Video placeholde

Restart: Nejefektivnější pohyb na hubnutí je ten, který baví, říká fitness specialita

Chcete shodit nějaké to kilo a být ve formě? Možná se tedy ptáte, kde a jak začít, aby to fungovalo. Specialista na výživu a fitness Jan Caha v dalším díle podcastu Restart vysvětlí, jak na opravdu efektivní hubnutí.

Pro hubnoucího začátečníka může být trochu problém přijít na to, jak a čím začít cestu za vysněnou postavou a fit kondicí. Je potřeba zaměřit se spíše na zdravý, vyvážený jídelníček a počítat si kalorie? Nebo stačí naběhnout do fitka a začít si dávat třikrát až čtyřikrát týdně do těla? Podle Jana Cahy z Fitness Institutu je v určité míře potřeba obojí.

„Cestou k efektivnímu hubnutí je vhodná strava i pohyb, jedno bez druhého nelze. Pohyb nám dává možnost zvyšovat kalorický výdej a rozpohybovat metabolismus. Výživa ale zase určuje, co se s tělem bude dít, a její složení by mělo odpovídat typu aktivity, které se věnujeme,“ vysvětluje odborník v dalším díle podcastu Restart časopisu Dieta.

A který pohyb je pro hubnutí nejefektivnější? „Ten, který mě baví,“ pokračuje Caha. V podcastu vysvětluje, proč je tak důležité věnovat se tomu sportu nebo cvičení, které máme rádi. Celý rozhovor moderátorky Hanky Reinders Mašlíkové s Janem Cahou o efektivním hubnutí si můžete pustit ve videu v úvodu článku.

Celý díl podcastu Restart s Janem Cahou můžete poslouchat na Spotify:

CODEX_SPOTIFY_PODCAST

Aktuální číslo časopisu Dieta si můžete koupit v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Dieta 05/22
Dieta 05/22 | Zdroj: Anna Kovačič