Rozjasňovač - rose, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 279 Kč

Rozjasňovač - rose, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 279 Kč Zdroj: archiv firem

Rozjasňovač v tyčince Giordani Gold, Oriflame, cz.oriflame.com, 249 Kč
Rozjasňovač v peru, My Radiance Pen, Marionnaud, marionnaud.cz, 299 Kč
Pudrový rozjasňovač Poudre illuminatrice 10 beige éclatant, Sothys, sothys.cz, 1400 Kč
Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, manufaktura.cz, 249 Kč
Rozjasňující tónovací krém Biological, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 466 Kč
10
Fotogalerie

Nejlepší rozjasňovače: Vyhovují nám více pudrové, nebo v tyčince?

Rozjasňovače dodají obličeji tu správnou jiskru! Ale je třeba zvolit takový, který odpovídá tónu vaší pleti, vydrží celý den a bude opravdu spolehlivě zářit. Vyzkoušely jsme několik pudrových i krémových rozjasňovačů a našly své favority!

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Rozjasňovač v peru, Marionnaud

Předobrazem tohoto produktu je bezesporu ikonický rozjasňovač Touche Éclat od Yves Saint Laurent, který nechybí ani v mé kosmetické taštičce. Mám tedy možnost srovnání. Obě pera působí na pohled stejně elegantně, Marionnaud je stříbrné a malinko delší, YSL zlaté. Vždycky je trochu boj, když chcete rozjasňovač v peru použít poprvé – cvakáte a cvakáte a štěteček je stále bílý, chvíli to trvá, než se objeví barva. Nutno říct, že u tohoto produktu jsem si počkala déle, ale hned jsem pochopila proč. Na rozdíl od YSL má krémovější a hutnější konzistenci. Bála jsem se, jak bude vypadat pod očima, jestli nebude ulpívat ve vráskách, ale ukázalo se, že zbytečně. Rozjasňovač se snadno roztírá a splývá s pletí a dobře také kryje, takže ho využijete i jako korektor. Velmi mi sedl i odstín (bright ivory).

+ spolehlivý produkt, dá se využít i jako korektor

Rozjasňovač v peru, My Radiance Pen, Marionnaud, marionnaud.cz, 299 Kč
Rozjasňovač v peru, My Radiance Pen, Marionnaud, marionnaud.cz, 299 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňovač v tyčince, Oriflame

Jelikož jsem dostala k otestování krásný odstín Coral Glow, používala jsem tento rozjasňovač jen na lících, kde obvykle aplikuju tvářenku. Musím ocenit, že barví jemně a přirozeně, takže to s ním na rozdíl od klasické pudrové tvářenky nemůžu přehnat. Kromě pigmentu obsahuje i třpytivé mikročástečky, které dodávají žádoucí, až lehce bronzový lesk. Na rtech mi ale tento efekt připadal překvapivě výrazný a také poněkud retro (možná stačí jen lehce poklepat). Naopak v létě si umím představit, že bych ho použila i na opálenou pokožku dekoltu či ramen. Nejen, že se hladce roztírá a hydratuje, ale díky obsahu bambuckého másla navíc i krásně voní!

+ jemný a přirozený odstín, dobře se roztírá, krásně voní

Rozjasňovač v tyčince Giordani Gold, Oriflame, cz.oriflame.com, 249 Kč
Rozjasňovač v tyčince Giordani Gold, Oriflame, cz.oriflame.com, 249 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Rozjasňovač v tyčince, Ciaté London

Bez rozjasňovače ani ránu! Mám jich vždy doma několik a střídám různé odstíny podle nálady, příležitosti nebo aktuálního odstínu pleti. Od britské značky Ciaté London jsem vyzkoušela konkrétně odstín Gleam, který je perleťový se zlatavými odlesky. A byla jsem nadmíru spokojená. Vypadá skvěle s nude líčením i výraznějším make-upem. Už se těším, až budu moct někam vyrazit a nanesu ho na dekolt! A v neposlední řadě musím vypíchnout, jak krásně sladce voní.

+ dlouho vydrží, ideální odstín, vůně

Rozjasňovač v tyčince Dewy Stix Balm Highlighter, Ciaté London, douglas.cz, 399 Kč
Rozjasňovač v tyčince Dewy Stix Balm Highlighter, Ciaté London, douglas.cz, 399 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující perly, Giordani Gold

Při nanášení myslete na to, že tyhle perly v odstínu Frozen Beige fungují zároveň jako bronzer. K líčení používejte rozhodně štětec, kterým si tvář krásně vykonturujete. Když si s líčením pohrajete, výsledek je perfektní. Lehce opálená tvář s velice decentním třpytem. Super produkt v elegantním balení! Jen pozor na přiloženou houbičku, tu využívejte jen k tomu, aby držela perličky pohromadě, nikoliv k samotnému líčení. Je poměrně hrubá a nedosáhnete s ní takového výsledku jako se štětcem.

+ 2v1, krásný odstín

Rozjasňovač v kuličkách Highlighting Pearls Frozen Beige, Giordani Gold, cz.oriflame.com, 349 Kč
Rozjasňovač v kuličkách Highlighting Pearls Frozen Beige, Giordani Gold, cz.oriflame.com, 349 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Minerální rozjasňovač, Annabelle Minerals

Rozjasňovače jsem začala používat až letos v létě, a to paradoxně po přečtení jedné knihy, kdy hlavní hrdinka zmínila, že kdyby měla přijít o všechna svá líčidla, rozjasňovače se nevzdá. Minerální rozjasňovač v odstínu Royal Glow je jemňounký a dá se s ním krásně dávkovat intenzita. A to je dobře, protože je ve zlatavém odstínu, se kterým na světlejší pleti musíte opatrně, ale jakmile se trochu opálíte, máte tmavší typ pleti nebo zvolíte tmavší make-up, můžete přidat. Krásně se nanáší štětcem baby kabuki (to je můj další super objev). I když jsem teď spíše doma a používám jen tónovací krém či BB krém, ani na rozjasňovač nezapomenu. I při Skype callech vypadám hned lépe.

+ přírodní produkt, neucpává, stačí ho málo

Minerální rozjasňovač ROYAL GLOW, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 359 Kč
Minerální rozjasňovač ROYAL GLOW, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 359 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující tónovací krém, For Life & Madaga

Tak tento krém otřásl s výsostnou pozicí mého BB krému. Neboť tím, že tónuje, rozjasňuje, skryje i lehčí nedokonalosti, sjednocuje, neucpává póry a přirozeně se přizpůsobí tónu pleti, mi absolutně stačí a nic víc nepotřebuji. Řekla bych, že je to 6v1. Jsem z něj nadšená a už měsíc nepoužívám téměř nic jiného, make-up ani BB krém. Krém Biological obsahuje zlatavý mikroprášek, který rozjasní tak, že pleť vypadá krásně svěže, a díky panthenolu a vitaminu E zahojí všechny mé nedokonalosti. Má pumpičku, kterou si krém dávkuji, a v průhledné lahvičce vidím, kolik mi ubývá. Paráda. Za mě je to krém, který mi dá v jedné lahvičce vše, co na pleť potřebuji.

+ hojí, rozjasňuje, sjednocuje, skvěle se nanáší, postačí místo BB krému

Rozjasňující tónovací krém Biological, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 466 Kč
Rozjasňující tónovací krém Biological, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 466 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Pleťový rozjasňovač v tyčince, Manufaktura

Tahle kosmetická vychytávka mě nadchla. Rozjasňovač používám při líčení většinou jen do vnitřních koutků očí, které se díky němu zvýrazní a zároveň potlačí jejich unavený vzhled. Rozjasňovač od Manufaktury má světlou, lehce bronzovou barvu s miniaturními třpytivými částečkami. Díky praktickému balení v tyčince ho nanesu během chvilky a vydrží bez problémů po celý den. Mile překvapená jsem i z toho, jak málo rozjasňovače stačí použít – při mé minimální spotřebě by mi mohl vydržet celé měsíce, ne-li déle! Za mě jednoznačně skvělý produkt, který budu používat dál.

+ konzistence, efekt rozjasnění, praktické balení

Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, manufaktura.cz, 249 Kč
Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, manufaktura.cz, 249 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Pudrový rozjasňovač, Sothys

Pudrové rozjasňovače miluju. Používám je opravdu všude – na oční víčka, na tváře, na kontury nosu, pod obočí. Tenhle od Sothys mě naprosto nadchnul: Nejdřív jsem se bála, zda bronzový odstín nebude trochu moc zlatý, zářivý nebo nápadný, je to ale přesně naopak. Je jemný a udělá přesně to, co od kvalitního rozjasňovače očekáváte – zdůrazní žádoucí místa, ale neudělá vám na obličeji třpytivá místa, jak kdybyste se chystala jít na karneval za Slunečníka. Jemňounce voní a navíc má v krásné černé krabičce i zrcátko, což potěší praktické i estetické duše.

+ jemný, nenápadný, funkční, voňavý

Pudrový rozjasňovač Poudre illuminatrice 10 beige éclatant, Sothys, sothys.cz, 1400 Kč
Pudrový rozjasňovač Poudre illuminatrice 10 beige éclatant, Sothys, sothys.cz, 1400 Kč | Zdroj: archiv firem

Krémový rozjasňovač, Yves Rocher

Rozjasňovač v tyčince od Yves Rocher přináší podle mě kvalitu za super cenu. Tyčinka má ideální průměr, tváře a nos stačilo párkrát přejet a rozjasňovač rozetřít, a co zbylo na prstech, to jsem nanesla na oči. Sedl si i s mým BB krémem, se kterým dobře splynul. Odstín Rose má také spíše jemnější intenzitu lesku, takže vypadá přirozeně a na denní líčení mi naprosto vyhovuje. Stejně jako jemná mýdlová vůně. Nevelká tyčinka je prostě skvělá na den do kabelky nebo v létě na cesty.

+ velikost, jemná intenzita, vůně

Rozjasňovač - rose, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 279 Kč
Rozjasňovač - rose, Yves Rocher, yves-rocher.cz, 279 Kč | Zdroj: archiv firem