Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @francescaperks a @poppyalmond

Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @francescaperks a @poppyalmond

Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @sofiaboman a @poppyalmond
Blůza, & Other Stories, 79 eur, stories.com / Zdroj: Archiv firem
Blůza, Sézane, 110 eur, sezane.com / Zdroj: Archiv firem
Košile, Baum und Pferdgarten, 189 eur, baumundpferdgarten.com / Zdroj: Archiv firem
Svetr, & Other Stories, 199 eur, stories.com / Zdroj: Archiv firem
31
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: 5 nezvyklých způsobů, jak unosíte oblíbené šaty i na podzim

Také se vždycky na podzim těšíte, až budete moci přes šaty přehodit sako nebo koženou bundu? Je to bezesporu vděčná kombinace, nicméně nijak objevná. Zajímavějšího vrstvení se šaty docílíte spíše pomocí pletenin, oblíbených vestiček, a dokonce i džínů. Pojďte se inspirovat!

Pondělí: Se svetrem

Když uvažujeme, jak kombinovat pleteniny a šaty, zpravidla nás napadne přehodit přes ně kardigan – jak to rády nosí i stylové Francouzky. Na letošního favorita však aspiruje i klasický svetr s kulatým výstřihem a copánkovým vzorem, který můžete obléknout i přes jemné úpletové šaty. Využít můžete i reverzní způsob vrstvení – obléknout šaty se širokými ramínky přes svetr. Je to další ze způsobů, jak docílit oblíbeného podzimního preppy stylu (obzvlášť když tento styling doplníte mokasínami).

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: S vestou

V létě jsme si zvykli nosit oblekové vestičky na holé tělo jako plnohodnotné topy, na podzim se zase nabízejí ke kreativnímu vrstvení. Jedním ze způsobů, jak ozvláštnit jednoduché šaty, tak může být právě kombinace s propínací vestou. Pokud máte doma jednobarevnou, využijete ji i ke vzorovaným šatům a naopak. Pravdou však je, že oblekové vestičky příliš nezahřejí – o to se postarají spíš pletené nebo prošívané modely, které byly trendem na jaře. Výhodou (na rozdíl od svetru) je, že na ně můžete obléknout i sako s užšími rukávy.

Pokračování 3 / 5

Středa: S přiléhavým topem

Oblíbené letní šaty nemusíte ukládat k zimnímu spánku. Stačí si pod ně vzít přiléhavý top, který jim dodá nový rozměr. Spojení s klasickým bílým tričkem má léty prověřený devadesátkový šmrnc. Neotřelý scandi chic náboj zase dodá úpletový top s dlouhými rukávy a stojáčkem v kombinaci s výraznými vzory. Výhodou těchto topů rovněž je, že působí jako druhá kůže, takže se pod šaty nijak neboulí a nošení by mělo být pohodlné.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: S košilí či blůzou

Loňský seriálový hit Wednesday s odstupem času způsobil, že jsou nyní v módě i šaty ve stylu hlavní hrdinky – tedy modely s výrazným košilovým límcem. Nemusíte si ale kvůli tomu kupovat nový kousek, podobného efektu docílíte i vrstvením volných či áčkových šatů na ramínka s košilí nebo bílou blůzou. Pak už je na vás, jak moc se budete chtít k původnímu konceptu přiblížit, nebo se od něj naopak vzdálit – podle toho pak můžete volit doplňky.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Přes džíny

Je to stále poněkud radikální styling, nicméně oporu nachází i v podzimních kolekcích – například v kolekci Fendi. Šaty přes kalhoty jsou originálním mezisezónním outfitem, který v sobě skrývá dávku ležérnosti i nadsázky, přitom ale záleží jen na vás, jak moc bude působit nápadně. Pro tento styling jsou vhodné jak letní babydoll šaty s balónovými rukávy (leopardí vzor na fotce níže je navíc podzimním hitem), ale i delší a volnější úpletové, které mohou ve spojení s džíny působit veskrze minimalisticky.