Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Týdenní přehled: Pražské Výstaviště bude hostit Metronome i festival zmrzliny

Předposlední červnový týden avizuje, že léto je v plném proudu a zanedlouho začnou letní prázdniny. S tím se ovšem pojí také tlak na to vyrazit někam na dovolenou, nebo alespoň mimo město – cítíme ho většinou z okolí i uvnitř sami sebe. Než ale sbalíte kufry a odjedete minimálně 300 km od Prahy, podívejte se, co vás čeká v tomto týdnu. Je možné, že některé z akcí vás nakonec přesvědčí v hlavní městě zůstat i během očekávaného horka.

Prahou se opět rozezní tlukot Metronome festivalu

Letošní 6. ročník hudebního festivalu Metronome Prague slibuje historicky nejúspěšnější ročník za celou dobu fungování. Od 21. do 24. června obsadí areál Výstaviště Praha sedm scén, na kterých se vystřídá při 80 vystoupeních na 300 účinkujících – včetně velkých jmen zahraniční i domácí hudební scény. Mezi headlinery se letos řadí Jamiroquai, ZAZ, Moderat, Aurora, M83, Editors, Tove Lo, J.I.D, White Lies, Kelvyn Colt, Frosti, Jana Kirschner, Zrní, Midi Lidi, Supercrooo nebo PSH. Organizátoři festivalu myslí také na gastro nároky svých návštěvníků, dostatečné zázemí i doprovodné aktivity. Těšit se tak můžete na únikové hry i vůni linoucí se z foodtrucků plných exotických i domácích specialit.

Art tip: Umělkyně Petra McGrath vystavuje svá díla ve Four Seasons Prague

The Joy Of Life, sbírka velkoformátových děl umělkyně Petry McGrath, je k vidění v pražském hotelu Four Seasons, kde zdobí zdi hotelového lobby. Four Season tak pokračuje v aktivní podpoře lokálního umění, se kterým se spojuje již od svého otevření. „Výstava The Joy of Life v prostorách nádherného hotelu Four Seasons je pro mě splněným snem. Je to jedno z nejkouzelnějších míst u nás, místo s velkým přesahem, protnutí životních cest mnoha lidí, designu, architektury a dokonalosti. Výstava je pro mě skvělou příležitostí představit svá díla nejen Praze, ale šířit radost a pozitivní energií dále," říká k prodejní výstavě Petra McGrath.

Gastro tip: Prague Ice Cream Festival osvěží Výstaviště

Co je první věc, kterou si představíte, když se řekne léto? Je to moře a sklenice oroseného drinku s deštníčkem? Nebo grilovačky u bazénu a komáři? Pro mnoho lidí je to zmrzlina! Možná i hory zmrzliny spořádané na všech výletech a dovolených. Pokud patříte mezi zmrzlinové fanatiky nebo ji máte prostě jen rádi a zajímalo by vás, kam až vás dnes zmrzlinářství může zavést, navštivte Prague Ice Cream Festival. Naleznete na něm nejen zmrzliny všeho druhu (gelato, točené, jogurtové, ice roll, sorbety, veganské, bio a nanuky), ale i zábavu pro rodiny s dětmi, soutěže, ochutnávky i nezmrzlinové občerstvení. Kdy? Od soboty 24. do neděle 25. června na Výstavišti v pražských Holešovicích.

Jubilejní ročník festivalu Tanec Praha hostí mezinárodní kapacity

Jubilejní 35. ročník Mezinárodního festivalu TANEC PRAHA přivítá hvězdy světového formátu. K těm nejzářivějším patří ikonická postava vlámské konceptuální scény Jan Martens, jehož práce sklízí na mezinárodní scéně nadšené reakce. Na jevišti divadla Hybernia 19. června uvede inscenaci s názvem any attempt will end in crushed bodies and shattered bones, která i v Avignonu zvedla diváky ze židlí k dlouhému aplausu.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Kino tip: Předpremiéra Wese Andersona v Edison Filmhub

Chcete být mezi prvními, kteří uvidí dlouho očekávanou novinku režiséra Wese Andersona Asteroid City? V tom případě si v diáři poznačte středu 21. června jako den, kdy jej můžete spatřit v předpremiéře. V Praze bude poetický snímek od světově uznávaného režiséra promítat například Edison Filmhub, a to od 19 hodin. Film uvede filmový redaktor Martin Pleštil.