokračování 2 / 8

Posilvestrovský třpyt

Je těžké v tuto chvíli odhadnout, jak a zda vůbec si letos užijeme jakékoliv vánoční večírky a silvestrovské party. To ale neznamená, že bychom si během pochmurnějšího období nemohli do života vnést trochu lesku a třpytu. Metalické nehty zjevně budou hitem nejen během zimy, ale také v prvních jarních měsících. Nosit se budou ve stylu francouzské manikúry i v podobě nalepovacích třpytivých pásků a kamínků.

Pokračování 3 / 8

Drzá růžová

Před pár týdny uvedl Harry Styles na trh svou genderově neutrální beauty značku Pleasing, v jejíž nabídce nechybí ani sada laků, z nichž jeden oslňuje svou hravou růžovou barvou. A není se čemu divit, neboť tento roztomile drzý odstín se už pomalu, ale jistě začíná vyhřívat na výsluní trendů. Noste jej ve vysokém lesku a klidně ho doplňte o dramaticky dlouhé drápky. Povoleno je vše – což platí samozřejmě i pro mužské milovníky líčení a nehtového designu!

Pokračování 4 / 8

Mikro motivy

Krása leží v detailech. Při pohledu na výtvory oblíbené nehtařky a hvězdy Instagramu Harriet Westmoreland se není čemu divit. Základem jsou perfektně ošetřené nehty doplněné buď o drobné kresby, či maličké samolepky. Moment překvapení a náhody je zde klíčem k úspěchu.

Pokračování 5 / 8

Královská modř

Nádherné syté odstíny jsou vždy sázkou na jistotu. A není lepšího pocitu než sledovat, že se mezi trendy vrací honosná královská modř. Nosit ji můžete buď samostatně, případně ji kombinujte s metalickými detaily či oranžovým lakem. A pokud si chcete pohrát s texturou, minimálně jeden nehet přetřete matným bezbarvým lakem.

Pokračování 6 / 8

Experimenty po francouzsku

Francouzská manikúra zcela ovládla rok 2021. A zdá se, že se na tom nic dramaticky nebude měnit ani v příštích měsících. Opět totiž bude platit pravidlo, že čím barevnější a netradičnější bude, tím lépe. Fantazii je tedy rozhodně meze nebudou klást. Klasický bílý proužek vytvořte třeba z drobného nápisu nebo využijte vlnkové linky, která se spustí až k nehtovému lůžku.

Pokračování 7 / 8

Neutrální barvy

Spousta příležitostí si žádá kapku elegance. A té dosáhnete pomocí laků v neutrálních barvách. Perfektně upravené nehty budou vedle funky motivů klíčovým prvkem manikúry 2022, nezanedbávejte proto péči nejen o ně, ale ani o celé ruce. Z barev pak poletí buď perleťově bílá, nebo béžová s odstíny do okrové a oříškové.

Pokračování 8 / 8

Zvířecí vzory

Tygr, nebo leopard? Tentokrát ani jeden! Následující rok bude totiž patřit zebrám! Černobílé pruhy budou skvěle vypadat buď ve formě netradiční francouzské manikúry, či třeba v kombinaci s černým super lesklým lakem.