Zatočte s akné díky třem snadným krokům

Akné je doménou puberťáků, ale často není výjimkou ani žena ve zralém věku, která občas zápasí s nevzhledným pupínkem. Poradíme vám pár triků a doporučíme inovativní českou medicinální kosmetiku AcneUP, kterou vyvíjel tým odborníků a lékárníků a která je patentovaná ve Švýcarsku. Důležitou roli hraje také strava, hygiena a životní pohoda.

Pokud máte akné v rodině, je celkem pravděpodobné, že jim kvůli genetické dispozici trpíte také. Kromě teenagerů v období puberty, ale postihuje i ženy a muže v pozdějším věku. Hlavní příčinou je hormonální nerovnováha. Ta vede k nadměrné tvorbě mazu v mazových žlázách, které ucpávájí póry. Pokud se v nahromaděném kožním mazu množí bakterie, vzniká zánět. Na vznik akné neblaze působí i další vlivy jako například stres, nedostatek spánku, špatné stravování atd.

Jezte zdravě

Zdravá strana není jen fráze, ale v mnoha případech je klíčem k odstranění řady neduhů. Doporučujeme proto omezit potravin s vysokým obsahem rafinovaných cukrů a tuků a do jídelníčku zařadit více celozrnných potravin, čerstvého ovoce a zeleniny. Ty obsahují důležité vitamíny a antioxidanty, jež přispívají ke zdravé pleti. Nezapomínejte ani na pitný režim, který by měl obsahovat zejména neslazené vody a čaje.

Udržujte v čistotě ruce, ale i kosmetické štětce

Dotýkáte se pokožky. Líčíte se, nanášíte na pleť krém či pleťovou masku. To vše musíte dělat čistýma rukama. Máte-li problémy s akné, je třeba eliminovat vše, co by mu mohlo uškodit. To znamená umýt si ruce před saháním si na obličej. Můžou se na nich totiž vyskytovat nečistoty, prach a bakterie, jež pleti neprospívají. Stejně důležitá je i pravidelná výměna ručníků a ložního prádla. Nezapomínejte i na čistotu kosmetických pomůcek, se kterými se pravidelně líčíte. Existují speciální mýdla, se kterými ze štětců a houbiček hravě odstraníte zbytky make-upu, pudru a dalších nečistot.

Hydratujte

Pleť potřebuje hydrataci zevnitř i zvenku. Volte proto hydratační krémy vhodné pro aknózní pokožku. A stejně tak i mastná pleť musí být hydratovaná. Nezapomínejte ani na pitný režim, který hydratuje kůži zevnitř. Optimálního příjmu tekutin dosáhnete za pomoci čisté vody, neslazených čajů nebo minerálních vod s vhodným složením.

Pravidelně se odličujte

Jde o naprostý základ. Používáte-li jakýkoli make-up, musíte ho večer co večer před spaním odlíčit, ať už micelární vodou, pleťovým mlékem nebo čímkoli jiným. Odlíčení je prvním krokem k dvoufázovému čištění pleti.

Pečlivě čistěte pleť

Druhým krokem po odlíčení je čištění pleti. AcneUP® Cleanser je přesně tím přípravkem, který vám v tom pomůže. Jde o jemnou čisticí emulzi, která odstraní zbytky nečistot a make-upu. Pleť bude krásně jemná, hladká a připravená na další aplikaci dalších kosmetických produktů. Čištění je nutné provádět každý den ráno a večer.

Používejte správnou kosmetiku

Nejdříve si řekněme, jaká je ta nesprávná: obvykle ta, která mastnou pokožku příliš vysušuje. Zní to logicky – máte pleť mastnou, musíte ji vysušovat. Jenže to není pravda. Takové produkty mohou pleť spíše rozdráždit, může se objevit svědění, nepříjemné pálení a produkce mazu se paradoxně zvyšuje. Takže ve finále si spíše uškodíte, než pomůžete.

Chraňte se proti slunečnímu záření

Výběr správné kosmetiky dokáže hotové divy – nezapomínejte tedy ani na tu sluneční. Zejména během léta, nebo během dovolené u moře používejte kvalitní nekomedogenní sluneční krém, aby vaše pleť byla dostatečně chráněná před nežádoucím UV zářením, které může zhoršit záněty akné.

Dopřejte si speciální pleťovou kosmetiku

Aknózní pleť má svá specifika a potřebuje speciální péči v jakémkoli věku. Vyzkoušejte novou inovativní českou medicinální kosmetiku AcneUP, která je patentovaná ve Švýcarsku a vytvořená pro komplexní péči o problematickou pokožku trpící akné. Unikátní kombinace složek dlouhodobě potlačuje a zklidňuje viditelné projevy akné (černé tečky, zarudlé pupínky, zanícené pustuly aj.), navíc synergicky působí na zánětlivé i nezánětlivé formy akné. Set kosmetiky AcneUP je vhodný pro každodenní použití a nabídne efektivní péči ve 3 krocích: umyj – natři – zakryj, neboli čistit – léčit – hydratovat. Pokud budete dodržovat pravidelně všechny 3 kroky, dostanete všechny projevy akné pod kontrolu. A to dlouhodobě.

1. krok - AcneUP® Cleanser – Čistá pleť je zdravá pleť

Dokonale čistá pokožka je základem zdravé pleti. Jemná čisticí emulze perfektně odstraní nečistoty, nadměrný maz a odumřelé buňky. Působí hluboko do pórů a brání tvorbě nových nečistot. Je vhodná pro každodenní použití, pro normální i problematickou pleť, kterou trápí akné, rosacea, seborea aj. Šetrně odstraňuje nejen nečistoty, ale i make-up. Emulze je vhodná pro citlivou pleť, je pH neutrální, neobsahuje mýdlo, alkohol ani parabeny. Lze ji použít s i bez oplachu vodou. A protože není emulze parfémovaná, v oblibě ji mají dívky i chlapci.

AcneUP
AcneUP

2. krok - AcneUP® Gel – Klíč k omezení zánětů

Jedním z hlavních důvodů akné je zánět v okolí mazových žláz. AcneUP gel je vhodný pro zánětlivé i nezánětlivé projevy akné, je ideální i pro problematickou pleť. Pomáhá rychle zklidnit zánět, otoky a zarudnutí, redukuje tvorbu mazu, zklidňuje pokožku a pomáhá urychlit hojivé procesy a regeneraci. Jedná se o lehký transparentní gel, který je šetrný, ale maximálně účinný. Jeho konzistence vám umožní lokální aplikaci, např. pouze na zánětlivá místa, nebo i na větší plochy, jako je obličej, dekolt, ramena a záda.

AcneUP
AcneUP

3. krok - AcneUP® Color – korektor proti akné – AcneUP = MakeUP proti akné

Textura korektoru umožní snadno a okamžitě zamaskovat postižená místa. Díky unikátnímu složení pleť nejen zkrášlí, ale zároveň o ni po celou dobu pečuje. Unikátní složení rychle redukuje velikost a zarudnutí pupínků, abyste se s jistotou a sebevědomím mohli podívat do zrcadla a dělat to, co vás baví, bez ohledu na akné. Korektor je ve vývoji, máte se tedy na co těšit.