.

. Zdroj: Profimedia.cz

Od Miley po Meghan: Nejkrásnější svatební šaty celebrit za rok 2018

Pro každou nevěstu jsou ty její svatební šaty nejkrásnější, to je jasné. Nicméně následující šaty také právem vzbudily patřičný obdiv a rozruch. Oblékly je slavné nevěsty roku 2018.

Miley Cyrus

Zpěvačka s kontroverzní pověstí o svátcích překvapila svatbou se svým dlouholetým snoubencem Liamem Hemsworthem. Symbolem zklidnění je pro ni bezesporu i umírněná, ale přesto nádherná saténová róba odVivienne Westwood. O tom, že jde v první řadě o manželství, nikoli o podívanou, svědčí nejen to, že Miley svatbu utajila, ale i že si její šaty zájemkyně klidně mohou objednat přes web.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

12.23.18

Příspěvek sdílený Miley Cyrus (@mileycyrus),Pro 26, 2018 v 12:48 PST

Další svatební šaty roku 2018 najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Priyanka Chopra

Krásná herečka a Miss World 2000 Priyanka Chopra si na svůj velký den nechala ušít šaty od Ralpha Laurena. Zdobily je perleťové flitry a ruční výšivka, do níž byla zakomponována slova, která nevěsta sama vybírala. Nechybí Family (rodina), Hope (naděje) a Compassion (soucit).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

And forever starts now... ❤️ @nickjonas

Příspěvek sdílený Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra),Pro 4, 2018 v 4:36 PST

Pokračování 3 / 7

Gwyneth Paltrow

Gwyneth oslavila svůj vstup do druhého manželství (tentokrát s producentem Bradem Falchukem) delikátní krajkovou róbou, kterou pro ni ušil módní dům Valentino. Navrhl je v posledních letech velmi oceňovaný návrhář Pierpaolo Piccioli. Součástí byl dlouhý, ale minimalistický závoj.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Took me a minute to get it together, but at long last, for those who have requested, a little look inside the best day of our lives. Link in bio for more. #thefaltrows

Příspěvek sdílený Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow),Lis 2, 2018 v 7:23 PDT

Pokračování 4 / 7

Princezna Eugenie

Krásná nevěsta, princezna Eugenie, v šatech od designérů své oblíbené britské značky Peter Pilotto. S výstřihem do V vpředu i na zádech, bez závoje a s drdolem – i přesto, že na krku a zádech má jizvu po operaci páteře, kterou podstoupila ve dvanácti letech kvůli skolióze. Rozhodla se ji nezakrývat a svými šaty vzdát hold týmu doktorů, který se o ni tehdy staral.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The Wedding Dress Princess Eugenie’s wedding dress has been designed by Peter Pilotto and Christopher De Vos, who founded the British based label Peter Pilotto in London in 2007. The brand is known for its innovative textile design, paired with a modern feminine silhouette. Princess Eugenie met the designers when she was co hosting an event in support of the Artemis Council for Women Artists. Princess Eugenie has been wearing designs by the brand for several years, which led to the decision to work with the designers on the dress for her wedding day. Princess Eugenie, Mr Pilotto and Mr De Vos have worked closely together on the design of the dress. The pair undertook archive research into previous dresses worn by Members of the Royal Family and identified a silhouette. During several fittings the dress was developed layer by layer constructing it from the corset and the complex underskirt to the fitted bodice and full pleated skirt. The dress features a neckline that folds around the shoulders to a low back that drapes into a flowing full length train. The low back feature on the dress was at the specific request of Princess Eugenie who had surgery aged 12 to correct scoliosis. The Fabric The fabric was designed by Mr Pilotto and Mr De Vos at their studio in East London and includes a number of symbols that are meaningful to Princess Eugenie as motifs. The symbols are a Thistle for Scotland, The Shamrock for Ireland, The York Rose for England and The Ivy representing the couple's home. Peter Pilotto and Christopher De Vos have reinterpreted these symbols in a garland of rope like motifs, woven into a jacquard of silk, cotton and viscose blend. Once the artwork was completed, it was translated into a Jacquard weave in the Como region. The result is a very modern looking fabric using a highly intricate weaving technique.

Příspěvek sdílený PETER PILOTTO (@peterpilotto),Říj 13, 2018 v 6:14 PDT

Pokračování 5 / 7

Chiara Ferragni

Italská svatba roku, která byla médii přirovnávána ke květnové královské. Světově známá módní influencerka si s velkou pompou vzala zpěváka Fedeze a k tomu oblékla luxusní róbu Dior Haute Couture, kterou přímo pro ni navrhla kreativní ředitelka Maria Grazia Chiuri. Byla tvořená krajkovým body a jednoduchou splývavou sukní. Použito na ni bylo více než než čtyři sta metrů látky a její výroba zabrala více než 1600 hodin ruční práce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Family is everything 💘

Příspěvek sdílený Chiara Ferragni (@chiaraferragni),Zář 3, 2018 v 9:34 PDT

Pokračování 6 / 7

Rose Leslie

Své ano si letos řekli i partneři ze seriálu Hry o trůny a následně v životě Kit Harington a Rose Leslie. Svatba se odehrála ve Skotsku a nevěstiny krajkové, vintage laděné šaty z dílny návrháře Elieho Saaba či věneček do vlasů krásně dotvořily romantiku starého venkova.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Congratulations to the beautiful couple Rose Leslie & Kit Harington on their marriage yesterday in Scotland | Rose chose @eliesaabbridal for the occasion #BrideOfNow

Příspěvek sdílený ELIE SAAB (@eliesaabworld),Čen 24, 2018 v 5:40 PDT

Pokračování 7 / 7

Vévodkyně Meghan

Tento výčet (a snad už ani žádný jiný v budoucnu) by se neobešel bez již dnes ikonických svatebních šatů vévodkyně Meghan. Ušila je pro ni návrhářka Clare Waight Keller z módního domu Givenchy a svou jednoduchostí mají především symbolizovat ženskou sílu. Aktuálně jsou k vidění v rámci výstavyA Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex, která se koná na hradě Windsor.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The #RoyalWedding exhibition at Windsor Castle is now open — the exhibition’s audio guide includes contributions from both The Duke and Duchess of Sussex. Visit @RoyalCollectionTrust to find out more. #WindsorCastle

Příspěvek sdílený Kensington Palace (@kensingtonroyal),Říj 26, 2018 v 6:59 PDT