Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Instagram @polliani, @marianne_theodorsen @leiasfez

Loro Oro, 2390 Kč, lorooro.cz
Yuzefi, 497 eur, farfetch.com
Arket, 129 eur, arket.com2
Rouje, 350 eur, rouje.com
Loro Oro, 2750 Kč, lorooro.cz1
36
Fotogalerie

Zapomeňte na béžovou a hnědou: Těchto pět barev si na jaře podmaní kabelky!

V jaké barvě si pořídit kabelku, aby vám ideálně sloužila celou následující sezonu? Pravdou je, že v podstatě neexistuje odstín, se kterým byste vysloveně šlápla vedle – důkazem budiž aktualizovaná „It Bag“ Moon od Prady, která nyní dobývá Instagram, ať už v barvě modrého nebe nebo svítivě žluté. Jestli ale přece jen potřebujete svůj výběr poněkud zúžit, nabízíme pětici barev, které rovněž kralují sociálním sítím, současně se však dají snadněji začlenit prakticky do jakéhokoli outfitu.

Červená

Módní klišé o červeném akcentu opět ožívá. Vedle obligátní rtěnky nebo rudého laku na nehty si pozornost opět vydobývají i červené boty Mary Jane nebo právě kabelky – v čele s „vajíčko“ modelem Swipe od značky Coperni. Fungují jako elegantní tečka za jednoduchým outfitem v korporátních odstínech šedé, černé a bílé, nicméně neztratí se ani v komplikovanějším stylingu plném jiných barev.

TIP NA VIDEO: Těchto 5 barev ovládne módu v roce 2023

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Růžová

Růžová si podmaňuje jarní trendy zejména díky něžným pastelovým tónům, navíc perfektně zapadá do estetiky balletcore, která se aktuálně hřeje na výsluní. Baby pink kabelka možná na první dojem nepůsobí jako univerzální volba, nicméně ve skutečnosti ji unosíte podobně jako třeba béžovou. Obzvlášť pokud ráda nosíte ležérní kalhotový styl, který příjemně vyvažuje.

Pokračování 3 / 5

Bílá

Další univerzální barvou, která si říká o pozornost, je bílá. Její výhodou je, že si na první dobrou rozumí s outfity v pařížském stylu, současně ale zapadá i do širšího pojetí moderní elegance, jež staví na kombinaci pastelových a zemitých barev. Ať už sáhnete po jakémkoli modelu, bílá kabelka navíc dodá špetku retro šmrncu – záleží jen, jestli vás vrátí do roku 2000, anebo do 60. let.

Pokračování 4 / 5

Černá

Černá kabelka patří k základům šatníku, o tom nemůže být pochyb. Letos se vrací i na křídlech estetiky umírněného luxusu a klasické elegance, která netouží být středem pozornosti. K nákupu černého kousku svádí i aktuální a pro jaro netypická obliba all black outfitů, která se nesla fashion weeky od Kodaně po Paříž. Móda nám zkrátka dává na chvíli vydechnout, tak si to užijme!

Pokračování 5 / 5

Denim blue

Vysloveně lahůdkou ve stylu Y2K jsou kabelky z denimu, které se rovněž hlásí o comeback. Jejich výhodou je určitý bohémský náboj, který si říká o neméně uvolněné outfity. Některé modely navíc mohou díky patchworku evokovat i ruční práci (tak jako kdysi džínové kabelky v devadesátkách nebo sedmdesátkách). Luxusní modely naopak díky denimu působí přístupněji, byť jejich sláva bude bezesporu s koncem léta pohasínat.