Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: archiv firem, / Grafika: Dominika Kučinská

Test CC krémů: Které si poradí s červenými žilkami i zarudnutím, a které zcela pohořely?

První půlka prázdnin je sice za námi, stále nás ale čeká ještě jeden letní měsíc. Poslední roky navíc ukázaly, že i září dokáže být občas teplejší než třeba červen. A v neposlední řadě spousta lidí vyráží na „letní“ dovolenou až po hlavní sezóně. Proč na to upozorňujeme? Všechny tyto aspekty nahrávají faktu, že se právě teď nacházíme v období, pro které se hodí jemnější líčení. Pokud i vy toužíte po podkladovém krému, který vám na obličeji nevytvoří hutnou masku, ale zároveň zakryje to nejnutnější, jsou pro vás CC krémy ideální. V našem redakčním testu vám prozradíme, které produkty jsou natolik dobré, že vás možná budou provázet až do zimy, a do kterých se naopak nevyplatí investovat.

Estée Lauder: CC krém Revitalizing Supreme Global Anti-Aging

Testovala Ivona H. S., redaktorka Ženy.cz

Jak napovídá popisek, tento krém slouží nejen ke sjednocení a tónování pleti, ale i k hydrataci a jako prevence proti vráskám – proto jsem se ho v redakci coby nejstarší ujala já. Má velmi lehkou texturu a krásnou vůni, která evokuje léto. V lehce našedlé barvě krému jsou patrné zapouzdřené pigmenty, které se uvolňují při roztírání. Pokud o tomto produktu uvažujete, doporučuju vyzkoušet ho nejprve na ruku – já bych z tohoto testu hned zjistila, že krém je pro mě příliš tmavý. Na mé světlejší pleti se sklony k zarudnutí bohužel efekt tónování zrovna nevynikl a ani o krycích vlastnostech nelze příliš hovořit. Umím si ale představit, že pro ženy s přirozeně opálenou tváří bude naopak velmi příjemný a přínosný. Na druhou stranu musím pochválit hydrataci. Krém navíc dodává pleti přirozený sexy „glow“.

TIP NA VIDEO: Jak správně pečovat o pleť během hlavní opalovací sezóny?

Video placeholde

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Erborian: CC Crème Centella Asiatica

Testovala Kristýna D. M., editorka Ženy.cz

Na CC krémy od korejské značky Erborian jsem už několik let slýchala samou chválu. V minulosti jsem měla možnost vyzkoušet pár vzorečků, vždy šlo ale jen o jednu, maximálně dvě aplikace, z nichž jsem nebyla schopná vytvořit si o produktu ucelený obrázek. Když se mi tedy do rukou dostal jejich slavný „stříbrný“ rozjasňující CC krém, okamžitě jsem si odlíčila a umyla obličej a produkt aplikovala. A výsledek byl přesně takový, jaký jsem si vysnila.

Textura produktu je velmi lehká a příjemná. Drobné zapouzdřené pigmenty se vám při aplikaci otevřou a pleť krásně sjednotí. Krém se ihned vstřebá do pokožky a nevytváří žádný lepivý film. Ideální produkt pro horké letní dny, kdy na sebe nechcete dávat hutné make-upy.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Clinique: Superdefense™ CC Cream

Testovala Dominika K., redaktorka Ženy.cz

CC krém od americké značky Clinique slibuje to samé jako jeho kolegové od konkurenčních značek: sjednocení tónu pleti, jemné krytí a dlouhotrvající hydrataci. Zároveň jsou všechny Clinique produkty testovány na všemožné alergeny, což z nich dělá skvělé hypoalergenní pomocníky pro všechny osoby s citlivou pletí. Já jsem od narození ekzematik, takže nejenže jsem značku znala, ale také s ní mám už předchozí zkušenosti. Například na jejich make-upy jsem jednu dobu nedala dopustit. 

Jejich CC krém jsem však ještě nezkoušela a byla jsem na něj velmi zvědavá. Skoro jsem si byla až jistá, že budu nadšená a tento krém vystřídá v koupelně mé stálé oblíbence. Nicméně nadšení neproběhlo a produktu pomyslně dávám tak tři hvězdičky z pěti. Testovala jsem nejsvětlejší odstín (což jsem chtěla, jelikož mám velmi světlou pleť), a i přesto je krém dost tmavý. Textura je navíc spíš make-upová, takže jde o hutnější produkt a je potřeba jej pořádně rozetřít. Musím říct, že na začátku jsem měla strach, že budu flekatá, ale nakonec se CC krém krásně vstřebal a pleť skutečně sjednotil. Díky tomu, že je odstín tmavší než moje přirozená barva kůže, jsem tak nakonec měla možnost docílit jemně opáleného vzhledu.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Erborian: CC Red Correct

Testovala Ivona H. S., redaktorka Ženy.cz

Tohle je jedno z těch šťastných beauty setkání, která dokážou změnit život. Krém proti začervenání od korejské značky Erborian mě naprosto nadchl a okamžitě ho zařazuju do své každodenní rutiny. K testování jsem dostala 15ml tubu, obvyklá velikost je 45 ml, nicméně aspoň mi nebude zabírat tolik místa v taštičce na make-up. Navíc, jak jsem posléze zjistila, produktu stačí opravdu málo. Krém má příjemnou sametovou konzistenci, která se neuvěřitelně dobře roztírá. Nevytváří žádné šmouhy ani žmolky, neulpívá v pórech ani ve vráskách.

Původně světle mátová barva se při kontaktu s pokožkou mění na přirozený nude odstín (vhodný asi spíše pro světlé typy), kterým pleť perfektně a přirozeně sjednocuje. Dobře kryje také popraskané červené žilky. Vlastně jsem zvažovala, jestli mám ještě používat korektor. Umím si představit, že během volnějších dní budu používat „pro pocit“ jen tento krém. Výhodou je, že opravdu nepotřebuje precizní aplikaci, dokonce bych se ho nebála aplikovat ani bez zrcadla, jen tak cestou z koupelny. 

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Payot: No. 2 CC Crème Anti-Rougeurs

Testovala Kristýna D. M., editorka Ženy.cz

Francouzskou značku Payot jsem měla v hledáčku už delší dobu. Jejich CC krém, který navíc obsahuje ochranný faktor 50, mě velmi zaujal svým minimalisticky roztomilým obalem. Bohužel obsah krásného balení už tak uspokojující nebyl. 

CC krém – obdobně, jako tomu je třeba v případě značky Erborian, kterou jsme též v rámci tohoto článku testovali – obsahuje zapouzdřené pigmenty, které se uvolní až ve chvíli, kdy je rozetřete prsty na pokožce. Produkt od Payot sliboval krásné sjednocení pleti, která má sklony k zarudnutí. Výsledek byl ale takový, že po nanesení jsem byla v obličeji lehce zarudlá úplně všude. A bohužel mě neuspokojila ani textura – i po důkladném rozetření mi na obličeji zůstal lepkavý film, který zmizel jen díky tomu, že jsem na pleť nanesla ještě transparentní pudr. 

Negativní hodnocení mne v tomto případě velmi mrzí, neboť na internetu najdete spoustu slov chvály. Možná si prostě jen má pleť s tímto produktem nesedla. Úplně bych ho tedy nezatracovala.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Erborian: CC Dull Correct

Testovala Dominika K., redaktorka Ženy.cz

CC krémy od značky Erborian miluji. Zkoušela jsem jejich klasický „stříbrný“ Centella Asiatica, dlouhodobě ale používám a kupuji „zelený“ proti začervenání CC Red Correct. Fialový jsem měla v ruce poprvé a moc jsem se těšila, co přinese. Výrobce slibuje rozjasnění, svěží vzhled, zlepšení stavu pokožky i ochranu před sluncem a vnějšími vlivy. Tento CC krém obsahuje, jak už jsem u Erborianu zvyklá, zapouzdřené pigmenty, které mé pleti velmi vyhovují. Vždy docílím přirozeného odstínu, který pleť skutečně sjednotí, ale nevytvoří hutnou masku, která má jinou barvu než krk či dekolt. V tomhle případě tomu nebylo jinak, ale navíc jsou v krému obsaženy i rozjasňující perličky, a tak je pleť po použití skutečně velmi glowy. S jakýmkoliv CC krémem od Erborianu zkrátka nešlápnete vedle.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Profimedia.cz