Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí

Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí Zdroj: Profimedia.cz

Restart: Poslední jídlo v pět? Odborník vyvrací největší mýty o hubnutí

Když vynechám cukry, zhubnu, naposledy musím jíst v 17 hodin, stravovat se zdravě je drahé. Hubnutí je obestřeno řadou mýtů a polopravd. Výživový odborník Petr Havlíček je v dalším díle podcastu Restart časopisu Dieta rozebírá spolu s moderátorkou Hanou Reinders Mašlíkovou.

Shodit kila navíc, cítit se a vypadat lépe, být zdravější. Důvodů, proč hubnout, může být spoustu. Když s tím člověk začíná, setká se s řadou „zaručených rad“ a mouder. Při zběžné rešerši se dozvíte, že zhubnete, když vynecháte cukr a nahradíte ho sladily, že máte tučné potraviny jako sýry nebo jogurty v jídelníčku nahradit light variantami nebo třeba že poslední jídlo dne byste si měli dát v pět hodin odpoledne. A k tomu na vás vyskočí řada reklam na zázračné hubnoucí čaje, koktejly a prášky.

Co z toho platí a co z toho je lež, která má z důvěřivců jen vytáhnout peníze? V dalším dílu podcastu Restart časopisu Dieta výživový odborník Petr Havlíček spolu s moderátorkou Hanou Reinders Mašlíkovou vyjmenovává největší mýty a polopravdy o hubnutí. Některé vyvrací, jiné uvádí na pravou míru a vysvětluje v širším kontextu. Rozhovor, který vám může posloužit jako takový začátečnický tahák k dietní kultuře, si můžete pustit ve videu v úvodu článku.

Celý díl podcastu Restart časopisu Dieta s hostem Petrem Havlíčkem si můžete poslechnout na Spotify:

Aktuální číslo časopisu Dieta si můžete koupit v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!