Zdroj: Instagram @carolinesstylehacks, @annabelrosendahl a @inesisaias

Balerínky, ME+EM, 11 100 Kč, meandem.co
Beránkový kabátek, Arket, 179 eur, arket.com
Blůza, Rouje, 125 eur, rouje.com
Kabát se šálou, & Other Stories, 229 eur, stories.com
31
Fotogalerie

Nevíte, co na sebe? 6 „divných“ barevných kombinací, které vypadají překvapivě dobře

Podzimní móda může být předvídatelná, ale také plná překvapení. Stačí zamíchat barvy trochu jinak, než nám napovídá intuice, a objevit díky tomu nové rozměry stávajícího šatníku. Jaké kombinace se nabízí vyzkoušet právě nyní? Pojďte se inspirovat tím, co se nosí na Instagramu.

Červená a šedá

Červená a šedá jsou vítěznými barvami letošního podzimu, jinak stojí ale spíše v opozici. Zatímco klasický karmínový odstín vnáší do outfitu záři, korporátní šedá mu dodává texturu a současně nám umožňuje splynout s davem. Jak se ale obecně říkává, protiklady se přitahují, a tak se tyhle dvě barvy stávají čím dám oblíbenějším podzimním párem. Chybu neuděláte, ani když přidáte akcenty v příbuzných tónech bordó či charcoal neboli tmavě šedé – například v podobě kožené kabelky či kašmírové šály.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Červená a vínová

Protiklady se sice přitahují a v módě to platí dvojnásob, ale někdy neuškodí, když se potkají dva kousky, které jsou „na stejné vlně“, respektive ze stejného barevného spektra. Odívání tón v tónu bývá zpravidla klíčem pro sestavování monochromních outfitů, stejně tak ale může být návodem, jak do podzimního outfitu nenásilně zakomponovat nutné doplňky. Jinými slovy, když máte tmavě červený nebo vínový svrchník, tedy dominantní kousek, klidně přidejte i drobnější akcent, avšak v zářivějším odstínu téže barvy.

Pokračování 3 / 6

Hnědá a tmavě modrá

Hnědá patří v módě k nejdiskutovanějším barvám, neboť ji provázejí různé přežité stereotypy a restrikce. Jednou se nemá párovat s černou, podruhé s šedou a rozhodně ne s tmavomodrou. Ani v jednom případě to neplatí, naopak. Hnědý odstín s nádechem do rezavé dodá outfitu kýženou podzimní zemitost, zatímco tmavomodrá ho odlehčí (na rozdíl od černé působí méně formálním dojmem). Společně vytvářejí dojem preppy elegance ve stylu dark academia, která je pro temnější část podzimu ideální.

Pokračování 4 / 6

Hnědá a zelená

Další na první pohled ne zrovna intuitivní kombinací je klasická hnědá a odstín, který bychom mohli definovat jako avocado green. Společně vytvářejí outfity, které se stávají barevnou esencí podzimu. A zatímco hnědá poskytuje preppy základ ve stylu french anebo scandi chic, zelená mu dodává svěžest. Pokud si nejste jistí takto výrazným odstínem, klidně ho můžete zaměnit za khaki, které mívá v šatnících častější zastoupení. Rozumět si pro změnu bude s tmavším, čokoládovým odstínem hnědé.

Pokračování 5 / 6

Camel a millennial pink

K méně obvyklému párování patří také camel odstín béžové a millennial pink. Přitom obě barvy působí na naše smysly uklidňujícím dojmem a ve spojení s vlněnými texturami má člověk chuť se do nich okamžitě zavrtat. Co se týče zahrnutí dalších odstínů, volte raději světlejší tóny, které nenaruší jemné vyznění outfitu. V podstatě o něm můžete uvažovat jako o oblíbených zmrzlinách – slaný karamel, jahodová, pistáciová, vanilková – ano, jde to k sobě nejen chuťově, ale i vizuálně.

Pokračování 6 / 6

Fialová a krémová

A na závěr asi nejméně obvyklé spojení, které možná nebude po chuti všem, na druhou stranu – proč ho nezkusit? V poslední době se do popředí dostávaly outfity založené na příkrém kontrastu černé a bílé, jež si oblíbily zejména minimalistky. Mnohem měkčeji může působit spojení tmavě fialové, která není tak očividným trendem, a překvapivého kontrastu v podobě krémového kabátku nebo kalhot. Že nepůjde pouze o módní pozůstatky z léta, zajistí bohatší textura, jakou má třeba manšestr, vlna nebo buklé.

Kde pořídíte kousky v těchto netradičních barevných kombinacích? To zjistíte v galerii v úvodu článku.