S tímto fénem je vysoušení vlasů zábava!

S tímto fénem je vysoušení vlasů zábava! Zdroj: archiv

Foukání vlasů: 5 kroků, jak mít účes jako od profesionála!

Fénování vlasů se může zdát jako banální a běžná činnost, ale pokud toužíte po objemu a výsledném účesu, je třeba dodržovat určitý postup. Když budete trénovat, brzy si doma vyfoukáte vlasy stejně tak, jako jste zvyklá od kadeřníka. 

Umyjte vlasy

Perfektně vyfoukaného účesu docílíte jen po důkladném umytí vlasů. Důležité je nešetřit s kondicionérem, který necháte klidně pět minut působit. Pak ho důkladně smyjete a usušíte vlasy ručníkem, ideálně z mikrovlákna, který je mnohem šetrnější než ten klasický. Následuje první fénování, jehož cílem je dostat z vlasů zhruba polovinu vlhkosti. Nepotřebujete k němu hřeben, stačí jen prameny postupně prosoušet. A nezapomeňte, že nefénujeme vlasy v předklonu (proti směru růstu).

Naneste tužidlo

Když už z vlasů neodkapává voda a jsou spíše vlhké než mokré, naneste od kořínků ke konečkům pěnové tužidlo. Začněte od konce vlasů, pokračujte nanášením na délky, kde nemusíte pěnou šetřit. U hlavy a kolem obličeje jí naopak aplikujte méně. Pěnové tužidlo vám zajistí objemný účes, který vydrží klidně celý den.

Foukejte shora

Fén držte při foukání rovnoběžně s obličejem, aby horký vzduch kopíroval směr růstu vlasů. Nikdy nefoukejte do vlasů ze strany a už vůbec ne zespoda. Správná vzdálenost fénu od vlasů na kartáči je dva a půl až tři centimetry. Blíž ho rozhodně nedávejte, ať vlasům zbytečně neškodíte.

Začněte fénovat

A teď samotné foukání. Rozdělte si vlasy na čtyři partie – spodní, prostřední, horní a přední rámující obličej. Pak pomocí kulatého kartáče (ideální je průměr cca 7 centimetrů) vlasy postupně vysoušejte. Nejprve partii kolem obličeje, pak spodní, prostřední a nakonec horní.

Zafixujte lakem

Když jsou vlasy suché a v požadovaném objemu, nezapomeňte je na závěr zafixovat lakem na vlasy, aby vám účes vydržel co nejdéle. Nanášejte ho rovnoměrně ve vzdálenosti třicet centimetrů od vlasů, jinak si ze vzdušného účesu vytvoříte nevzhlednou helmu.

Tip redaktorky Andrey: Klíčem k úspěchu je i fén. Mým favoritem je nový fén Panasonic EH-NA65, který svou unikátní technologií nanoe dodá vlasům během vysoušení potřebnou hydrataci. Nanoe částice totiž proniknou přímo do vlasového vlákna, čímž zpevní jeho vnější vrstvu. Vlasy tak zůstanou odolné a mají zdravější vzhled. Velmi mě překvapilo, že hned po prvním fénování jsem poznala na vlasech rozdíl. Zatímco dřív jsem ihned po vysušení musela vlasy nastříkat všemožnými vyživujícími produkty, po vyfoukání tímto fénem mi stačila jen kapička vlasového oleje, kterým jsem oživila konečky. Fén má elegantní design, pohodlně se drží a v balení najdete hned tři různé nástavce. Jeden z nich je klasický, druhý pro superrychlé vysoušení a třetí difuzér pro podporu vln. Takže, pokud ještě stále nevíte, co si letos přát od Ježíška, tenhle fén vám doporučuji všemi deseti!

S tímto fénem je vysoušení vlasů zábava!
S tímto fénem je vysoušení vlasů zábava! | Zdroj: archiv