Zdroj: Zdroj: Instagram @annabelrosendahl a @elodieromy

Kde koupíte chic, ale zároveň praktickou podzimní bundu?
& Other Stories, 129 eur, stories.com
& Other Stories, 179 eur, stories.com
Arket, 129 eur, arket.com
Arket, 149 eur, arket.com
31
Fotogalerie

Elegantní a praktická: Kde koupíte chic podzimní bundu do města i na víkend?

Nebude to dlouho trvat a podzimní počasí nás přiměje oblékat teplejší vrstvy. Jednou z módních stálic tohoto období se v posledních letech stala prošívaná bunda, která představuje perfektní kousek na pomezí městské elegance a outdoor praktičnosti. Jaké konkrétní styly se nosí a kde letos koupíte nejlepší bundy sezóny?

Pojďme si připomenout, že tenké prošívané bundičky jsou tradičně spojovány s britskou značkou Barbour, na kterou ve volném čase sázela i královna Alžběta II. Před dvěma lety zažehla comeback tohoto stylu značka The Frankie Shop, která tehdy vypustila na trh dnes již ikonický model Teddy. Bunda tehdy vyvolala módní mánii díky specifickému zvonovému střihu, který ji odlišoval od usedlejších modelů a nositelkám na Instagramu dodával roztomile cool siluetu.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Na tento úspěch záhy navázala kodaňská značka Ganni, která je specialistou na fúzování romantických a outdoorových prvků, a představila rozkošný model s puritánským límcem. Dobrou zprávou je, že ani v jednom případě nešlo o pomíjivou záležitost a obě bundy i jejich variace jsou v aktuální sezóně stále k mání. Letos na jaře pak s tímto trendem zamíchaly francouzské módní značky, které předvedly zálibu v prošívaných bundách s florálními či folklórními potisky (takové bundy najdete třeba u Sézane).

Tenké prošívané bundy jsou sice vlajkovým stylem podzimu, nicméně nejsou samozřejmě jedinou možností. Když pomineme beránkové a kožené bundy, které si zaslouží samostatné články, pak stojí za pozornost i nejrůznější zateplené bombery, silnější bundy s jednodušším prošíváním ve stylu cropped péřovky nebo naopak jednoduché modely pánského střihu s límečkem a rovným zipem, které opět odkazují k eleganci značky Barbour.

Otázkou zůstává, kdy se do módy ve velkém vrátí neméně praktické parky, které byly nedílnou součástí módního stylu indie sleaze na přelomu nultých a desátých let a které se tehdy nosily třeba přes krajkové šaty nebo ke koženým legínám. Vzhledem k tomu, že některé prvky z té doby už ťukají na dveře trendů, se třeba příští podzim dočkáme. Takzvaní early adopters jednu takovou parku najdou už i v naší fotogalerii.

Inspirace z Instagramu: Chic bundy, které se hodí do města i na víkendové výlety