Filmy Pravá blondýnka se dočkají třetího pokračování

Filmy Pravá blondýnka se dočkají třetího pokračování Zdroj: Profimedia.cz

Elle Woods se vrací: Film Pravá blondýnka bude mít třetí pokračování!

Filmová pohádka o blondýnce se zálibou v módě a kosmetice, která to díky zlomenému srdci dotáhne až na Harvard, bude mít nové pokračování! Na svém Instagramu to výmluvně potvrdila její představitelka Reese Witherspoon!

Zdá se, že tahle doba přeje filmovým a seriálovým návratům. Poté, co jsme v roce 2016 dočkali pokračování Bridget Jones a loni zbrusu nové série Městečka Twin Peaks, nás letos čeká reunion Winony Ryder a Keanu Reevese. A za dva roky nejspíš i návrat Pravé blondýnky!

Nejde jen o spekulace fanoušků, na svém Instagramu to lakonicky potvrdila i Reese Witherspoon. Zveřejnila totiž krátké video, v němž pluje na matraci po bazénu, na sobě má přitom růžové plavky a celé to doprovází komentářem "It’s true..." (Je to pravda...) a hashtagem #LegallyBlonde3.

It’s true... #LegallyBlonde3

Příspěvek sdílený Reese Witherspoon (@reesewitherspoon),Čen 7, 2018 v 5:02 PDT

Postava Elle Woods, emancipované blondýnky, která to z oddané naivky dotáhla až na Harvard a poté (ve druhém díle) do velké právnické firmy, se vrací po sedmnácti, respektive patnácti letech. Tehdy jsme tyto filmy vnímali jen jako oddychovky na sobotní odpoledne a málokdo by hádal, že z Reese Witherspoon bude brzy nejen oscarová herečka (v roce 2006 získala sošku za film Walk the Line), ale časem i jedna z nejvlivnějších žen Hollywoodu.

Proto nás ostatně třetí díl naplňuje očekáváním. Reese, která vlastní produkční společnost Sunshine a stojí za zvučnými projekty, jako je film Zmizelá nebo seriál Sedmilhářky, si totiž bezesporu pohlídá, aby kvalita filmu přesahovala původní dva díly. Sama je navíc aktivistkou prosazující ženská práva a rovné platy v Hollywoodu (třeba právě tím, že produkuje projekty s ženskými tématy, které píší ženy). A dost možná by se do děje mohl promítnout i nedávný skandál s odhalováním rozsahu sexuálního zneužívání (nejen) v Hollywoodu.

Zkrátka tentokrát by Pravá blondýnka mohla mít i aktuální náboj a společenský přesah. A když ne, minimálně to bude aspoň skvělá zábava na sobotní odpoledne.

Pravá blondýnka (2001)
Pravá blondýnka (2001) | Zdroj: Profimedia.cz