Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Gemini season: Líčení ve stylu Blíženců přinese chladivé odstíny i slavnostní záři

Máme tady další sezónu, tentokrát zasvěcenou Blížencům. Slunce vstupuje do tohoto znamení 21. května, v den, kdy začíná období naplněné zvědavostí a objevováním. Blíženci jsou známí svou schopností se adaptovat na různé situace a rychle se učit. Jsou to velmi vtipní, chytří a mnohostranní společníci. V líčení preferují lehký a svěží vzhled v kombinaci s nápaditostí a extravagancí. Jejich make-up je často plný barev, třpytek či jiných zářivých prvků. Takzvaná Gemini season je také skvělou příležitostí pro oživení vašeho líčení, ať už jste se narodili v jakémkoliv jiném znamení.

Broskvové a růžové stíny

Lidé narození ve znamení Blíženců jsou, co se líčení týče, nestálí. Mají rádi extravaganci, ale i jemnost a přirozenost. Perfektní volbou jsou pro ně broskvové a jemné růžové stíny. Jde totiž o netradiční barvy pro líčení očí, které jsou ale zároveň jemné a nenásilné. Spojí tak dva protipóly, které jsou pro Blížence typické. Vyzkoušet můžete také meruňkové nebo magentové stíny, které jsou, zvlášť letos, na pomyslném piedestalu trendů.

TIP NA VIDEO: Co Blížence čeká v roce 2023?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Kamínky na obličeji

Využití nalepovacích kamínků v líčení je pro zrozence tohoto znamení to pravé. Vašemu looku dodají potřebnou extravaganci a výraznost. Pokud i vy patříte k fanouškům seriálu Euphoria, zajisté víte, že v něm najdete spoustu inspirace, jak zařadit kamínky do své make-up rutiny. Nalepte kamínky kolem očí, zkombinujte je s barevnými linkami, ať už oranžovými nebo růžovými, nebo nechte zbytek očního víčka úplně nahý. Kamínky je lepší připevnit na kůži lepidlem na řasy nebo speciálním produktem určeným přesně pro tyto potřeby.

Pokračování 3 / 5

Přirozenost a no make-up dny

Blíženci milují dny, které stráví nenalíčení, stejně jako dny, kdy si užívají výrazný make-up. Zrozence tohoto znamení definují dvě rozličné osobnosti, dvě různé energie. Proto se může stát, že Blížence potkáte na večírku s třpytivými stíny a rtěnkou, ale na další akci dorazí klidně jen v lehkém podkladovém krému s přiznanými nedokonalostmi pleti. Blíženec rozhodně nepatří mezi ta znamení, která bychom potkali perfektně nalíčená za každé situace.

Pokračování 4 / 5

Akvamarín a křišťál

Udělejte po vzoru Blíženců ze svých nehtů malé drahokamy. Mezi ty, jež na ně působí nejvíc, patří modrý akvamarín a průzračný křišťál. Těmito minerály se můžete snadno inspirovat v manikúře, zvlášť teď s přibývajícími teplotami jsou tyto barvy velmi osvěžující a chladivé. Nebojte se tedy zvolit modrou v barvě průzračného jezera nebo si vytvořte nehty odkazující na čistý lesklý křišťál.

Pokračování 5 / 5

Třpytivé oční stíny

Nápaditost a odvaha jsou z jedné části Blížencům vlastní. V takových momentech rádi volí líčení, které na ně upozorní na míle daleko. Stejně jako milují používání nalepovacích kamínků, nedají dopustit ale ani na klasické třpytivé oční stíny. Glitry se nebojí nanést na plochu celého víčka, anebo si dokonce vytvoří třpytivé kouřovky. Na rty pak Blíženec obvykle nanese broskvovou nebo nude rtěnku.