Blýskněte se! Jak na slavnostní líčení?

Blýskněte se! Jak na slavnostní líčení? Zdroj: Profimedia.cz

Party líčení se letos nese na vlně maximalismu.
2
Fotogalerie

Punk, třpytky i lesk ve stylu 90. let: 6 tipů na divoké party líčení

Období oslav a vánočních večírků se nezadržitelně blíží, tak si jej pojďte náležitě užít. Party make-up se letos nese v duchu maximalismu, třpytek i punku. Troufnete si na to?

Disco oči

Rok 2021 se z velké části nese v duchu maximalismu. A je to zcela pochopitelné. Pojďte i vy naskočit na vlnu divoké party, která hraje barvami a třpytkami. Výrazné oči jsou v letošních trendech klíčové, proto jim věnujte dostatek pozornosti. Vycházejte z klasického kouřového líčení, které ale ještě umocněte aplikací barevných třpytek či metalických stínů. Zůstat můžete třeba jen u elegantní kombinace černé se zlatou, ale s klidem se pusťte třeba i do třpytivých odstínů duhy. Look poté podpořte prodlužující řasenkou a nezapomeňte na důkladnou úpravu obočí. Na rty vám pak už postačí jen rtěnka v nude odstínu.

TIP NA VIDEO: Jak vytvořit slavnostní líčení?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 6

Lesk ve stylu Y2K

Snad všechny sféry módy a krásy jsou v posledních měsících protkané nostalgickými trendy z přelomu tisíciletí. A jedním z prvků, který pobláznil celý Instagram, jsou lesklé rty. Základ? Víceméně úplně stejný jako právě na konci 90. let a v prvních letech po roce 2000. Rty nejprve orámujte tmavší tužkou v hnědém odstínu. Linku jemně rozetřete do ztracena směrem doprostřed rtů. Poté stačí už jen nanést pořádnou dávku bezbarvého lesku. Celý look dotvořte pomocí dramatických černých či barevných kočičích linek, případně vsaďte na kouřové líčení s fialovým nádechem.

Pokračování 3 / 6

Experimenty s tvářenkou a stíny

Experimenty s výraznou tvářenkou ve fuchsiových tónech můžeme sledovat už od roku 2019. A trend s přispěním všemožných beauty tutoriálů na TikToku stále sílí. Nebojte se proto setřít hranici mezi očními stíny a líčením tváří. Skvěle k tomu poslouží multilíčidlo, které zajistí, že celý výtvor bude v jednotném tónu. Od vnější strany víček produkt postupně do ztracena roztírejte až na tváře. Pro extra lesk poté můžete přidat třpytivý rozjasňovač.

Pokračování 4 / 6

Výrazné rtěnky

Milujete minimalismus, ale přeci jen byste jej chtěla něčím podtrhnout? Je ideální doba na to v celém líčení nechat promluvit rtěnky. Jak na to? Nejprve si důkladně připravte pleť. Poté naneste na víčka krémové nebo stříbrné metalické stíny a rozetřete je do ztracena. Přidejte řasenku pro extra objem a délku řas. Rty poté nejprve obkružte tužkou v barvě odpovídající odstínu rtěnky a linku rozetřete po celém rtu. Pak naneste rtěnku. Mezi odstíny nejvíce boduje šarlatově červená, cihlově červeno-oranžová nebo fialový odstín hroznů. Rty na konec obtiskněte do kapesníčku a aplikujte druhou vrstvu rtěnky. Hotovo!

Pokračování 5 / 6

Punkový pohled

Dlouho se spekulovalo, že černá linka na dolním víčku je dávno pasé. Jenže člověk míní, beauty trendy mění. Rockový vzhled s nádechem drzého punku udělal své, a tak jsme se kromě tartanových vzorů letos dočkali i tematického líčení. Pro drzý look si vytvořte nekonečnou kočičí linku, kterou ovšem ponecháte rovnou, nikoliv zatočenou směrem k obočí. Můžete ji také lehce rozetřít do ztracena. To samé pak udělejte i na spodním víčku. A pokud vám práce s očními linkami moc nejde, zkuste si udělat verzi s metalickými černými stíny. Vše završte rtěnkou v jemném broskvovém odstínu.

Pokračování 6 / 6

Odvážná zelená

Barevného líčení jsme si během léta užili až až. Jestli s námi ale nějaké zůstane i během podzimu a zimy, jsou to zelené stíny. A to ne ledajaké – letí především nepřehlédnutelné mechové, zelenožluté a neonové odstíny. Pro extra pozornost k nim můžete přidat ještě metalickou oční linku nebo kamínky. Na rty vám poté už bez problémů poslouží jen nenápadný lesk. Pokud byste ale přeci jen toužila po dekadentním odvazu, sáhněte po černé nebo sytě červené rtěnce, kterou přetřete ještě leskem.