Tantra: zážitek, nebo předražená masáž?

Tantra: zážitek, nebo předražená masáž? Zdroj: iStock

Otestováno redakcí: Je tantra masáž skutečně tak erotická, jak se říká?

Když někomu řeknete, že jdete na tantrickou masáž, většinou se na obličeji dotyčného objeví potutelný výraz. Tantra je stále opředená mnoha mýty a mnozí ji mají jednoduše za erotickou službu schovanou za tajemný název s náznakem lehké esoteriky. Jak je to doopravdy? Lepší než si k tématu načítat články na internetu je přeci rovnou na jednu takovou masáž vyrazit. A to jsem přesně udělala já…

V první řadě se musím přiznat, že nešlo o moji první zkušenost s tantrou. Už před několika lety jsme totiž s manželem vyrazili na párovou tantrickou masáž. Pamatuji si, že jsem tehdy byla celkem nervózní a nevěděla, co čekat. Přestože nemůžu tvrdit, že by mě tehdejší zkušenost zklamala, přesvědčila jsem se, že v páru mi takový typ zážitku nesedí. Přeci jen jsme byli v jedné, absolutně vyhřáté místnosti plné svíček, soch Buddhy a vonných olejů hned čtyři – my dva a dvě masérky.

TIP NA VIDEO: Je tantrická masáž přeceňovaná?

Video placeholde

S otevřením salonů jsem se proto rozhodla, že je na čase si udělat obrázek o tantře ještě jednou. Zcela sama. A jelikož vím, že dodnes spousta lidí tápe, o co vlastně jde, co se při takového masáži dělá a zda jde o duchovní, nebo naopak čistě povrchní erotickou záležitost, rozhodla jsem se sepsat své poznatky a zároveň se pokusit odpovědět na nejčastější dotazy, které se tantrické masáže týkají.

Jak a kde si masáž vybrat?

Salonů je nepřeberné množství. A není žádným tajemstvím, že kvalita některých z nich velmi kolísá. Často proto narazíte na názor, že se pod nálepkou „tantra masáže“ skrývají pofidérní erotické salony. To nejspíš nelze vyvrátit, postačí ale strávit pár minut na Googlu, pročíst několik recenzí a důkladně si prohlédnout weby salonů. Věřte, že u většiny je na první pohled znát, s jakým záměrem podnik tantru nabízí.

Osobně mám zkušenost se dvěma pražskými salony – s Centrem Tantra masáže na Folimance a se salonem Arkaya. A naštěstí mohu u obou dát ruku do ohně za to, že jde skutečně o místo, kde se dočkáte pravé tantry s veškerou duchovní hodnotou, kterou tato masáž má mít.

Článek pokračuje na další straně >>

Pokračování 2 / 6

Kdo mě bude masírovat?

Salony mají většinou na svém webu seznam masérek a masérů, stejně jako kalendářní rozpis, kdo má kdy čas. O každém si navíc můžete přečíst info v medailonku, případně i v rozhovoru, který mají u sebe maséři na webu uvedený. V něm se dozvíte, co pro dotyčného tantra znamená, jak ke svým klientům přistupuje, jaké jsou jeho hodnoty a tak dále. Díky tomu si můžete udělat alespoň částečný obrázek o tom, s kým byste nejspíš chtěli masáž prožít. A pak už se stačí jen objednat...

Já osobně si v obou svých případech vybrala masérku, což mnohé překvapilo. Dotaz, proč jsem si jako žena nevybrala raději muže, jsem od té doby dostala několikrát. Odpověď je snadná, byť možná pro někoho méně pochopitelná: Mužský dotek považuji za velmi intimní záležitost a jednoduše nechci na sebe nechat sahat cizího člověka. Zatímco u ženy cítím mnohem větší důvěru, a tudíž se při masáži dokážu více uvolnit a více řešit sama sebe, své pocity a myšlenky než skutečnost, že se mne dotýká muž, kterého vidím poprvé v životě.

Pokračování 3 / 6

Jak masáž probíhá?

To je otázka, která logicky zajímá úplně každého. Na začátku jsem se potkala s masérkou a společně jsme si zhruba na 20–25 minut sedly nad sklenku vody a probraly veškerá má očekávání a důvody, proč jsem na tantrickou masáž přišla. Někdo na ni jde z čisté zvědavosti, někdo touží skutečně jen po novém erotickém zážitku a někdo – stejně jako já – do salonu zavítá i kvůli vypnutí hlavy, vyřešení vnitřních záležitostí či bloků. Častým důvodem návštěv je prý i třeba řešení problémů s vlastní sexualitou, partnerským životem a vztahem k vlastnímu tělu. Mé přání například bylo, abych po skončení odcházela odpočatější, sebevědomější a sebejistější.

Před samotnou masáží se jdete osprchovat a poté se zabalíte do lehkého šátku. Celá masáž poté probíhá bez jakéhokoliv kusu oblečení, jste tedy celá nahá.

Začíná se rituálem vestoje, při kterém se máte naučit zhluboka dýchat a nebát se během celé doby jakkoliv projevovat pohyby i zvuky. Zde se musím přiznat, že tato část takzvaného „vědomého přijímání“ mi dělala asi největší problém a jednoduše jsem se za celou dobu nejspíš nedokázala uvolnit natolik, abych se začala jakkoliv spontánně projevovat. Když řeknu, že jsem občas zamručela či pohnula rukou, bylo to čistě z pocitu povinnosti, který se zintenzivnil poté, co mi masérka řekla, že z mého těla nejde poznat, co chci.

Samotná masáž poté začíná na zádech. Objednala jsem se na 2 hodiny, většina salonů ale nabízí i tří až pětihodinová sezení. Oněch 120 minut by tak měl být pouze úvodní základ. Při první zkušenosti s tantrou jsem zažila skutečně silnou masáž s vonnými oleji, při které se mi odblokovala krční páteř i mé věčně bolavé lopatky. Novější zkušenost byla spíše založená na jemných pohybech a hlazení. Součástí je také různé přikládání horkých a mokrých obkladů, hlazení peříčky či kožešinkami. Někdo tuto část miluje, já měla problém občas udržet smích, neboť jsem velmi lechtivá. Poté se otočíte na záda a pokračuje masáž přední části těla.

Na konci přichází na řadu ona pověstná masáž intimních partií, která mnohé může dovést až k orgasmu. Nečekejte ale nic, co by připomínalo běžný sexuální akt, jde spíše o vědomou masáž těla, při které jednoduše není vynecháno žádné místo. Míru, jak moc a kde všude se vás může masérka dotýkat, si určujete sama a na všem se předem domluvíte.

Po skončení můžete ještě chvíli relaxovat, poté se zase osprchujete, s masérkou proberete své pocity a názor na masáž a je hotovo.

TIP NA VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Masáž penisu v praxi a jak na to

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

Jde tedy o erotickou masáž?

Jak jsem již zmínila, tantrická masáž není masáž, která má za cíl vás primárně sexuálně uspokojita dovést k orgasmu. Jde o celostní rituál, který má být založený na hlubokém prožitku, blízkém spojení i lehkém duchovnu, při němž masérka pracuje s energií i principem sedmi čaker. Jakýkoliv erotický prožitek je poté jen doplňkem a každý jej vnímá jinak.

Pokračování 5 / 6

Kolik za masáž zaplatím?

Tantra masáže jsou poměrně nákladnou záležitostí. Jejich ceny začínají okolo 2500 Kč výš. Záleží na délce rituálu. Mě dvě hodiny klasické tantry například vyšly na rovné čtyři tisíce korun.

TIP NA VIDEO: Toto není scéna z hororu, ale relaxační masáž!

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Stojí to vlastně celé za to?

Na tuto otázku si musí odpovědět každý sám. Já se po dvou zkušenostech již naplno ubezpečila, že mně tantra nepřináší to, co by nejspíš měla. Ano, možná by se to časem zlepšilo, neboť na tantru se doporučuje chodit pravidelně. Já mám ale splněno a to mi stačí.

Odcházela jsem sice s relativně prázdnou hlavou, ale také jsem cítila, že jsem se nedokázala uvolnit tak, jak bych měla. Zároveň jsem pochopila, že nejspíš nejsem natolik duchovně založená, abych uměla vnímat tuto, asi navíc vůbec nejpodstatnější, složku celé masáže. A v neposlední řadě se mi k tomu všemu přidal lehký stud.

I tak ale nemám problém tantrickou masáž nazvat zážitkem. Jsem ráda, že jsem si jím dvakrát prošla a každému říkám, že mu doporučuji do podobného salonu taky zavítat. Nikdy totiž nevíte, co o sobě během masáže zjistíte. Já si například uvědomila, že mnohem větší požitek, ať již intimní, tak duchovní, si mohu dopřát ve vlastním soukromí s lidmi, které si nemusím téměř poslepu vybírat na webových stránkách a jejichž dotek mne nepřivede do rozpaků, a já se tak mohu projevovat, jak chci a kdy chci. A to se, myslím, též počítá jako úspěch celé masáže!