Virgo season: Jak se líčí precizní Panna? Její beauty triky využijete hlavně na podzim

Už 23. srpna Slunce vstoupí do znamení Panny, a my tak můžeme pomalu, ale jistě vítat novou sezónu. I přesto, že podzimní rovnodennost přichází až o měsíc později, září vnímáme jako pomyslný předěl mezi létem a podzimem. Panna, která tomuto měsíci kraluje, symbolizuje loajálnost, laskavost a pracovitost. Je plachá, ale umí být i přímočará, což je aspekt jejího propojení se Zemí a Merkurem. Její styl líčení odráží preciznost jí vlastní a zároveň vás dokáže skvěle navnadit na nové beauty trendy spjaté s obdobím spadaného listí. Zkrátka a dobře, není důvod, proč se stylem tohoto znamení neinspirovat. Jak na to?

Cottagecore

Loajální, laskavá a něžná Panna se ráda inspiruje líčením ve stylu cottagecore. Říkáte si, že se jedná spíš o jarní, potažmo letní trend spojený primárně s květovanými šaty a pobytem na luxusní chalupě? Omyl. Cottagecore funguje stejně dobře i během babího léta, kdy nám prodlouží dovolenkovou atmosféru. A jak se jím tedy inspirovat? Vsaďte na odstíny růžové přecházející až do klasické červené. Myslete zároveň na to, že je potřeba vždy použít dostatek tvářenky a že tento trend má působit trochu nedbale – rtěnku tedy zapracujte tak, aby výsledný efekt vypadal, jako byste se právě líbala.

TIP NA VIDEO: Co čeká Panny v roce 2023?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Zemité tóny

Panna je zemské znamení, kterému vládne planeta Merkur. Odstíny typické pro podzimní přírodu jsou pro ni tedy jasnou volbou, a to nejen proto, že v září jsou zkrátka mnohem žádanější než v parném létě. Olivín, jaspis a citrín jsou totiž minerály, které zrozencům Panny dodají odvahu, harmonii i vnitřní klid, a jejich odstíny mohou zapůsobit také na psychické blaho. Zelená, hnědá, oranžová a žlutá, to je paleta, se kterou můžete tvořit jednoduché looky, ale zároveň i originální kombinace. 

Pokračování 3 / 5

Doteky zlata

Věděli jste, že znamení Panny bylo vždy vyobrazováno a spojováno s motivem pšenice? Souvisí to s historií, kdy na září připadalo období začátku sklizně. Chcete-li vzdát hold kořenům, zkuste líčení ve zlatavé barvě zralého obilí. Tento odstín je velmi univerzální, můžete jej tedy nanést na oční víčka, tváře i nehty. Mezi léčivé kameny působící blahodárně na zrozence Panny navíc patří temně jantar, který dodává touhu a odvahu k životu. Při aplikaci make-upu proto využijte i jeho barevnou paletu.

Pokračování 4 / 5

Líčení bez jediné chybičky

Panna je organizovaná, pečlivá, zodpovědná a pozorná. Stejně tak přistupuje i ke své skin care a k líčení. Sluší jí dokonalý a uhlazený make-up, který skvěle zrcadlí její osobnost. Rozpité linky, rozmazaná řasenka, nevytrhané obočí nebo flekatý podklad? Odbyté a ledabylé líčení u Panny zkrátka neuvidíte. Leda že by to byl záměr, tak jako v případě zmíněného cottagecoru.

Pokračování 5 / 5

Perfektní manikúra

Podobně, jako je tomu u líčení, i manikúrou dává Panna najevo, že o svůj vzhled dbá a je schopná si na něj ve svém time managementu najít čas. Pokud byste zrozence tohoto znamení někdy potkali s neupravenými nehty, můžete jim rovnou nabídnout pomocnou ruku, protože velice pravděpodobně se v jejich životě stalo něco, co je vykolejilo z rovnováhy. Panna si nepotrpí na složitý nail art, ale nebrání se výrazným barvám. Podmínka je pouze jedna: perfektně provedená manikúra, bezchybné lakování a žádné oprýskané konečky.