Jak nosit oblíbené šaty v zimě?

Jak nosit oblíbené šaty v zimě? Zdroj: Instagram @nataliaspotts @elodieromy @frannfyne

Kabátek se šálou, & Other Stories, 229 eur, stories.com
Pletené šaty, & Other Stories, 89 eur, stories.com
Vlněný kabátek, & Other Stories, 199 eur, stories.com
Pletené šaty, & Other Stories, 129 eur, stories 2.com
Vlněný bomber, & Other Stories, 249 eur, stories.com
40
Fotogalerie

Zima vám nebude! Jak nosit oblíbené šaty během chladných měsíců?

Ráno stojíte před skříní a přemýšlíte, co si vezmete na sebe. Saháte po svých oblíbených šatech, když vtom vám v hlavě vyskočí otázka: A nebude mi v nich zima? Nebude! Stačí vědět, s čím je kombinovat. Pro všechny případy platí, že byste pod ně měli obléct vlněné punčochy nebo termoprádlo. Až tuto nezbytnost splníte, přihoďte k outfitu jeden z následujících pěti kousků.

Se svetrem či rolákem

Je to sukně, anebo to není sukně? Není! Jsou to šaty, které můžete nosit jako sukni, a tím tak rozšířit stylingové možnosti jednoho kousku. Ať už zvolíte saténové slip dress, šaty z úpletu nebo jakýkoliv jiný oblíbený model, přidejte k nim chunky svetr anebo rolák, díky kterému vám nebude zima. Můžete jít cestou tón v tónu, pohrát si s různými odstíny jedné barvy nebo vsadit na výrazný kontrast – kromě tradiční černobílé nebo krémové s hnědou zkuste třeba letošní trendy kombo šedé a červené. Pokud se obáváte, že v tomto outfitu budete vypadat jako válec, přepásejte svetr páskem, který vám zvýrazní pas a pomůže vám s vyvážením proporcí.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě správně vrstvit oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vrstvení se sakem

Variantu šatů se svetrem už znáte. Pokud ale víte, že vás čeká pracovní nebo společenská akce, nebude od věci vyměnit měkký rolák za oversize blejzr, který obléknete přes šaty a opět jej přepásáte páskem. Tento outfit bez problémů využijete i na denní nošení, kdy můžete třeba elegantnější kozačky vyměnit za masivnější šněrovací boty. Asi není potřeba připomínat, že na sako ještě samozřejmě přijde hřejivý kabát.

Tip: V případě této kombinace se jako nejlepší možnost nabízejí jednoduché kousky v základních barvách. Pokud však outfitu chcete dodat oživení, zvolte sako s jemným pinstripe proužkem.

Pokračování 3 / 5

S dlouhým kabátem a kozačkami

Ruku na srdce, šaty si se sportovní vyteplenou bundou moc nerozumí. Proto bude vždy sázkou na jistotu kombinace šatů jakékoliv délky s dlouhým rovně střiženým kabátem. V případě mini se navíc nabízí obout vysoké kozačky, které zajistí, že vám neumrznou nohy, a outfit díky nim získá ještě elegantnější ráz.

Tip: Letošním hitem jsou šaty s třásňovým lemem. Pokud tedy chcete outfitu dodat trendy punc, zvolte k blejzru právě tento model.

Pokračování 4 / 5

S kožíškem

Elegantní a přitom cool. Kožíšky a oblíbené kabáty s kožíškovými lemy s klesajícími teplotami nabývají na významu, tak toho rozhodně využijte. Nejlepší pár tvoří se vzorovanými šaty ve stylu 70. let a také s úpletovými či pletenými modely, které v kombinaci s chlupatým kabátem představují dokonale hřejivý pár. I v tomto případě platí, že nejlepší obuví budou kozačky, případně kotníkové boty na pohodlném podpatku.

Pokračování 5 / 5

S vytepleným bomberem

Bomber vládne letošnímu podzimu. A nemusíte se ho vzdávat ani během listopadu či prosince. Stačí zvolit vyteplenou (klidně rovnou koženou) verzi, ve které nezmrznete. Navíc si můžete pohrát s vrstvením – buď bomber schovejte pod kabát, anebo pod bomber oblečte ještě dlouhý pletený kardigan (viz foto níže), který bude tvořit zajímavý kontrast s krátkým svrchníkem.

Kde seženete krásné zimní šaty a k nim se hodící svrchníky? Podívejte se do galerie v úvodu článku.