Minerální tvářenka Rose, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 289 Kč

Minerální tvářenka Rose, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 289 Kč Zdroj: archiv firem

Nejlepší tvářenky na jaro: Jak si vybrat tu správnou?

Pár správných tahů dokáže úplně změnit váš vzhled. Nejenže získáte svěží barvu, po které po dlouhé zimě a lockdownu toužíme asi všechny, ale také si krásně vytvarujete obličej. Stačí jen vybrat si správný odstín a umět s tvářenkou zacházet. 

Výběr tvářenky

Vaší kamarádce může broskvový odstín tvářenky perfektně sednout, vám nikoliv. Tak to zkrátka je. Je proto důležité najít si přesně takový tón, který bude dokonale korespondovat s vaší pletí. Pokud máte velmi světlou pleť, jsou pro vás ideální jemné světle růžové nebo velmi světlé fialkové tóny. Středně tmavé pleti sluší zase broskvové odstíny, nazlátlému obličeji svěží růžové. A pro tmavou pleť jsou jako stvořené výraznější barvy jako třeba korálová.

Výběr štětce

Také štětec hraje ve finálním výsledku velkou roli. Bez toho pravého nástroje nikdy nebude vaše líčení bezchybné. Ideální štětec na tvářenku je zkosený a má husté, ale velmi měkké štětiny z přírodních materiálů. Před každým líčením tváří do štětce lehce klepněte, abyste se zbavily přebytečné barvy a nanesly si opravdu jen tolik tvářenky, kolik je třeba.

Jak na tvářenku?

Pokud už jste našla tu pravou tvářenku, která je pro vás jako stvořená, a máte k ní i správný štětec, stačí už jen vědět, kam přesně ji nanést. Nebojte, není to žádná věda. Stačí si pamatovat, že tvářenka má zvýraznit vaše rysy!

Srdcovitý obličej: Nanášejte tvářenku špičkou štětce směrem od lícních kostí nahoru až ke spánkům do ztracena.

Čtvercový obličej: Nanášejte tvářenku plochou stranou štětce směrem od lícních kostí k uším do ztracena.

Kulatý obličej: Usmějte se a tvářenku naneste jen na takzvaná jablíčka, tedy na nejvystouplejší partii.

Oválný obličej: Nanášejte tvářenku plochou stranou štětce směrem od lícních kostí až těsně pod spánky. Trochu růže pak naneste i špičkou štětce na samotné spánky.

Naši favorité

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Minerální tvářenka, Annabelle Minerals

Minerální produkty od Annabelle Minerals nesmí v mé kosmetické výbavě nikdy chybět. Aktuálně používám kromě pudru také minerální tvářenku v odstínu Rose, která je, jak už název napovídá, světlounce růžová, a to je přesně odstín, který mé světlé pleti po zimě lichotí. Na léto pak přejdu na odstín Peach Glow. Vyhovuje mi i aplikace. Skrze dírky si nasypete tvářenku do víčka, kde ji pak naberete štětcem. Nikdy mi nedělá žádné fleky, krásně drží celý den a ještě má přírodní složení a eko obal!

Minerální tvářenka Rose, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 289 Kč
Minerální tvářenka Rose, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 289 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Tvářenka, Marionnaud

Klasická tvářenka, u které bych vypíchla odstín. Pigment je jemný, ale při druhé nebo třetí aplikaci již dostatečně výrazný. Co mě zaujalo, bylo, že mi dodala opravdu pěknou zdravou barvu. Díky ní jsem začala používat tvářenku i na doma. Za malé minus považuji vůni, ale produkt jako celek mi opravdu vyhovuje.

Tvářenka Happy My Pretty Blush, Marionnaud, odstín 02 - Bohemian Peach, marionnaud.cz, 329 Kč
Tvářenka Happy My Pretty Blush, Marionnaud, odstín 02 - Bohemian Peach, marionnaud.cz, 329 Kč | Zdroj: archiv firem

Externí redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Tvářenka v perličkách, Giordani Gold

Pudry v kuličkách používám už dlouho a pouze střídám odstíny dle ročního období a odstínu mojí pleti. Líbí se mi rovnoměrnost a přirozenost, kterých díky kuličkám docílím. Tento multifunkční produkt mohu jen doporučit. Na kuličkách je totiž super, že si odstíny můžete měnit. Jako tvářenku použiju růžové kuličky, které si oddělím a štětcem nanesu. To samé dělám s hnědými, které použiju jako bronzer a rozjasňovač na některé části. A všechny kuličky dohromady, když chci doladit celý obličej po make-upu či bez něj. I když se obličeje dotýkám, vydrží celý den. Navíc mi vydrží hodně dlouho, nesype se a perfektně se nanáší na štětec.

Tvářenka v perličkách Giordani Gold, odstín Luminous Peach, cz.oriflame.com, 459 Kč
Tvářenka v perličkách Giordani Gold, odstín Luminous Peach, cz.oriflame.com, 459 Kč | Zdroj: archiv firem

Externí redaktorka webu Ženy.cz – Irena

Rozjasňující tvářenka, Naj-Oleari

V jednu chvíli to s mým obličejem vypadalo tak, že tvářenky nebudu dlouho potřebovat, protože moje tváře byly od nošení respirátoru rudé ve dne v noci. Pleť se ale naštěstí uklidnila, a tak si občas užívám kompletní make-up, ke kterému tvářenka patří. Ta od italské značky Naj-Oleari při nanášení nepráší, dobře se na tváři rozetře do ztracena a mizí rovnoměrně, takže na obličeji nedělá nějaké mapy. Co je ale úžasné, je balení – akorát veliké, se štětečkem a zrcátkem. Jasný kandidát do kabelky na celodenní nošení.

Rozjasňující tvářenka Lovely Cheek Blush, odstín 03 Golden Bisquit, Naj-Oleari, fann.cz, 610 Kč
Rozjasňující tvářenka Lovely Cheek Blush, odstín 03 Golden Bisquit, Naj-Oleari, fann.cz, 610 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Víceúčelová krémová tyčinka, Oriflame

Multifunkční líčidla jsou podle mě to nejlepší, co kdy bylo v kosmetice vynalezeno. Nejradši je využívám na cestách nebo je nosím v kabelce, když vím, že mě čeká dlouhý den a na velké úpravy make-upu nebude čas. Multifunkční tyčinka Oriflame má decentní, přirozenou barvu, příjemně krémovou konzistenci a nalíčení zabere sotva pár vteřin. Stačí s ní zlehka přejet tváře, rozetřít do ztracena a je to! Tvářenka navíc slouží i jako rozjasňovač, takže pleti nedodá jen barvu, ale navíc ji krásně rozzáří.

Víceúčelová krémová tyčinka The ONE, odstín Stunning Rose, Oriflame, cz.oriflame.com, 349 Kč
Víceúčelová krémová tyčinka The ONE, odstín Stunning Rose, Oriflame, cz.oriflame.com, 349 Kč | Zdroj: archiv firem

TIP NA VIDEO: Podívejte se na další recenzi kosmetických produktů.

Video placeholde